Λ. Ελευθερίου στο «Γήπεδο»: «Να γράψουν πάνω το όνομά του»

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 9.5.2024
Λ. Ελευθερίου στο «Γήπεδο»: «Να γράψουν πάνω το όνομά του»

«Αν η ΑΕΚ κατακτήσει το Σάββατο το πρωτάθλημα, πάνω στο τρόπαιο δεν πρέπει να γράψουν μόνο τη λέξη ΑΕΚ, αλλά και το όνομα του Άντρου Καραπατάκη»... Ο πρώην αρχηγός των κιτρινοπράσινων, Λευτέρης Ελευθερίου, πιστεύει ότι ο διοικητικός ηγέτης των Λαρνακέων έχει καταφέρει να δημιουργήσει την πιο σταθερή ομάδα της Κύπρου της τελευταίας δεκαετίας, μόνιμη πρωταγωνίστρια στο εγχώριο πρωτάθλημα και με σπουδαίες διακρίσεις στην Ευρώπη, γι’ αυτό και αξίζει να γευτεί και τη χαρά της κατάκτησης πρωταθλήματος. Μιλώντας στο «Γ» ενόψει του «τελικού» της 11ης Μαΐου, ο Ελευθερίου, ο οποίος για δέκα χρόνια (1995-2005) φόρεσε την κιτρινοπράσινη φανέλα, κατακτώντας το κύπελλο το 2004 (φιναλίστ το 1996), εξέφρασε την εκτίμηση πως έφθασε η ώρα για την ΑΕΚ να πανηγυρίσει αυτό που δικαιούται, δηλαδή τον τίτλο.

«Είναι μια ομάδα που βγάζει υγεία και θεωρώ πως διαθέτει περισσότερη ποιότητα από τον ΑΠΟΕΛ, ειδικά στη μεσοεπιθετική γραμμή, ενώ και η άμυνά της δέχεται γκολ με το σταγονόμετρο. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα στελεχωμένη από τον ΑΠΟΕΛ», σημείωσε, προσθέτοντας πως είναι καλό που η ομάδα της Λάρνακας χρειάζεται μόνο ένα αποτέλεσμα, τη νίκη, για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

«Θέλεις το πρωτάθλημα; Πρέπει να κερδίσεις. Ένας ποδοσφαιριστής αγωνίζεται διαφορετικά όταν ξέρει πως μόνο μ’ ένα αποτέλεσμα βολεύεται», ανέφερε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. Ο Λ. Ελευθερίου εξέφρασε την άποψη ότι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν πρόκειται να επηρεαστούν από το γεμάτο ΓΣΠ, υπενθυμίζοντας ότι από τον καιρό που βρίσκεται ο Ραν Μπεν Σιμόν στην ομάδα έχουν κερδίσει αρκετές φορές εκτός έδρας με γεμάτα γήπεδα. Άλλωστε, πρόσθεσε, πρόκειται για την ίδια ραχοκοκαλιά ποδοσφαιριστών που οδήγησε πέρσι την ΑΕΚ στους 16 του Κόνφερενς Λιγκ.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το μεγαλύτερο ατού της ΑΕΚ ενόψει του μεγάλου αγώνα του Σαββάτου, ο Ελευθερίου απάντησε ευθέως… «Ραν Μπεν Σιμόν». «Είμαι σίγουρος ότι αυτός ο προπονητής θα καταφέρει να αποφορτώσει τους ποδοσφαιριστές του. Θα πάρει αυτός όλο το άγχος του παιχνιδιού, αφήνοντας τους παίκτες του να βγάλουν στο γήπεδο αυτά που γνωρίζουν και μπορούν. Παρά το άσχημο αποτέλεσμα με την Ανόρθωση, ακούω ότι το κλίμα στα αποδυτήρια παραμένει εξαιρετικό. Αυτό είναι συν για την ΑΕΚ», παρατήρησε.

«Θα ήταν ήδη πρωταθλήτρια»

Ο Λευτέρης Ελευθερίου δήλωσε πως εάν η ΑΕΚ προχωρούσε νωρίτερα σε αλλαγή προπονητή και ο Μπεν Σιμόν ερχόταν στην ομάδα από τον Οκτώβριο σήμερα θα ήταν ήδη πρωταθλήτρια. Όσον αφορά το μυστικό της επιτυχίας του Ισραηλινού ο Ελευθερίου είπε πως είναι η αγωνιστική πειθαρχία που κατάφερε να επιβάλει, σημειώνοντας πως αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό των Ισραηλινών τεχνικών.

Τέλος, ερωτηθείς για την ποιότητα του υφιστάμενου ρόστερ της ΑΕΚ ο πρώην παίκτης των Λαρνακέων ανέφερε ότι εάν δεν είναι η ποιοτικότερη ΑΕΚ, τότε, σίγουρα είναι μία από τις ποιοτικότερες ομάδες που είχε η ενοποιημένη ομάδα στην 30χρονη ιστορία της, εκφράζοντας την άποψη πως είναι «γεμάτη» σε όλες τις γραμμές.

«Όποιος παίκτης και ν’ απουσιάζει, υπάρχει βάθος και αντικαθίσταται επάξια. Αυτό οφείλεται και στον προπονητή, ο οποίος βγάζει το μάξιμουμ από τον κάθε ποδοσφαιριστή του. Η φυγή του Σιμόν σίγουρα θα είναι πλήγμα για την ΑΕΚ, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Τσάβι Ρόκα θα βρει αντάξιο ή ακόμα και καλύτερο αντικαταστάτη του», κατέληξε ο Λ. Ελευθερίου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση