Μία νότα… αισιοδοξίας

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 12.10.2023
Μία νότα… αισιοδοξίας

Ο στόχος της Εθνικής Ανδρών στα τελευταία παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024 είναι να στείλουν μία νότα αισιοδοξίας για το μέλλον. Γιατί η αλήθεια είναι πως, στα πρώτα πέντε ματς που έδωσε έως τώρα, όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά… ξενέρωσε και όσους πίστευαν ότι πάει να «χτιστεί» κάτι καλό, παρ' όλο που ο όμιλός της ήταν δύσκολος.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με πέντε ήττες σε ισάριθμους αγώνες και με συντελεστή τερμάτων 2-17 (!), αποτελεί το κλοτσοσκούφι στον 1ο όμιλο και θέλει στα επόμενα τρία ματς που έχουν απομείνει να γίνει ρυθμιστής, εξασφαλίζοντας και τους πρώτους του βαθμούς. Απόψε (21:45) υποδέχεται στην «ΑΕΚ Αρένα» τη Νορβηγία του «θωρηκτού» Έρλινγκ Χάαλαντ και κατεβαίνει σε αυτή την αναμέτρηση ως αουτσάιντερ. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει τη ζημιά στους Σκανδιναβούς. Μπορεί να απουσιάζει το ισχυρό κίνητρο, αφού ο μόνος στόχος που απέμεινε είναι η αποφυγή της τελευταίας θέσης, όμως οι διεθνείς καλούνται να αποδείξουν, πρώτα στους εαυτούς τους και μετά στους υπόλοιπους, ότι μπορούν για πολύ περισσότερα.

Είναι μία αναμέτρηση με μία χώρα που δεν θεωρείται μεγαθήριο και έτσι θα πρέπει η Εθνική μας να κοιτάξει στα μάτια τη Νορβηγία και να αποκομίσει κέρδος, για να αποδείξει πως μπορεί για πολύ περισσότερα και να ανοίξει… λογαριασμό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σκωτία5-0-012-115

2. Ισπανία3-0-116-39

3. Νορβηγία2-1-27-78

4. Γεωργία1-1-35-134

5. Κύπρος0-0-52-170

Καμία πρόβλεψη

Οι όποιες προβλέψεις για την ενδεκάδα είναι παρακινδυνευμένες, αφού είναι άγνωστο το πλάνο που θα επιλέξει ο Τιμούρ Κετσπάγια. Στα προηγούμενα παιχνίδια είχε προτιμήσει να παίξει με αμυντικούς προσανατολισμούς, όμως εν τέλει αυτή η τακτική δεν έφερε αποτελέσματα. Εκτιμάται πως αυτή τη φορά θα είναι πιο επιθετικό το πλάνο ώστε να τη «νιώσει» ο αντίπαλος. Υπάρχουν σημαντικές απουσίες, οι οποίες όμως δίνουν κίνητρο και στα άλλα παιδιά που έχουν κληθεί, να αποδείξουν πως μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά γρανάζια από εδώ και μπρος και θα προσπαθήσουν να αρπάξουν την ευκαιρία.

Στην αποστολή βρίσκονται οι εξής ποδοσφαιριστές: Ζοέλ Μολ, Ν. Μιχαήλ, Δ. Δημητρίου, Π. Κορρέα, Μ. Αντωνιάδης, Ν. Παναγιώτου, Μ. Αντωνίου, Α. Καρώ, Στ. Ανδρέου, Ν. Ιωάννου, Κ. Πηλέας, Άλεξ Γκόκιτς, Χαρ. Κυριάκου, Ντ. Σπόλιαριτς, Ι. Κούσουλος, Χαρ. Χαραλάμπους, Γρ. Κάστανος. Έκτωρ Κυπριανού, Στ. Γαβριήλ, Δ. Χριστοφή, Μ. Ηλία, Αν. Κακουλλής, Λ. Λοΐζου.

Χωρίς επιλογή η Ισπανία

Στη Σεβίλλη, η Ισπανία βρίσκεται υπό πίεση και θέλει απαραιτήτως τη νίκη σε βάρος της Σκωτίας (21:45), που έχει το απόλυτο σε πέντε ματς και μάλιστα έχει κερδίσει τους «ταύρους» στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο χωρών. Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχει η Γεωργία.

  • Παίξε κι εσύ μπάλα στο ΓΗΠΕΔΟ μας ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί