Η πρώτη φορά των δύο «αιωνίων»!

Δημοσιευτηκε:

Η πρώτη φορά των δύο «αιωνίων»!

Η τρομερή νίκη της Ομόνοιας με 6-0 επί της Ζίρα δεν στέλνει το τριφύλλι στη League Phase του Conference League με το ενάμισι πόδι αλλά... και με τα δύο.

Οι πράσινοι εξασφάλισαν από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση επί των Αζέρων και θα συμμετάσχουν για τέταρτη φορά σε κύρια φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το γεγονός αυτό φέρνει μαζί του και κάτι... πρωτοφανές, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία, οι δύο «αιώνιοι» του κυπριακού ποδοσφαίρου θα αγωνίζονται την ίδια σεζόν σε κύρια φάση διοργάνωσης της UEFA, με τον ΑΠΟΕΛ να έχει εξασφαλισμένη θέση στο Conference League και να διεκδικεί θέση στο Europa League.

Τα τελευταία 15 χρόνια, οι δύο μεγαλύτερες ομάδες του κυπριακού ποδοσφαίρου κατέγραψαν αθροιστικά 11 παρουσίες σε φάση ομίλων (οκτώ οι γαλαζοκίτρινοι, τρεις οι πράσινοι) όμως σε καμία περίπτωση δεν συνέπεσαν οι παρουσίες των δύο «αιωνίων», κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά φέτος, με μοναδική εκκρεμότητα τη διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχει ο ΑΠΟΕΛ, Europa League (αν κάνει την ανατροπή επί της RFS Ρίγα) ή Conference League (αν αποκλειστεί).