AEK, εδώ είναι που φαίνονται οι μεγάλες ομάδες
ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ
Δημοσιευτηκε:

Την πιο αχώνευτη και άδικη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο ήρθε, δέχθηκε η ΑΕΚ από τον ΑΠΟΕΛ. Είναι γεγονός ότι στις τρεις προηγούμενες φετινές ήττες των Λαρνακέων (με Άρη, Πάφο και ΑΠΟΕΛ στον δεύτερο γύρο), οι αντίπαλοι είχαν κάποια διαστήματα ανωτερότητας και οι νίκες τους δεν ήταν απόλυτα άδικες.
Στο προχθεσινό παιχνίδι, όμως, το σοκ για την ΑΕΚ ήταν τεράστιο. Ο τρόπος που εξελίχθηκε ο αγώνας, δεν προμήνυε σε καμία περίπτωση ένα τόσο πικρό φινάλε για τους κιτρινοπράσινους. Ήταν μία οδυνηρή ήττα που ανάγκασε την ομάδα σε βαθμολογική οπισθοχώρηση, στέλνοντας στα σπίτια τους 4.000 Αεκτζήδες τρομερά απογοητευμένους. Ήταν η μεγαλύτερη προσέλευση οπαδών της ΑΕΚ φέτος στην «Αρένα».
Το συγκρότημα του Καταλά ήταν ανώτερο του ΑΠΟΕΛ στο μεγαλύτερο διάστημα του 90λεπτου. Μπορεί να μην έθελξε με την εμφάνισή του, ωστόσο πατούσε καλύτερα μέσα στο γήπεδο και είχε τη μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες. Στο πρώτο μέρος έβγαλε καλύτερη εικόνα ως ομάδα, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και δικαιωματικά προηγήθηκε στο σκορ.
Στην επανάληψη, μέχρι το μοιραίο γλίστρημα του κορυφαίου, μέχρι σ’ εκείνο το σημείο, παίκτη του αγώνα Νικόλα Εγγλέζου, και πάλι η ΑΕΚ ήταν αυτή που απειλούσε περισσότερο. Ο ΑΠΟΕΛ κρατήθηκε ζωντανός χάρη στη σωτήρια επέμβαση του Μιχαήλ στη φάση 60΄μετά το κοντινό βολέ του Τρισκόφσκι. Η άτυχη στιγμή του Εγγλέζου διαφοροποίησε την εικόνα του ντέρμπι και τη μετέπειτα εξέλιξή του. Από το πουθενά και χωρίς προηγουμένως να κάνει σοβαρή φάση, ο ΑΠΟΕΛ έφερε το παιχνίδι στα ίσα.
Η απρόσμενη ισοφάριση άλλαξε τις ισορροπίες στον τομέα της ψυχολογίας, η οποία έγειρε για τα καλά προς τους γαλαζοκίτρινους. Αντίθετα, η ΑΕΚ αποσυντονίστηκε, κυρίως εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο δέχθηκε την ισοφάριση.
Η (δίκαιη) αποβολή του Μαγκλίτσα άλλαξε ξανά τα δεδομένα. Με αριθμητικό πλεονέκτημα και με τον Καταλά να προσθέτει «φρέσκα ποδάρια» στη γραμμή κρούσης της ομάδας του (παρόλο που οι Ρομό και Ακοράν δεν βοήθησαν ουσιαστικά), η ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά «βομβάρδισε» τον ΑΠΟΕΛ, ψάχνοντας το γκολ της νίκης.
Είχε την ατυχία, όμως, να βρει απέναντί της τον κέρβερο Μιχαήλ. Και ήλθε η τελευταία (στατική) φάση του ματς, με την ΑΕΚ να πληρώνει την αδυναμία των αμυντικών της στον αέρα. Σ’ αυτή τη φάση φάνηκε η απουσία του πολύπειρου Τόμοβιτς. Απίστευτη πραγματικά εξέλιξη. Τώρα, όμως, είναι που η ΑΕΚ καλείται να βγάλει αντίδραση και να δείξει χαρακτήρα. Εδώ είναι που φαίνονται οι μεγάλες ομάδες.