Πράσινη παντοκρατορία: Ξανά αήττητη πρωταθλήτρια η Ομόνοια!

Δημοσιεύθηκε 1.3.2024
Πράσινη παντοκρατορία: Ξανά αήττητη πρωταθλήτρια η Ομόνοια!

Το κυπριακό βόλεϊ είναι καταπράσινο! Η Ομόνοια στέφθηκε πρωταθλήτρια για όγδοη φορά στην ιστορία της (όλες την τελευταία δεκαετία) καθώς επικράτησε με 3-0 του Παφιακού στην αίθουσα «Αφροδίτη» στον δεύτερο τελικό, έκανε το 4-0 στις νίκες (μαζί με αυτές της πρώτης φάσης) και σηκώνει τον τίτλο αήττητη για τρίτη διαδοχική σεζόν, με την τελευταία της ήττα στον θεσμό να χρονολογείται από τη σεζόν 2020/21!

Με 16/16 ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα η ομάδα του Σάββα Σάββα καθώς κέρδισε και τα 12 παιχνίδια της πρώτης φάσης, τους δύο ημιτελικούς με τη Νέα Σαλαμίνα και τους δύο τελικούς με τον Παφιακό!

Το τριφύλλι κατακτά το πρωτάθλημα για τέταρτη σερί χρονιά και πέμπτη σερί φορά (δεν υπήρξε πρωταθλητής τη σεζόν 2019/20 που διεκόπη λόγω κορωνοϊού) ενώ θα διεκδικήσει το τέταρτο διαδοχικό της νταμπλ.

Ο αγώνας

Ο δεύτερος τελικός ήταν εξαιρετικός με τον Παφιακό να βάζει σε κάθε σετ αντίσταση στην Ομόνοια παρότι οι πράσινοι έπαιρναν μεγάλο προβάδισμα. Στο πρώτο σετ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο +7 όμως ο Παφιακός έκανε την ανατροπή παίρνοντας προβάδισμα με 21-20, όμως η Ομόνοια κατάφερε να φτάσει στο 25-23 κάνοντας το 1-0 στα σετ.

Το δεύτερο σετ ήταν συγκλονιστικό, καθώς η Ομόνοια προηγήθηκε με +11 (14-3) αλλά ο Παφιακός ισοφάρισε σε 22-22. Οι πράσινοι είχαν ακολούθως διπλό set point (24-22) όμως η παφιακή ομάδα όχι μόνο τα «έσβησε» αλλά πήρε και το προβάδισμα (25-24) έχοντας η ίδια set point, με την Ομόνοια ωστόσο να βρίσκει τρεις σερί πόντους (27-25) κάνοντας το 2-0 στα σετ.

Στο τρίτο σετ οι διαφορές ήταν πιο μικρές όμως η Ομόνοια αυτή τη φορά δεν κινδύνεψε όσο στα προηγούμενα σετ και πήρε πιο άνετα το σετ με 25-18 σφραγίζοντας το όγδοο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Τα σετ: 23-25, 25-27, 18-25

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ