Κέρδισε πόντους ο Όλτρα

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 28.7.2022
Κέρδισε πόντους ο Όλτρα
Δεν φάνηκε διαφορά δυναμικότητας ή ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων

Χρυσή ευκαιρία να εξασφαλίσει την παρουσία της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, να βάλει στα ταμεία της το μίνιμουμ τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και παράλληλα να συνεχίσει το όνειρο του Τσιάμπιονς Λιγκ έχασε προχθές η ΑΕΚ. Η τύχη της γύρισε την πλάτη στο ματς με τη Μίντιλαντ, της έλειψαν, ωστόσο, και κάποια σημαντικά στοιχεία από αγωνιστικής άποψης, προκειμένου να κερδίσει μία ομάδα που δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Φάνηκε, όμως, και προχθές ότι η Μίντιλαντ ήταν σαφώς πιο δυνατή και αθλητική ομάδα, κυρίως στο ψηλό παιχνίδι.

Οι Λαρνακείς δεν κέρδισαν ούτε μία κεφαλιά από δικά τους κτυπήματα κόρνερ, ενώ δέχθηκαν ακόμα ένα γκολ από κόρνερ του αντιπάλου. Η ΑΕΚ αποκλείστηκε αήττητη (σε δύο 90λεπτα) από το Τσιάμπιονς Λιγκ, αλλά στα πλην της καταγράφηκε το γεγονός ότι για δεύτερο συνεχές παιχνίδι δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμά της για περισσότερο από 2-3 λεπτά. Ενδεχομένως, εάν είχε περισσότερες βοήθειες από τους παίκτες που μπήκαν στον αγώνα σαν αλλαγή, να είχε καλύτερη μοίρα. Οι Λόπες, Ρομό, Άλτμαν και Γκάμα δεν έδωσαν το κάτι παραπάνω. Ο Γκάμα δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμος, ενώ ο Άλτμαν στάθηκε άτυχος. Ο Λόπες τραυματίστηκε κι έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Χίλιες φορές κρίμα για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, αλλά και για τη συγκλονιστική παρουσία του κόσμου, ο οποίος ήταν ο 12ος παίκτης. Τέτοια φοβερή συμπαράσταση από περίπου 6.000 οπαδούς δεν θυμόμαστε ξανά να είχε η ΑΕΚ. Το συγκρότημα του Όλτρα κοίταξε στα μάτια τη Μίντιλαντ, η οποία έχει πολλαπλάσιο προϋπολογισμό. Ήταν ισάξιος αντίπαλος και στα δύο παιχνίδια, έχασε όμως την πρόκριση στις λεπτομέρειες. Στο προχθεσινό παιχνίδι η ΑΕΚ έβγαλε πολύ καλή εικόνα. Σε κανένα σημείο δεν φάνηκε διαφορά δυναμικότητας ή ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο Χοσέ Λουίς Όλτρα «κέρδισε πόντους» για την ομάδα που παρουσίασε στα πρώτα δύο ευρωπαϊκά ματς. Απαιτείται, όμως, καλύτερη συνέχεια. Δυστυχώς για την ΑΕΚ, τα δοκάρια ήταν σύμμαχος των Δανών (όπως βέβαια ήταν σύμμαχος της ΑΕΚ στο πρώτο ματς). Οι Άλτμαν και Λέδες ήταν μοιραίοι για την ομάδα τους. Ο Ισραηλινός σημάδεψε δύο φορές τα δοκάρια μέσα σε διάστημα μερικών (αγωνιστικών) λεπτών, στο τέλος της παράτασης και στην αρχή των πέναλτι. Ο Πορτογάλος σημάδεψε το δοκάρι στο τελευταίο πέναλτι, αλλά μετά το τέλος του ματς αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Οι φίλοι της ΑΕΚ έδωσαν δυναμικό παρών το βράδυ της Τρίτης και προσπάθησαν να σπρώξουν τους παίχτες στην πρόκριση. ««Το μεγαλύτερο κέρδος ήταν η παρουσία κόσμου. Έχω την εντύπωση ότι αν είχαμε στη διάθεσή μας και το τέταρτο πέταλο, θα γέμιζε. Ήταν πρωτοφανή τα δεδομένα που επικρατούσαν πριν το παιχνίδι. Συγκλονιστική παρουσία», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου, σε χθεσινές τοποθετήσεις.

Μετά τον άδοξο αποκλεισμό της, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Παρτίζαν Βελιγραδίου στις 4 Αυγούστου (18.30) στην «Αρένα», στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Ο επαναληπτικός θα γίνει στις 11 Αυγούστου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση