Έτσι παίρνει σήμερα τον τίτλο ο Φερστάπεν

Δημοσιεύθηκε 2.10.2022
Έτσι παίρνει σήμερα τον τίτλο ο Φερστάπεν
Είναι πιθανό σήμερα να μάθουμε επισήμως τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2022 στην F1.

Το Grand Prix Σιγκαπούρης είναι προ των πυλών, με τον αγώνα στο μεγάλο λιμάνι της Ανατολής να έχει εξαιρετική σημασία αφού μπορεί να κρίνει τη μάχη του τίτλου.

Βλέπετε, το νυχτερινό Grand Prix στην φαντασμαγορική διαδρομή της Μαρίνα Μπέι, μπορεί να αναδείξει -πρόωρα- τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2022 αφού ο Μαξ Φερστάπεν έχει το πρώτο match ball στο κυνήγι του δεύτερου τίτλου του στη Formula 1!

Η βαθμολογία

Μετά τις πέντε συνεχόμενες νίκες σε Γαλλία, Ουγγαρία, Βέλγιο, Ολλανδία και Ιταλία, επίτευγμα που σημειώνει για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο οδηγός της Red Bull Racing έχει φτάσει τους 335 βαθμούς.

4339543215252020 12

Ως αποτέλεσμα, το βαθμολογικό προβάδισμά του έναντι του Σαρλ Λεκλέρ έχει εκτοξευτεί στους 116 κι έναντι του Σέρχιο Πέρεζ στους 125. Μαθηματικά, μέσα στο παιχνίδι είναι ακόμα και οι Τζορτζ Ράσελ, Κάρλος Σάινθ ενώ αντίθετα, ο Λούις Χάμιλτον έχει και επίσημα τεθεί εκτός κούρσας μετά τη Μόντσα.

Οι διαθέσιμοι βαθμοί

Αρχής γενομένης από τη Σιγκαπούρη και με τα Grand Prix σε Ιαπωνία, ΗΠΑ (Όστιν), Μεξικό, Βραζιλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να απομένουν για το πέσιμο της καρό σημαίας για το 2022, στο τραπέζι υπάρχουν ακόμα 164 βαθμοί.

Αυτοί μοιράζονται ως εξής: 6x25 για τις νίκες στα Grand Prix, 6x1 για τους ταχύτερους γύρους σε αυτά και 1x8 για τον τελευταίο αγώνα sprint που θα γίνει στη Βραζιλία. Κοινώς, μπορεί κάλλιστα σήμερα, στο φινάλε του Grand Prix της Σιγκαπούρης, ο Φερστάπεν να είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και για το 2022!

Τα σενάρια τίτλου

Πως μπορεί λοιπόν ο Φερστάπεν να εξασφαλίσει απόψε τον τίτλο; Θα πρέπει να κερδίσει τον αγώνα – ξεκινάμε από εκεί. Πράγμα που δεν φαντάζει και τόσο εύκολο, δεδομένου πως μετά τις επεισοδιακές χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές, θα εκκινήσει από την όγδοη θέση του grid.

Αν ο Ολλανδός που την Παρασκευή έκλεισε τα 25, τερματίσει από τη δεύτερη θέση και πίσω, η προσοχή σε ότι έχει να κάνει με το θρόνο στρέφεται στην Ιαπωνία και την πίστα της Σουζούκα, που φιλοξενεί τον δέκατο-όγδοο γύρο της σεζόν την επόμενη Κυριακή.

4339543431613322 443

Αν ο Φερστάπεν κατακτήσει τη νίκη, θα πρέπει ο Λεκλέρ να είναι από την ένατη θέση και πίσω ενώ ο Πέρεζ από την τέταρτη θέση και πίσω – δίχως να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο που δίνει έναν επιπλέον βαθμό.

Σε περίπτωση που ο Φερστάπεν κατακτήσει τη νίκη και παράλληλα σημειώσει και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, θα έχει υπερασπιστεί επιτυχώς τον τίτλο του αν ο Λεκλέρ τερματίσει από την όγδοη θέση και πίσω ενώ ο Πέρεζ από την τέταρτη και πίσω. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Αυτοκράτορας στη Σαγκάη ο Φερστάπεν

Αυτοκράτορας στη Σαγκάη ο Φερστάπεν

Αυτοκράτορας στη Σαγκάη ο Φερστάπεν

Άπιαστος και στην Κίνα ο Φερστάπεν, έκανε το 5/5 στις pole

Άπιαστος και στην Κίνα ο Φερστάπεν, έκανε το 5/5 στις pole

Άπιαστος και στην Κίνα ο Φερστάπεν, έκανε το 5/5 στις pole