Ανατροπή και πρόωρος αποκλεισμός της Σάκκαρη από το Wimbledon

Δημοσιεύθηκε 5.7.2023
Ανατροπή και πρόωρος αποκλεισμός της Σάκκαρη από το Wimbledon
Η Σάκκαρη άρχισε ιδανικά τον αγώνα απέναντι στην Ουκρανή, Μάρτα Κόστιουκ, όμως μετά τη δεύτερη διακοπή εξ αιτίας της βροχής εμφανίστηκε αγνώριστη για να έρθει η ήττα με 6-0, 5-7, 2-6 και μαζί ο αποκλεισμός από τον 1ο γύρο στο Wimbledon

Μετά το Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη γνώρισε τον αποκλεισμό και στον 1ο γύρο στο Wimbledon. Σε ένα παιχνίδι που διεκόπη δύο φορές εξ αιτίας της βροχής, η Σάκκκαρη ηττήθηκε από την Ουκρανή, Μάρτα Κόστιουκ με 6-0, 5-7, 2-6 γνωρίζοντας τον αποκλεισμό.

Η Σάκκαρη των εννέα αβίαστων λαθών στο 1ο σετ, τελείωσε το παιχνίδι με 47(!) και αυτός ήταν ο βασικός παράγοντας που άλλαξε το παιχνίδι.

Ξεκίνημα με bagel set και διακοπή 50 λεπτών

Η Σάκκαρη μπήκε δυναμικά στον αγώνα, έχοντας 5/5 στο 1ο σερβίς κατέκτησε το εναρκτήριο γκέιμ. Αμέσως μετά προηγήθηκε με 15-40 και στη 2η ευκαιρία και μετά το διπλό λάθος από την Κόστιουκ, έκανε το break για το 2-0.

Η πρώτη δύσκολη στιγμή για τη Σάκκαρη ήρθε στο 3ο γκέιμ. Με δύο διαδοχικά λάθη της η Κόστιουκ προηγήθηκε με 0-40, όμως η Ελληνίδα παίκτρια με πέντε σερί πόντους έκανε το 3-0.

Και δεν σταμάτησε εκεί. Στο 4ο γκέιμ η Σάκκαρη βρήκε νέες ευκαιρίες για break, το πέτυχε με την πρώτη για το 4-0. Η Ελληνίδα παίκτρια χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες έφθασε στο 5-0.

Στο 6ο game η Σάκκαρη έφθασε στο 30-40 και σε set point, η Κόστιουκ το έσβησε, για να αρχίσει η βροχή και οι παίκτριες να φύγουν για τα αποδυτήρια. Έπειτα από 50 περίπου λεπτά οι παίκτριες επέστρεψαν με ήλιο στο κορτ 2, για τη συνέχεια του αγώνα. Η Σάκκαρη δημιούργησε δύο αβαντάζ και στο 2ο, με τον 6ο winner έφθασε στο 6-0 σε 25 αγωνιστικά λεπτά.

Αυτό ήταν το 2ο bagel set για τη Σάκκαρη μέσα στη σεζόν. Είχε προηγηθεί το 6-0 κόντρα στη Σέλμπι Ρότζερς στο 3ο σετ στο Indian Wells τον Μάρτιο.

Δεύτερη διακοπή, 25 αβίαστα λάθη και 1-1

Η Σάκκαρη άρχισε με loνe game το 2ο σετ, με την Κόστιουκ να σταματά το σερί της στο 8ο συνολικά γκέιμ, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Η Σάκκαρη προηγήθηκε 2-1, για να πιάσει νέα μπόρα και να υπάρξει νέα διακοπή 30 περίπου λεπτών.

Με τη νέα επανέναρξη του αγώνα η Κόστιουκ εμφανίστηκε πιο αποφασισμένη, ισοφάρισε σε 2-2 και έπειτα πετυχαίνοντας το πρώτο της break στον αγώνα προσπέρασε με 3-2. Μπροστά στον κίνδυνο να αλλάξει η μορφή του αγώνα, η Σάκκαρη έβγαλε αντίδραση, απαντώντας με το 4ο δικό της break.

Σε ένα μαραθώνιο 7ο γκέιμ η Σάκκαρη «έσβησε» τέσσερα break points, όμως δεν το απέφυγε στην 5η ευκαιρία της Ουκρανής, η οποία ανέκτησε το προβάδισμα 4-3 και σερβίροντας έφθασε με ευκολία στο 5-3.

Η Σάκκαρη διατηρώντας με άνεση το σερβίς της μείωσε σε 5-4, αναζητώντας το 5ο break για να μείνει στο σετ και το πέτυχε με την Κόστιουκ να χάνει τη βασική γραμμή στο 15-40 και να γίνεται το 5-5.

Όμως η Σάκκαρη στο 2ο σετ έκανε πολλά λάθη, η Κόστιουκ το εκμεταλλεύτηκε, πετυχαίνοντας νέο break για το νέο προβάδισμα με 6-5. Η Ουκρανή σερβίροντας έφθασε σε διπλό set point και το κατέκτησε με 7-5.

Η απογοήτευση έφερε και τον αποκλεισμό

Το 3ο σετ άρχισε με τις παίκτριες να διατηρούν το σερβίς τους για το 1-1, όμως η Κόστιουκ είχε καλύτερη ψυχολογία. Με επιμέρους 8-1 στους πόντους πέτυχε το break για το 2-1 και με love game έκανε το 3-1.Η Σάκκαρη βρέθηκε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, με την Κόστιουκ με νέο break να ξεφεύγει με 4-1.

Στο 6ο game η Σάκκαρη είχε τις δύο ευκαιρίες για να πετύχει break, όμως τις πέταξε με αβίαστα λάθη, βγάζοντας απογοήτευση. Η Κόστιουκ βγήκε από τον κίνδυνο, προηγήθηκε με 5-1 και απελευθερωμένη από το άγχος τελείωσε το σετ με 6-2 και εξασφαλίζοντας την πρόκριση.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τσιτσιπάς: «Μαγική εμπειρία να αγωνίζεσαι σε court του Roland Garros με την Εθνική»

Τσιτσιπάς: «Μαγική εμπειρία να αγωνίζεσαι σε court του Roland Garros με την Εθνική»

Τσιτσιπάς: «Μαγική εμπειρία να αγωνίζεσαι σε court του Roland Garros με την Εθνική»

Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι