Ένωση-ΑΕΚ: Μάγκικη ανατροπή με Βαρέλα στο 91' και... ανάσα!

Δημοσιευτηκε:

Ένωση-ΑΕΚ: Μάγκικη ανατροπή με Βαρέλα στο 91' και... ανάσα!

Τεράστιας σημασίας νίκη πήρε η Ένωση στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ που έγινε στο «Τάσος Μάρκου» και με το οποίο ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική.

Οι βυσσινί επικράτησαν -με ανατροπή- των Λαρνακέων με 2-1, έχοντας πρωταγωνιστή τον Βαρέλα που σκόραρε και τα δύο τους γκολ!


Ο Ναράνχο, που σκόραρε στο ντεμπούτο του, είχε δώσει το προβάδισμα στην ΑΕΚ στο 16ο λεπτό, με τον άσο της Ένωσης αρχικά να ισοφαρίζει στο 38' και ακολούθως να δίνει τη νίκη στους Παραλιμνίτες στο φινάλε, με το δεύτερο του γκολ στο 91'!


Η Ένωση, που στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε και απειλήθηκε μόνο μία φορά, παρέμεινε αήττητη για τρίτο σερί παιχνίδι έχοντας πάρει τους επτά από τους εννέα διαθέσιμους βαθμούς, έφτασε τους 15 και ξεκόλλησε από την προτελευταία θέση, ανεβαίνοντας 10η και ξεπερνώντας (κατά έναν βαθμό) τον Εθνικό, ενώ πήγε στο +7 από τη Δόξα και στο -2 από Πάφο, Ολυμπιακό.


Οι κιτρινοπράσινοι, από την άλλη, που στο πρώτο μέρος ήταν ελαφρώς καλύτεροι αλλά στην επανάληψη... εξαφανίστηκαν, έχασαν την ευκαιρία για τρίτη σερί νίκη που θα τους εδραίωνε στην εξάδα και μάλιστα έπεσαν θέση, αφού πλέον είναι έκτοι, στο -1 από την ΑΕΛ και στο +1 από την έβδομη Νέα Σαλαμίνα.


Ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ έκαναν πέραν του σκόρερ Ναράνχο ο Φερνάντεθ, που επίσης ξεκίνησε βασικός, καθώς και ο Γκολομπάρτ που μπήκε αλλαγή, ενώ επίσης ως αλλαγή κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή με την Ένωση ο Σαντίκ, ο οποίος έδωσε την ασίστ στο νικητήριο γκολ, με ωραία σέντρα.


Την τρίτη του κίτρινη κάρτα πήρε ο Τάντι που χάνει το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ από πλευράς Ένωσης δύο παίκτες χάνουν το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, αφού ο Ριέρα πήρε την έκτη του κάρτα και ο Σπόλιαριτς την τρίτη.


Η εξέλιξη του αγώνα...


Χωρίς φάση κύλησε το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, με την ΑΕΚ σταδιακά να αναλαμβάνει τον έλεγχο και να έχει στο 9' την πρώτη καλή ευκαιρία, με γύρισμα του Τέτε για τον Ναράνχο, ο οποίος από κοντά έκανε την προβολή, όμως η μπάλα κόντραρε κι έφυγε κόρνερ.


Στο 16' οι κιτρινοπράσινοι είχαν μια κεφαλιά του Πλάνας που δεν βρήκε στόχο και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 18ο λεπτό, με τον Ναράνχο να βρίσκει δίχτυα στο ντεμπούτο του κάνοντας το 0-1, με πλασέ έπειτα από ωραία μπαλιά του Χέφελ!


Mετά το γκολ των φιλοξενουμένων η Ένωση προσπάθησε να ανέβει, πλησίασε σε κάποιες περιπτώσεις τα αντίπαλα καρέ όμως αδυνατούσε να γίνει απειλητική, τουλάχιστον μέχρι το 38'. Γιατί σε εκείνο το σημείο, οι βυσσινί κατάφεραν στην πρώτη τους φάση στο παιχνίδι να ανοίξουν το σκορ, όταν μετά από σέντρα του Ριέρα, ο επερχόμενος Βαρέλα σούταρε με τη μία δυνατά και νίκησε τον Τόνιο κάνοντας το 1-1!


Στο 42' λίγο έλειψε η ΑΕΚ να πάρει ξανά το προβάδισμα, με τον Κλέιμαν αυτή τη φορά να αποκρούει εντυπωσιακά την προσπάθεια του Ναράνχο, που προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά (έπειτα από ωραία σέντρα του Ιωάννου), όπως πήγε να κάνει και ο Μπαρμπόσα δύο λεπτά αργότερα (μετά από φάουλ του Ριέρα), βρίσκοντας όμως σε ετοιμότητα τον Τόνιο.


Oι Παραλιμνίτες είχαν την πρώτη φάση της επανάληψης, με το συρτό σουτ του Βαρέλα στο 49' που πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 52' οι βυσσινί έχασαν νέα καλή ευκαιρία, με άστοχο σουτ του Θεοδώρου.

Η Ένωση ήταν βελτιωμένη στο δεύτερο μέρος, εξακολουθούσε να πατά καλύτερα από την ακίνδυνη ΑΕΚ και στο 61' είχε άλλη μια τελική με κεφαλιά του Αμπαρτζουμιάν που πέρασε μόλις πάνω από τα δοκάρια.


Στο 73' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Πλάνας στην περιοχή, με τον ρεφ Νεοκλέους να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι, μάλλον σωστά -φάνηκε το χέρι του παίκτη να είναι κολλημένο στο σώμα του- αν και σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια δύσκολη φάση.


Η επόμενη φάση ήταν κι αυτή για την Ένωση, με τη δυνατή κεφαλιά του Ουντόζι στο 78' να φεύγει λίγο έξω, ενώ στο 83' οι Παραλιμνίτες έχασαν τεράστια ευκαιρία, με τον Αμπαρτζουμιάν να σουτάρει στο δεξί δοκάρι του Τόνιο!


Η ΑΕΚ είχε την πρώτη της ευκαιρία στην επανάληψη στο 89ο λεπτό, με τον νεοεισελθόντα Κίβενι να πιάνει ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ στέλνοντας την μπάλα έξω, όμως δύο λεπτά αργότερα η Ένωση εξαργύρωσε την υπεροχή της στο β' μέρος, κάνοντας το 2-1 με τον Βαρέλα να σκοράρει ξανά, με κοντινή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Σαντίκ!


ΕΝΩΣΗ: Κλέιμαν, Aμπαρτζουμιάν, Μπάλαζιτς, Μπαρμπόσα, Βαλλιάνος, Σπόλιαριτς, Βαρέλα (95' Μουλαζίμης), Ριέρα, Θεοδώρου (93' Αγκίρι), Ουντόζι, Ρουσιάς (70' Σαντίκ)


ΑΕΚ: Τόνιο, Τρουγιόλς, Τάντι (71' Γκολομπάρτ), Γκονζάλεθ, Ιωάννου (82' Κίβενι),  Πλάνας, Σάστρε, Χέφελ (61' Ακοράν), Τέτε, Φερνάντεθ, Ναράνχο


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ριέρα (55', 6η), Βαλλιάνος (59'), Σπόλιαριτς (96', 3η) / Τάντι (29', 3η), Χέφελ (43'), Φερνάντεθ (87')


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νικόλας Νεοκλέους

]]>

Κατηγορίες