Το μήνυμα ελήφθη

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 21.2.2022
Το μήνυμα ελήφθη

Καμπανάκι κινδύνου για την ΑΕΚ ενόψει του Σαββατιάτικου (26/2) καθοριστικού αγώνα με την ΑΕΛ. Οι Λαρνακείς υποδέχονται στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος μία ομάδα, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει πετύχει δύο νίκες μέσα στην «Αρένα». Αυτό και μόνο το στοιχείο απαιτεί μεγάλη προσοχή.


Συγκεκριμένα, από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι τον Απρίλιο του 2021, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τρεις φορές στην «Αρένα», δύο φορές για το πρωτάθλημα και μία φορά για το κύπελλο. Η ΑΕΛ ήταν νικήτρια σε δύο παιχνίδια. Στις 25 Νοεμβρίου 2020 κέρδισε εύκολα 0-2 στο πλαίσιο της Β' φάσης του κυπέλλου Κύπρου, ενώ στις 11 Απριλίου 2021 επικράτησε ξανά, αυτή τη φορά με 0-1 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής για τα πλέι οφ της περσινής περιόδου. Αυτή ήταν και η τελευταία αναμέτρηση κιτρινοπράσινων και γαλαζοκίτρινων στη Λάρνακα.


Την περσινή σεζόν η ΑΕΚ είχε κερδίσει στον αγώνα του πρώτου γύρου που έγινε στην «Αρένα» (5η αγωνιστική) με 2-1, με σκόρερ τους Αντρέα Μακρή και Ιβάν Τρισκόφσκι. Συνολικά, την τελευταία πενταετία, σε δέκα επίσημα παιχνίδια που έγιναν στην «ΑΕΚ Αρένα» μεταξύ των δύο ομάδων, εννέα για το πρωτάθλημα κι ένα για το κύπελλο, η ΑΕΚ πέτυχε έξι νίκες, η ΑΕΛ τρεις, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο. Ο Ιβάν Τρισκόφσκι έχει πετύχει συνολικά τρία γκολ σε βάρος της ΑΕΛ μέσα στην «Αρένα» την τελευταία διετία.


Αδιαπραγμάτευτη νίκη


Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο αγώνας της 22ης αγωνιστικής θεωρείται… must win για την ομάδα του Νταβίντ Καταλά. Όσοι θεωρούν ότι η ΑΕΛ θα έχει περισσότερο τον νου της στον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου με τον Απόλλωνα και θα παρουσιαστεί αδιάφορη στην «Αρένα», λανθάνονται. Άλλωστε, και η ΑΕΚ θα καίγεται για νίκη ή έστω για ισοπαλία με σκορ 2-2 (ή με περισσότερα γκολ) στον επαναληπτικό της 2ης Μαρτίου εναντίον της ΠΑΕΕΚ στο Μακάρειο.


Η ισοπαλία 1-1 στον πρώτο αγώνα που έγινε στη Λάρνακα δεν της δίνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Είναι δύο παιχνίδια καθοριστικής σημασίας για τον Καταλά και τους παίκτες του, τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την μετέπειτα πορεία της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και (ειδικά) στο κύπελλο. Οι κιτρινοπράσινοι θέλουν τη διάκριση και στους δύο θεσμούς, ωστόσο, για να επιτύχουν τους υψηλούς τους στόχους θα πρέπει απαραίτητα να γυρίσουν τον διακόπτη και να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις και στα νικηφόρα αποτελέσματα.


Κατηφόρα χωρίς πάτο


Η ΑΕΚ έχει να κερδίσει από τις 8 Ιανουαρίου. Εάν δεν τα καταφέρει ούτε με την ΑΕΛ θα κλείσει δίμηνο χωρίς τρίποντο. Μετρά έξι σερί παιχνίδια πρωταθλήματος με πέντε ισοπαλίες και μία ήττα. Αν υπολογίσει κανείς και τον πρώτο αγώνα κυπέλλου με την ΠΑΕΕΚ για τους «16» του κυπέλλου Κύπρου,που έγινε στις 18 Ιανουαρίου, τότε μιλάμε για εφτά συνεχόμενα επίσημα ματς χωρίς νίκη. Απίστευτη αρνητική επίδοση για την ΑΕΚ, η οποία μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα φαβορί για τον τίτλο παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Καταλά έχει να σκοράρει από τις 24 Ιανουαρίου, στην εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Ανόρθωση (Τρισκόφσκι). Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια έμεινε άσφαιρη.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση