Πρωταθλήτρια και ξανά νταμπλούχος η Sabbianco Ανόρθωση

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 8.5.2022
Πρωταθλήτρια και ξανά νταμπλούχος η Sabbianco Ανόρθωση

Η Sabbianco Ανόρθωση είναι η απόλυτη κυρίαρχος του κυπριακού χάντμπολ! Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα κέρδισε 25-24 τον Παρνασσό στο "Σωτήρειο" και έφτασε στο 5-0 στις μεταξύ των δύο ομάδων αναμετρήσεις, από τον πρώτο τελικό αφού προηγείτο 4-0 από τις δύο πρώτες φάσεις του πρωταθλήματος, κατακτώντας το δεύτερο σερί νταμπλ. Είναι ο πέμπτος τίτλος και ο δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία της ομάδας που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2018.


Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημείωσε ο Μάριος Μωραΐτης λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.


Ήταν η 22η νίκη σε ισάριθμους φετινούς αγώνες εγχώριων διοργανώσεων (17 πρωταθλήματος, 5 κυπέλλου) για την ομάδα της Αμμοχώστου που φέτος κέρδισε και το Σούπερ Καπ (χωρίς αγώνα, μετά τη διαγραφή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου).


Ο συγκλονιστικός τελικός


Το παιχνίδι στην Αγλαντζιά ήταν συναρπαστικό για τους θεατές που γέμισαν την εξέδρα και τους τηλεθεατές που το παρακολούθησαν από την Cablenet. Η ομάδα του Γ. Ζαραβίνα προηγείτο στη μεγαλύτερη διάρκεια του α' ημιχρόνου, το οποίο έληξε ισόπαλο 14-14. Στο β' μέρος ο Παρνασσός έχτισε διαφορά +4 προηγούμενος στα μισά με 17-21. Στη συνέχεια όμως "κόλλησε" και με επιμέρους σκορ 8-3 οι κυανόλευκοι έφτασαν στην τεράστια νίκη και τον τίτλο, στη μοναδική φορά που πήραν προβάδισμα.


Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 22-24 με την Sabbianco Ανόρθωση να σκοράρει τα τρία τελευταία γκολ. Αρχικά ισοφάρισε στο 57', ενώ στη συνέχεια ο τερματοφύλακας Νούνγκοβιτς έκανε τεράστια επέμβαση κρατώντας το 24-24 για να βάλει το νικητήριο γκολ ο Μωραΐτης, στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων. Στην τελευταία τους επίθεση, δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν γκολ που ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ.


Ο Μωραΐτης και ο Παπακυπριανού έβαλαν τα μισά γκολ των νικητών - από έξι. Ο Haiduc είχε οκτώ για τον Παρνασσό.


Η Sabbianco Ανόρθωση είναι αήττητη στις εγχώριες διοργανώσεις από τον Φεβρουάριο του 2020. Στους 14 τελευταίους αγώνες με τον Παρνασσό μετράει 12 νίκες και 2 ισοπαλίες, ενώ ολοκληρώνει τη σεζόν 2021-22 με 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες απέναντι στο μεγάλο της αντίπαλο.


Το τέλος του αγώνα ακολούθησε η απονομή της κούπας του πρωταθλητή που σήκωσε ο αρχηγός Ιούλιος Αργυρού και τρελό πανηγύρι για τους Ανορθωσιάτες, μαζί με τον κόσμο τους, κλείνοντας έτσι μια ονειρεμένη σεζόν.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ