H KOE παρουσίασε τους 15 αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 7.7.2021
H KOE παρουσίασε τους 15 αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), παρουσίασε την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας για τους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «ΤΟΚΥΟ 2020», που θα διεξαχθούν από 23 Ιουλίου μέχρι 8 Αυγούστου στην Ιαπωνία.


Στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που παρέθεσε η ΚΟΕ, ο Πρόεδρος της κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν έτσι ώστε παρά τις δυσκολίες και τις πρωτόγνωρες απαιτήσεις που δημιούργησε η πανδημία, οι αθλητές να βρίσκονται λίγο πριν το Τόκυο με ένα πολύ ικανοποιητικό βαθμό προετοιμασίας, έτοιμοι να εκπροσωπήσουν επάξια την Κύπρο. «Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους αθλητές μας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα μέτρα και τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω πανδημίας από τους διοργανωτές. Αυτές τις καλύτερες προϋποθέσεις, θέλω να διαβεβαιώσω τους αθλητές ότι θα εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν και μετά από τους αγώνες, στηρίζοντας σε βάθος χρόνους την πορεία τους. Πάντα με γνώμονα τις αρχές και αξίες του Ολυμπισμού, και μόνο!». Ο κ. Χρυσοστόμου εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα για τον αφοσιωμένο τρόπο με τον οποίο οι αθλητές μας θα εκδηλώσουν τις ικανότητές τους, για να πετύχουν το στόχο της διάκρισης, τονίζοντας ότι η ΚΟΕ και η Πολιτεία βρίσκονται δίπλα τους, στηρίζοντας το κάθε βήμα της προσπάθειάς τους.


Ο Υπουργός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) κ. Πρόδρομος Προδρόμου, απευθυνόμενος στους αθλητές είπε ότι αποτελούν τον ανθό της νεολαίας μας και τους πρεσβευτές μιας χώρας όπου σε αυτήν υπάρχουν στάδια όπου προπονούνταν αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας : «Εκπροσωπείτε ιδεώδη αθάνατα και εύχομαι αυτό να αποτελέσει το εφαλτήριο και το κίνητρο για όλους για μια επάξια εκπροσώπηση της Κύπρου, υπηρετώντας την Ολυμπιακή Ιδέα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Προδόμου συνεχάρη τους προπονητές των αθλητών για τις άοκνες προσπάθειες τους ώστε να φθάσουν στο σημείο της εκπροσώπησης της Κύπρου μας στο ανώτατο αθλητικό forum. Συνεχάρη επίσης τους τους χορηγούς της ΚΟΕ, το διαχρονικό χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, τους μεγάλους χορηγούς RCB Bank, Carbo One, Χαραλαμπίδη Κρίστη και τους επίσημους χορηγούς Cyta, Toyota και Υπεραγορές ΜΕΤΡΟ.


Παύλος Κοντίδης : «Να δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό»


Εκπροσωπώντας τους αθλητές ο Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης, σημείωσε ότι αναμένει πολύ διαφορετικούς αγώνες από αυτούς που έχουν συνηθίσει οι αθλητές. Απευθυνόμενος στους υπόλοιπους αθλητές τους κάλεσε να απολαύσουν το ταξίδι και να έχουν όλοι ως στόχο να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε μετά το πέρας των αγώνων κοιτάζοντας στον καθρέφτη να νιώθουν ικανοποιημένοι για την προσπάθεια που κατέβαλαν.


Γιώργος Αχιλλέως : Η ΟΠΑΠ Κύπρου στέκεται δίπλα μας σαν οικογένεια


Ο Γιώργος Αχιλλέως ως ο πιο παλιός της ομάδας με παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού μετέχει από το 2000 και φέτος φτάνει στην 5η του συμμετοχή, ευχήθηκε σε όλους τους συναθλητές του καλή επιτυχία τονίζοντας τη σημασία των προσπαθειών της ΚΟΕ αλλά και της συμβολής της ΟΠΑΠ Κύπρου που στέκεται δίπλα στους αθλητές και αρωγός στην σταδιοδρομία τους, σαν μια δεύτερη οικογένεια για αυτούς.


Το παρών στη δημοσιογραφική διάσκεψη πέραν των δύο προαναφερθέντων αθλητών έδωσαν επίσης οι Ανδρέας Μακρής, Κάλια Αντωνίου, Νατάσα Λάππα και Μαριλένα Μακρή.


Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ


Σημαιοφόροι στην τελετή έναρξης οι Παύλος Κοντίδης και Άντρη Ελευθερίου


Ο Αρχηγός της Κυπριακής αποστολής Ανδρέας Θεοφυλάκτου παρουσιάζοντας την Ολυμπιακή ομάδα ανακοίνωσε ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ αποφάσισε όπως σημαιοφόροι στην τελετή έναρξης θα είναι ο Παύλος Κοντίδης και η Άντρη Ελευθερίου. Σημείωσε ότι ο ρόλος που του έχει ανατεθεί, αποτελεί για τον ίδιο μεγάλη τιμή αλλά και τεράστια ευθύνη κυρίως τώρα, λόγω της πανδημίας και των πολλών υγειονομικών μέτρων που δυσχεραίνουν ασφαλώς το έργο τόσο της Διοικητικής ομάδας που θα ταξιδέψει στο Τόκυο, όσο και των αθλητών.


Μέλη της Αποστολής


Αρχηγός της αποστολής θα είναι το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Ανδρέας Θεοφυλάκτου, και θα έχει ως Βοηθούς Αρχηγούς Αποστολής το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Παύλο Γεωργιάδη και τους Διοικητικούς Λειτουργούς της ΚΟΕ Γιώργο Παναγίδη και Γιώργο Κορέλλη.


Την αποστολή θα συνοδεύουν ο Δρ Γιώργος Πάνος, οι φυσιοθεραπευτές Γιώργος Στούππας (μέχρι 30/07) και Νίκος Καραολής (από 30/07 - 10/08), και η Αθλητική Ψυχολόγος Θάλεια Παναγή.


Ολυμπιακή Ομάδα


Η Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα αποτελείται από 15 αθλητές, εννέα (9) άνδρες και έξι (6) γυναίκες οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε έξι αθλήματα. Οι αριθμοί αυτοί είναι ταυτόσημοι σε άνδρες, γυναίκες και αθλήματα σε σχέση με το ΡΙΟ. Η διαφοροποίηση από την αμέσως προηγούμενη διοργάνωση είναι ότι μετράμε δύο επιπλέον αθλητές στα αθλήματα της Ιστιοπλοΐας και της Σκοποβολής, και τέσσερις λιγότερους στον Στίβο.

Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα – Αγωνιστικές Ημερομηνίες
ΑθλητήςΆθλημαΑγώνισμαΗμερομηνία (Ιουλ./Αυγ.)
1Γεωργίου ΜάριοςΓυμναστικήΣύνθετο & Ατομικό24,28,1,2,3
2Καριόλου ΑνδρέαςΙστιοπλοΐαRS:X25,26,28,29,31
3Κοντίδης ΠαύλοςΙστιοπλοΐαLaser25,26,27,29,30,1
4Μακρή ΜαριλέναΙστιοπλοΐαLaser Radial25,26,27,29,30,1
5Λάππα ΝατάσαΙστιοπλοΐαRS:X25,26,28,29,31
6Αντωνίου ΚάλιαΚολύμβηση100μ. Ελεύθερο

50μ. Ελεύθερο
28,29,30

30,31,1
7Αντωνίου ΝικόλαςΚολύμβηση100μ.Ελεύθερο

50μ. Ελεύθερο
27,28,29

30,31,1
8Χριστοφόρου ΆντρηΠοδηλασίαΠοδηλασία Δρόμου25
9Αχιλλέως ΓιώργοςΣκοποβολήΣκητ25,26
10Κωνσταντίνου ΔημήτρηςΣκοποβολήΣκητ25,26
11Ελευθερίου ΆντρηΣκοποβολήΣκητ25,26
12Μακρής ΑνδρέαςΣκοποβολήΣκητ28,29
13Αρτυματά ΕλένηΣτίβος400μ.3,4,6
14Παρέλλης ΑπόστολοςΣτίβοςΔισκοβολία30,31
15Τραΐκοβιτς ΜίλανΣτίβος110μ.Εμπ.3,4,5

Λόγω της διεξαγωγής της Ιστιοπλοΐας στην πόλη της Enoshima και της πολυήμερης διαμονής της στην πόλη Oiso, η ομάδα θα έχει τον δικό της Team Leader τον κ. Παναγιώτη Κοντίδη, και τον φυσιοθεραπευτή Ντάριο Καραμάτιτς. Συνοδοί στις ομάδες Σκποβολής θα είναι ο Πρόεδρος της ΣΚΟΚ Τζιοβάνης Σαββίδης, και Στίβου ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης.


Οι αθλητές θα συνοδεύονται από τους προπονητές : Παναγιώτης Πετρίδης (Γυμναστική), Μιχάλης Χατζηιωάννου (Ποδηλασία), Μιχάλης Κατζιανής (Σκοποβολή), Λεόντιος Λεοντίου (Σκοποβολή), Αντώνης Ανδρέου (Σκοποβολή), Χουάν Μανουέλ Μορένο Βέγκα (Ιστιοπλοΐα), Γκέοργκ Φούντακ (Ιστιοπλοΐα), Χαρίλαος Τσιώλης (Ιστιοπλοΐα), Αγγελική Σκαρλάτου (Ιστιοπλοΐα), Αντρέας Μπεχμ (Στίβος), Αντώνης Γιαννουλάκης (Στίβος), Κωνσταντίνος Σταθελάκος (Στίβος) και Σταύρος Μιχαηλίδης (Κολύμβηση). Ο Μάριος Αθανασιάδης θα είναι ο Μηχανικός στην Ποδηλασία.


Δημοσιογραφική Ομάδα


Τη Δημοσιογραφική ομάδα για το Τόκυο αποτελούν ο Λειτουργός Τύπου της ΚΟΕ Νίκος Σοφιόπουλος επιφορτισμένος για την προβολή μέσω των Μέσων Ενημέρωσης της ΚΟΕ, και ο απεσταλμένος της ΕΑΚ Αργύρης Αργυρού για την ενημέρωση του Γραπτού Τύπου. Φωτογράφος της αποστολής θα είναι ο Πάρης Ανδρέου.


Για ακόμη μια φορά οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από το ΡΙΚ που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων. Η αποστολή του ΡΙΚ θα αποτελείται από 11 άτομα εκ των οποίων οι εννέα (πλην δύο τεχνικών), θα παραμείνουν στο Τόκυο καθόλη τη διάρκεια των αγώνων.


Αναχώρηση αποστολής


Την Παρασκευή 9 Ιουλίου θα αναχωρήσει για το Τόκυο η Διοικητική ομάδα για να παραλάβει τους χώρους που θα φιλοξενήσουν την Κυπριακή αποστολή. Από τις 12 Ιουλίου και μετά θα μεταβαίνουν οι ομάδες των διαφόρων αθλημάτων τμηματικά. Ύστερα από αρκετές διοργανώσεις το σύνολο της ομάδας θα βρίσκεται στην χώρα διεξαγωγής πριν την τελετή έναρξης στις 23 Ιουλίου. Όπως φαίνεται και από το πρόγραμμα των αθλητών μας η μεγάλη πλειοψήφια των αθλητών θα αγωνιστεί την πρώτη εβδομάδα των αγώνων, πλην των δύο αθλητών του Στίβου (Αρτυματά και Τραΐκοβιτς).


Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για άλλη μια φορά, εκφράζει τις ευχαριστίες προς την ΟΠΑΠ Κύπρου, με την οποία μόλις πρόσφατα υπέγραψε την αναβάθμιση της μεταξύ τους συνεργασίας, και η οποία διαχρονικά αποτελεί τον δυνατό και συνεπή σύμμαχο του αθλητισμού και της κοινωνίας μας.


Ευχαριστεί επίσης για την πολύτιμη συνεργασία και τη στήριξή την RCB Bank, την Carbo One, τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, τις Υπεραγορές  ΜΕΤΡΟ, την ΤΟΥΟΤΑ και βέβαια τη CYTA, η οποία εκτός των άλλων χορηγιών είναι και ο παροχέας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στη διοικητική ομάδα της ΚΟΕ, που θα συνοδεύσει τους αθλητές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Τέλος, ευχαριστεί τον Όμιλο Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ και το Κλινικό εργαστήριο YIANNOUKAS MEDICAL LABORATORIES LTD που καλύπτουν όλα τεστ PCR τα οποία θα απαιτηθούν για τη συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Βόμβα: 40 χώρες απειλούν με μποϊκοτάζ τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Βόμβα: 40 χώρες απειλούν με μποϊκοτάζ τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Βόμβα: 40 χώρες απειλούν με μποϊκοτάζ τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Μεγάλες διοργανώσεις φέρνει το 2023 για την Activate Cyprus

Μεγάλες διοργανώσεις φέρνει το 2023 για την Activate Cyprus

Μεγάλες διοργανώσεις φέρνει το 2023 για την Activate Cyprus

Ο Τομ Μπρέιντι ανακοίνωσε (ξανά) την απόσυρσή του: «Για πάντα αυτή τη φορά»

Ο Τομ Μπρέιντι ανακοίνωσε (ξανά) την απόσυρσή του: «Για πάντα αυτή τη φορά»

Ο Τομ Μπρέιντι ανακοίνωσε (ξανά) την απόσυρσή του: «Για πάντα αυτή τη φορά»

Τους αθλητές που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα #TowardsParis παρουσίασε ο Παύλος Κοντίδης

Τους αθλητές που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα #TowardsParis παρουσίασε ο Παύλος Κοντίδης

Τους αθλητές που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα #TowardsParis παρουσίασε ο Παύλος Κοντίδης