Ποια είναι η ανεξάρτητη ποινική ανακρίτρια που διορίστηκε στην υπόθεση Κούμα

Δημοσιεύθηκε 3.11.2023
Ποια είναι η ανεξάρτητη ποινική ανακρίτρια που διορίστηκε στην υπόθεση Κούμα

Την κ. Αλεξάνδρα Λυκούργου διόρισε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, ως ανεξάρτητη ποινική ανακρίτρια στην υπόθεση Γιώργου Κούμα, με σκοπό να συνδράμει στην ποινική διερεύνησή της που θα διεξαχθεί από την Αστυνομία μετά από σχετική οδηγία του Γενικού Εισαγγελέα.

Πρόκειται για πρώην Ανώτερη Επαρχιακό Δικαστή (2017-2019), η οποία παραιτήθηκε από τη Δικαστική Υπηρεσία στις 26 Ιουνίου 2019 και τον επόμενο μήνα άνοιξε δικό της δικηγορικό γραφείο (ALEXANDRA LYKOURGOU ADVOCATE & LEGAL CONSULTANT).

Προηγουμένως, η γεννημένη στη Λευκωσία κ. Λυκούργου είχε εργαστεί ως δικηγόρος (1992-2003) στους δικηγορικούς οίκους Τάσσος Παπαδόπουλος και Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. και Άντης Τριανταφυλλίδης και Υιοί Δ.Ε.Π.Ε., με ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο (Συνταγματικό Δίκαιο, Διοικητικό Δίκαιο), ενώ το 2003 διορίστηκε στη θέση Επαρχιακού Δικαστή, μέχρι το 2017 όταν προήχθη σε Ανώτερη Επαρχιακός Δικαστής.

Σημειώνεται επίσης πως τον Οκτώβριο του 2022 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Κρατουμένων επ' αδεία.

* Απεφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου LLM in European and International Trade Law, Leicester University.

  • Παίξε κι εσύ μπάλα στο ΓΗΠΕΔΟ μας ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί