Μίλησε η ψυχή της πρωταθλήτριας και η ΑΕΚ έφερε στα ίσα τη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό!

Δημοσιεύθηκε 6.6.2024
Μίλησε η ψυχή της πρωταθλήτριας και η ΑΕΚ έφερε στα ίσα τη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό!

Με ψυχή πρωταθλήτριας στο φινάλε, η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, επικρατώντας 25-23 στο Κλειστό του Ιωνικού στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάνοντας το 1-1 στη σειρά των τελικών της Handball Premier.

Το ματς:

Αρκετά δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, με την ΑΕΚ να μπαίνει πιο καλά στο γήπεδο και να προηγείται με 4-2, προτού ο Ολυμπιακός ισοφαρίσει σε 5-5 στο πρώτο δεκάλεπτο, φέρνοντας το παιχνίδι στην ισορροπία. Έκτοτε, στο επόμενο 20λεπτο του ημιχρόνου, κυριάρχησαν οι σκληρές άμυνες και οι επεμβάσεις των δύο κίπερ, με το σκορ να μένει χαμηλά. Μάλιστα, αμφότερες οι ομάδες πήγαιναν σε αργό τέμπο και αργές επιθέσεις, χωρίς καμιά από τις δύο να μπορέσει να ξεφύγει στο σκορ, το οποίο και άλλαζε συνεχώς χέρια. Κάπως έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με την ελάχιστη τιμή της διαφοράς (11-10).

Στο δεύτερο ημίωρο, το τέμπο του αγώνα ανέβηκε αισθητά, με τις επιθέσεις των δύο μονομάχων να είναι αρκετά πιο στοχευμένες και σαφώς πιο εύστοχες. Παρ' όλα αυτά, ΑΕΚ και Ολυμπιακός αντάλλαζαν συνεχώς «χτυπήματα»! Ενδεικτικό είναι πως στο 41' οι Πειραιώτες προηγήθηκαν για πρώτη φορά με +2 (15-17), με την «Ένωση» να απαντά άμεσα και με τρία γρήγορα γκολ να ξαναπαίρνει εκ νέου το προβάδισμα με 18-17 στο 43'! Μάλιστα, με την ώθηση του κόσμου της, η ομάδα του Φρεντερίκ Μπουζόν έκανε το 20-18 στο 47', δείχνοντας να παίρνει σιγά-σιγά το μομέντουμ του ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν και είχαν το πάνω χέρι στο σκορ και μετά το 50' (20-19), σπαταλώντας τεράστια ευκαιρία να ξεφύγουν και άλλο στο σκορ, όταν ο Ολυμπιακός δέχθηκε δίλεπτη αποβολή, και αντί η ΑΕΚ να το εκμεταλλευτεί, έμεινε στο μηδέν, δεχόμενη μάλιστα και γκολ για το 20-20 στο 52'.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός:

Με την επίθεσή της να δουλεύει εξαιρετικά, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 22-21 στο 55', και ενώ ένα λεπτό αργότερα κέρδισε πέναλτι και δίλεπτη αποβολή του Παπαβασίλη, με τον Μίλερ την γραμμή του πέναλτι να κάνει το 23-21 στο 56'! Με τον κόσμο να έχει μπει για τα καλά στην εξίσωση του αγώνα, οι «κιτρινόμαυροι» διατήρησαν αυτό το +2 (24-22) μέχρι το 59', με τον Πασιά να μειώνει σε 24-23, 45 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Με τρομερή κίνηση του Λιάπη στην επόμενη επίθεση, η ΑΕΚ έκανε το 25-23, είκοσι δεύτερα πριν το τέλος, παίρνοντας τη νίκη και ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά!

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 5-5, 6-6, 7-7, 8-9, 11-10 (ημχ), 13-13, 15-16, 19-18, 20-19, 22-21, 25-23.

sport-fm.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ζωντανή για τίτλο η ΑΕΚ!

Ζωντανή για τίτλο η ΑΕΚ!

Ζωντανή για τίτλο η ΑΕΚ!