Κύπελλο: Οι 6+6 της φάσης των 16 και οι τέσσερις εκκρεμότητες

Δημοσιεύθηκε 8.11.2023
Κύπελλο: Οι 6+6 της φάσης των 16 και οι τέσσερις εκκρεμότητες

Με άλλους τρεις αγώνες συνεχίστηκε η πρώτη φάση του κυπέλλου, με τις ομάδες που έκλεισαν θέση στη φάση των 16 να έχουν ανέλθει στις 12 μετά τις προκρίσεις Νέας Σαλαμίνας, Ομόνοιας 29ης Μαΐου και ΑΕΖ.

Η Νέα Σαλαμίνα έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ένωση στο «Αμμόχωστος» διαλύοντας με 6-0 την αντίπαλό της και παίρνοντας άνετα την πρόκριση, η Ομόνοια 29ης Μαΐου έκανε διπλό στην Περιστερώνα (1-0) και εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της θέση στη β' φάση του κυπέλλου, υποχρεώνοντας παράλληλα τη Δόξα στην 11η της ήττα σε ισάριθμα ματς στη σεζόν, ενώ η ΑΕΖ, παρότι έχανε από τον Ακρίτα στο Τσίρειο με 3-0 στο 65' και έπαιζε με παίχτη λιγότερο, κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση κι εκεί με γκολ στο 119' (4-3) πήρε την πρόκριση.

Οι τρεις νικητές ακολούθησαν τον ΑΠΟΕΛ, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ που προηγουμένως είχαν αποκλείσει Πέγεια, Καρμιώτισσα και Αχυρώνα Ονήσιλο αντίστοιχο.

Επιπροσθέτως, στη β' φάση βρίσκονται ήδη ακόμη έξι ομάδες. Πρόκειται για τις τρεις που δεν συμμετείχαν στην κλήρωση της πρώτης φάσης, Ομόνοια, ΑΕΛ (φιναλίστ) και Άρη (λόγω παρουσίας σε ευρωπαϊκό όμιλο), καθώς και τις τρεις τυχερές της κλήρωσης, Πάφος, ΠΑΕΕΚ και Freedom24 ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα.

Πλέον, απομένουν άλλες τέσσερις ομάδες για να συμπληρωθεί το παζλ, με τις εκκρεμότητες να κλείνουν εντός Δεκεμβρίου. Στις 6/12 θα γίνει η αναμέτρηση Ομόνοια Αραδίππου – Εθνικός, ενώ μία εβδομάδα αργότερα (13/12) θα γίνουν τα παιχνίδια Οθέλλος-Διγενής, Αγία Νάπα – Απόλλων και Ανόρθωση – ΕΝΑΔ.

Αποτελέσματα/πρόγραμμα πρώτης φάσης

25 Οκτωβρίου

ΑΠΟΕΛ - Πέγεια 2-0

Ολυμπιακός - Καρμιώτισσα 4-1

1 Νοεμβρίου

ΑΕΚ - Αχυρώνας Ονήσιλος 3-2

8 Νοεμβρίου

Νέα Σαλαμίνα - Ένωση 6-0

Δόξα - Ομόνοια 29Μ 0-1

Ακρίτας - ΑΕΖ 3-4

6 Δεκεμβρίου

19:00 Ομόνοια Αραδίππου - Εθνικός Άχνας

13 Δεκεμβρίου

19:00 Ανόρθωση - ΕΝΑΔ

19:00 Αγία Νάπα - Απόλλων

19:00 Οθέλλος - Διγενής Ακρίτας Μόρφου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί