Λόγια... δίχως πράξεις

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 31.1.2022
Λόγια... δίχως πράξεις

Συνέχεια στις προβληματικές εμφανίσεις της έδωσε στο Δασάκι η ΑΕΚ. Ούτε τον ουραγό Εθνικό κατάφερε να κερδίσει το συγκρότημα του Νταβίντ Καταλά, το οποίο είναι ζήτημα εάν σ’ όλο το 90λεπτο να δημιούργησε 2-3 «καθαρές» ευκαιρίες για γκολ. Τρίτη σερί ισοπαλία για τους κιτρινοπράσινους στο πρωτάθλημα, οι οποίοι συνεχίζουν να πετούν στον κάλαθο των αχρήστων πολύτιμους βαθμούς απέναντι σε θεωρητικά υποδεέστερές τους ομάδες.


Εάν, μάλιστα, υπολογίσει κανείς και το παιχνίδι κυπέλλου με την ΠΑΕΕΚ στην «Αρένα» (1-1), τότε η ΑΕΚ συμπλήρωσε τέσσερα συνεχόμενα επίσημα παιχνίδια χωρίς να γευτεί τη χαρά της νίκης. Μπορεί στις εβδομαδιαίες συνεντεύξεις Τύπου ο Καταλά να δηλώνει βέβαιος για επιστροφή της ομάδας του στις καλές εμφανίσεις, ωστόσο στο γήπεδο τα πράγματα δείχνουν εντελώς διαφορετικά. Η ΑΕΚ διέρχεται μια παρατεταμένη αγωνιστική κρίση και είναι ευθύνη του Ισπανού κόουτς να επαναφέρει το καλό αγωνιστικό πρόσωπο στους ποδοσφαιριστές του προτού να είναι αργά. Ήδη έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος.


Δικαιολογίες τύπου… κορωνοϊού, απουσιών ή επηρεασμού από τον μηδενισμό της ομάδα στον αγώνα με τον Απόλλωνα, δεν χωρούν. Με τον κόσμο στο πλευρό της, που μετέτρεψε το Δασάκι… σε «Αρένα», οι παίκτες της ΑΕΚ αντί να δώσουν «απαντήσεις» και να δείξουν χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, παρουσιάστηκαν «βραχυκυκλωμένοι» απέναντι στην πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη των γηπεδούχων κι ελάχιστα απείλησαν σοβαρά.


Φάνηκε ξεκάθαρα σε ακόμα ένα παιχνίδι ότι η ΑΕΚ πάσχει στον δημιουργικό τομέα. Κόντρα στον Εθνικό, ούτε καλή ανάπτυξη από τις πτέρυγες είχε, ούτε από τον κεντρικό άξονα. Είναι χιλιοειπωμένο πλέον πως, εάν ο αντίπαλος καταφέρει να «αφοπλίσει» τον Τρισκόφσκι, τότε δύσκολα η ΑΕΚ βρίσκει το γκολ από τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς της.


Είναι ενδεικτικό ότι στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, η ΑΕΚ πέτυχε τρία γκολ, τα δύο με τον Τρισκόφσκι και το άλλο με τον ακραίο αμυντικό Ροσάλες (αισθητή η απουσία του και κυρίως οι προωθήσεις του). Ειδικά μετά και τον τραυματισμό του Γκιούρτσο, η ΑΕΚ «φωνάζει» ότι χρειάζεται ενίσχυση μεσοεπιθετικά. Οι προσθήκες, όμως, άργησαν και ήδη δύο νίκες που ήταν στο πρόγραμμα (κόντρα σε ΠΑΕΕΚ και Εθνικό Άχνας) χάθηκαν και μαζί τους τέσσερις υπερπολύτιμοι βαθμοί.


Ντεμπούτο Λαμπόικο


Ο νεοαποκτηθείς Γιάκουμπ Λαμπόικο έκανε ντεμπούτο στο Δασάκι της Άχνας αγωνιζόμενος ως αλλαγή. Όσον αφορά τον Ισραηλινό μεσοεπιθετικό Όμρι Άλτμαν, λογικά θα είναι διαθέσιμος για το επόμενο παιχνίδι με τον Άρη στην «Αρένα». Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται και η επιστροφή του Ροσάλες στην Κύπρο, ενός παίκτη που έλειψε από την ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια. Ενόψει Άρη δεν θα παίξει ο τιμωρημένος λόγω καρτών Ραφαήλ Μάμας (μάλλον θα αντικατασταθεί από τον Λαμπόικο), ενώ ο Άνχελ Γκαρσία συμπλήρωσε τρεις κίτρινες και θα εκτίσει την ποινή του, είτε με τον Άρη, είτε με τον ΑΠΟΕΛ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση