Αρνητικά ρεκόρ στον ορίζοντα

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 15.11.2023
Αρνητικά ρεκόρ στον ορίζοντα

Με προπόνηση στο στάδιο «Alphamega», όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση, ολοκληρώνει σήμερα η εθνική μας ομάδα την προετοιμασία της για τον αγώνα της Πέμπτης (16/11, 19:00) με την Ισπανία, ο οποίος θα είναι ο τελευταίος για τη χώρα μας στα προκριματικά του Euro 2024. Μια εφιαλτική πορεία θα λάβει επιτέλους τέλος, υπό τον φόβο ωστόσο να μην είναι και το φινάλε… εφιαλτικό. Η ποδοσφαιρική λογική λέει πως η Κύπρος θα ολοκληρώσει τον όμιλο χωρίς βαθμό δεχόμενη την όγδοη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια, κάτι που θα φέρει μαζί του κι άλλα αρνητικά ρεκόρ. Αν μη τι άλλο, η εθνική μας καλείται να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν ανταγωνιστική και να αποφύγει ένα νέο ρεζίλεμα με πολλά γκολ στην πλάτη.

Από το 1991…

Εφόσον η Κύπρος δεν κάνει τη μεγάλη έκπληξη κόντρα στους πανίσχυρους Ίβηρες, θα «πετύχει» αρνητικό ρεκόρ 32 ετών. Από το 1991 και τα προκριματικά του Euro 1992 έχει να ολοκληρώσει η εθνική μας ομάδα προκριματικό όμιλο (οποιασδήποτε μεγάλης διοργάνωσης) χωρίς ούτε κι έναν βαθμό. Τότε, επίσης σε όμιλο πέντε ομάδων, μετρήσαμε οκτώ ήττες σε ισάριθμα ματς από Σοβιετική Ένωση, Ιταλία, Νορβηγία και Ουγγαρία.

Δεν θα έχει προηγούμενο

Στο πολύ πιθανό σενάριο η εθνική μας ομάδα να δεχθεί περισσότερα από ένα τέρματα, θα καταγράψει αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών σε ό,τι αφορά τα γκολ παθητικό σε προκριματική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Έχοντας δεχθεί 25 σε επτά αγώνες, στο επόμενο γκολ θα ισοφαρίσει τη χειρότερή της επίδοση που είναι τα 26 στα προκριματικά του Euro 1972 και, αν δεχθεί και δεύτερο (άρα 27ο), θα γράψει αρνητική ιστορία…

Εννέα σερί χωρίς νίκη

Με την τελευταία νίκη της Κύπρου σε επίσημο παιχνίδι να έχει καταγραφεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2022 επί της (αδιάφορης) Ελλάδας, η εθνική μας βρίσκεται προ των πυλών της συμπλήρωσης εννέα διαδοχικών επίσημων ματς χωρίς νίκη, κάτι που έχει να γίνει από το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2009 και Σεπτεμβρίου 2012, όταν μετρήσαμε δέκα διαδοχικά ματς χωρίς νίκη.

Αυτό ας το γλυτώσουμε

Εάν ορίσουμε ως «συντριβές» τις ήττες με διαφορά τεσσάρων τερμάτων (και άνω), τότε η εθνική μας μετράει τρεις διαδοχικές (6-0 από Ισπανία, 4-0 από Νορβηγία και Γεωργία). Η προηγούμενη φορά που είχε τέτοιο… σερί συντριβών ήταν στα πρώτα χρόνια ύπαρξής της (!) όταν το 1965 έχασε με 5-0 από τη Σουηδία, 6-0 από τη Γερμανία και (το 1966) 5-1 από τη Ρουμανία. Εάν, λοιπόν, χάσουμε αύριο από την Ισπανία με περισσότερα από τρία γκολ διαφορά, θα είναι μόλις η πρώτη φορά στην ιστορία της εθνικής μας που θα έχει δεχθεί τέσσερις διαδοχικές ήττες των τεσσάρων γκολ και άνω! Κι αν τα πιο πάνω αρνητικά ρεκόρ φαντάζουν δύσκολο να αποφευχθούν, αυτό, αν μη τι άλλο, καλούμαστε να το… γλυτώσουμε.

H προετοιμασία συνεχίστηκε χθες στο «Στέλιος Κυριακίδης» της Πάφου ενώ η σημερινή τελευταία προπόνηση στο στάδιο «Alphamega» θα αρχίσει στις 17:30. Νωρίτερα, στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του Τιμούρ Κετσπάγια και ενός ποδοσφαιριστή.

  • Παίξε κι εσύ μπάλα στο ΓΗΠΕΔΟ μας ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί