Να κάνει την έκπληξη, για τους πρώτους βαθμούς

Δημοσιεύθηκε 8.9.2023
Να κάνει την έκπληξη, για τους πρώτους βαθμούς

Toυς πρώτους της βαθμούς στον 1ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Euro 2024 και παράλληλα το πρώτο θετικό αποτέλεσμα της ιστορίας της απέναντι στη Σκωτία διεκδικεί η Εθνική Κύπρου στον αποψινό (8/9, 21:45) αγώνα στο «ΑΕΚ Αρένα». Σε ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να παρουσιαστεί βελτιωμένο σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες του και να… ξεκολλήσει από το μηδέν. Όχι για να αποκτήσει ελπίδες διάκρισης, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ακόμη και σε περίπτωση νίκης, αλλά για να προσφέρει επιτέλους χαρά στο φίλαθλο κοινό, να έχει, έστω, κάποιες πιθανότητες να αποφύγει την τελευταία θέση, καθώς και για να βάλει τέλος στο απευκταίο σενάριο να τερματίσει η Εθνική μας χωρίς βαθμό, μετά από 32 χρόνια και 16 προκριματικές φάσεις (για Εuro και Μουντιάλ). Το τελευταίο «μηδέν» καταγράφηκε στα προκριματικά του Euro 1992 σε όμιλο με Σοβιετική Ένωση, Ιταλία, Νορβηγία και Ουγγαρία.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο κόντρα στον οποίον δεν μπορέσαμε να πανηγυρίσουμε ούτε ισοπαλία στις προηγούμενες αναμετρήσεις μας (οκτώ ήττες σε ισάριθμους αγώνες) και που έχει προκαλέσει αίσθηση με το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στον όμιλο (4/4 νίκες έχοντας κερδίσει και την Ισπανία), το έργο της Εθνικής μας είναι εξαιρετικά δύσκολο, όμως με τη στήριξη του κόσμου θα επιχειρήσει να κάνει την έκπληξη και να υποχρεώσει τη Σκωτία στις πρώτες της απώλειες. Μεγάλη συμπαράσταση από τις εξέδρες θα έχουν και οι φιλοξενούμενοι, καθώς πέραν των τριών χιλιάδων Σκωτσέζων θα βρεθούν στην «Αρένα», κάτι που «γέννησε» το σενάριο να είναι… περισσότεροι και από τους Κύπριους, το οποίο όμως εξανεμίστηκε όταν χθες η ΚΟΠ ανακοίνωσε sold out.

Η προετοιμασία της Εθνικής μας ολοκληρώθηκε χθες με απογευματινή προπόνηση και χωρίς άλλα απρόοπτα, μετά από αυτό του Ιωάννου ο οποίος την Τετάρτη τέθηκε νοκ-άουτ λόγω ασθένειας και αντικαταστάθηκε από τον Πηλέα. Στη διάθεση του Τιμούρ Κετσπάγια βρίσκονται οι εξής ποδοσφαιριστές: Δ. Δημητρίου, Κ. Παναγή, Ζ. Μολ, Α. Φιλιώτης, Μ. Αντωνίου, Α. Καρώ, Κ. Λαΐφης, Σ. Ανδρέου, Β. Ρομπέρζ, Μ. Αντωνιάδης, Α. Κορέια, Κ. Πηλέας, Α. Γκόγκιτς, Ι. Κούσουλος, Χ. Κυριάκου, Χ. Χαραλάμπους, Μ. Ιωάννου, Γ. Κάστανος, Μ. Τζιωνής, Δ. Χριστοφή, Λ. Λοΐζου, Ι. Πίττας, Μ. Ηλία, Π. Σωτηρίου, Α. Κακουλλής.

H βαθμολογία του ομίλου

1. Σκωτία 12 (9-1) 4αγ.

2. Γεωργία 4 (3-4) 3αγ.

3. Νορβηγία 4 (5-7) 4αγ.

4. Ισπανία 3 (3-2) 2αγ.

5. Κύπρος 0 (2-8) 3αγ.

Θυμίζουμε πως η Κύπρος στην πρεμιέρα της ηττήθηκε από τη (σημερινή αντίπαλο) Σκωτία με 3-0 στη Γλασκώβη, ακολούθως έχασε εντός έδρας από τη Γεωργία με 2-1 και στη συνέχεια ηττήθηκε στη Νορβηγία με 3-1. Μετά τον σημερινό δεύτερο αγώνα μας με τη Σκωτία θα αντιμετωπίσουμε την Τρίτη (12/9, 21:45) για πρώτη φορά την Ισπανία, στη Γρανάδα. Θα ακολουθήσουν τον Οκτώβριο οι αγώνες με Νορβηγία (12/10, εντός) και Γεωργία (15/10, εκτός) και τελευταίο μας παιχνίδι θα είναι στις 16 Νοεμβρίου με την Ισπανία, στο πρώτο ματς της εθνικής μας στο «Alphamega Stadium».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Συνηθίσαμε στις... πτώσεις

Συνηθίσαμε στις... πτώσεις

Συνηθίσαμε στις... πτώσεις