Η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, η αύξηση των εισιτηρίων και η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα

Δημοσιεύθηκε 3.7.2024
Η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, η αύξηση των εισιτηρίων και η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας στην ομιλία του πριν από τη διαδικασία της σημερινής κλήρωσης, τόνισε την ετοιμότητα της Ομοσπονδίας για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των ομάδων και των φιλάθλων στο επερχόμενο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας.

Ο κ. Κούμας, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αυξημένη παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα στην περασμένη αγωνιστική περίοδο, παρά το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης που ίσχυσε πριν από τη λήξη της πρώτης φάσης αλλά και την ανταγωνιστικότητα του Πρωταθλήματος μας, που θα διεξαχθεί και στη νέα χρονιά με 14 ομάδες σε δύο φάσεις.

Ο κ. Κούμας, επανέλαβε τη διαχρονική θέση της Ομοσπονδίας ότι στα γήπεδα πρέπει να υπάρχει χώρος για τους φιλάθλους όλων των ομάδων, χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς. Παράλληλα όμως, τόνισε και την αποφασιστικότητα της ΚΟΠ για ριζοσπαστικές αποφάσεις, όπως έγινε και στην περσινή αγωνιστική περίοδο, με σκοπό για προστατευτεί το άθλημα και οι αγνοί φίλαθλοι.

Ιδιαίτερη αναφορά από τον κ. Κούμα έγινε και στη διαιτησία μας.

Αναλυτικά η ομιλία του Προέδρου της ΚΟΠ:

«Η πιο ιστορική διοργάνωση του Κυπριακού ποδοσφαίρου, το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας, συμπληρώνει φέτος 86 χρόνια ζωής και αποτελεί διαχρονικά την κορωνίδα των διοργανώσεων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Επιτρέψετε μου αρχικά να ευχαριστήσω τη CYTA η οποία ήταν η χορηγός του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας μέχρι και το περασμένο Μάιο. Μια πολυετής, αγαστή συνεργασία έφτασε στο τέλος της. Τα οφέλη από αυτή τη συνεργασία ήταν αμοιβαία. Ευχόμαστε στη CYTA κάθε επιτυχία στον κύκλο των εργασιών της και να ξέρουν πως ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, παραμένουμε στη διάθεση τους για όλα τα θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο μας.

Φίλες και φίλοι

Για άλλη μια χρονιά, και παρά το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων που ίσχυσε για μεγάλο διάστημα της ποδοσφαιρικής περιόδου, σημειώθηκε αύξηση στον αριθμό των εισιτηρίων.

Συνολικά διατέθηκαν 589.573 εισιτήρια, 37.765 περισσότερα από την προηγούμενη χρονιά, κάτι που μας δίνει μια αύξηση που πλησιάζει το 7%.

Ο αριθμός των εισιτηρίων αποτελεί ρεκόρ για τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια, αφού ο προηγούμενος μεγαλύτερος αριθμός διατεθέντων εισιτηρίων καταγράφεται την αγωνιστική περίοδο 2009 - 2010. Τότε, είχαν διατεθεί 603.049 εισιτήρια.

Το έχω πει αρκετές φορές, το επαναλαμβάνω και σήμερα.

Μπορεί να μην έχουμε το πιο ποιοτικό πρωτάθλημα της Ευρώπης, έχουμε όμως ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αυτό το πρωτάθλημα οφείλουμε όλοι να το σεβόμαστε και να το προστατεύουμε. Να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο. Να απαλλαγούμε από τις μικροσωματειακές σκοπιμότητες. Να φανούμε αντάξιοι αυτής της διοργάνωσης που συναρπάζει και καθηλώνει τους φιλάθλους.

Ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν μένουμε στατικοί. Παρακολουθούμε, αξιολογούμε, εκεί και όπου κρίνουμε, παρεμβαίνουμε. Είμαστε σίγουροι πως ο νέος τρόπους διεξαγωγής του δευτέρου ομίλου θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και το ενδιαφέρον όσον αφορά την αποφυγή του υποβιβασμού και θα μειώσει τους αγώνες χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Το Δεκέμβριο συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τότε που το VAR μπήκε στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Περάσαμε δύσκολα στην αρχή. Με την πάροδο του χρόνου και με τη συμβολή και ξένων διαιτητών αλλά και την εμπειρία που απέκτησαν οι Κύπριοι διαιτητές, φτάσαμε κατά γενική ομολογία σε ένα πολύ καλό επίπεδο.

Καταφέραμε να μειώσουμε σημαντικά την προκατάληψη και εξαλείψαμε την συντριπτική πλειοψηφία των καθοριστικών λαθών, κάτι που προσέδωσε ακόμη μεγαλύτερο κύρος στις διοργανώσεις μας.

Συνεχίζουμε και τη νέα χρονιά με τρεις κινητές μονάδες VAR για διευκόλυνση του αγωνιστικού προγραμματισμού, συνεχίζουμε με τον Ντομένικο Μεσσίνα στην προεδρία της Επιτροπής διαιτησίας και αρχίζουμε τη σεζόν με Κύπριους διαιτητές, κάτι το οποίο έχουμε ήδη ανακοινώσει.

Όταν κρίνουμε ότι η διαιτησία μας χρειάζεται ενίσχυση με διαιτητές από το εξωτερικό, πάντα σε συνεννόηση με τον κ. Μεσσίνα, θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Κυρίες και κύριοι

Διαχρονική θέση της ΚΟΠ είναι πως στα γήπεδα υπάρχει χώρος για τους φιλάθλους όλων των ομάδων, χωρίς περιορισμούς και χωρίς αποκλεισμούς.

Όταν όμως, προκύπτουν θέματα ασφάλειας, δεν διστάζουμε να πάρουμε ριζοσπαστικές, μη αρεστές, αλλά ωφέλιμες αποφάσεις για να προστατεύσουμε το άθλημα αλλά κυρίως, τους αγνούς φιλάθλους. Αυτό κάναμε πέρσι με την απόφαση για απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων.

Δεν επιθυμούμε αυτό το μέτρο να συνεχιστεί και φέτος και για αυτό στην Προκήρυξη του πρωταθλήματος διατηρήσαμε την πρόνοια για παρουσία φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας, ίσης με το 10% της συνολικής χωρητικότητας των κερκίδων.

Αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες της πολιτείας και κυρίως του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της αστυνομίας. Αύριο Πέμπτη θα τεθούν όλα επί τάπητος σε συνάντηση που θα έχουμε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και θα είμαστε σε θέση να σας πούμε περισσότερα.

Κυρίες και κύριοι

Φέτος συμπληρώνονται ενενήντα χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Προγραμματίζουμε για το Νοέμβριο μια λαμπρή εκδήλωση για τα ενενηκοστά μας γενέθλια στην παρουσία της ηγεσίας της UEFA και προέδρων Ομοσπονδιών από όλη την Ευρώπη. Όταν οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης, θα σας ενημερώσουμε.

Καλωσορίζουμε στην Α’ Κατηγορία την Ομόνοια Αραδίππου, το Αθλητικό Λαϊκό Σωματείο Ομόνοια 29ης Μαϊου και την Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον ΑΠΟΕΛ, στην Πάφο, στην ΑΕΚ και στην Ομόνοια Λευκωσίας στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Η επιθυμία μας είναι να τις δούμε όλες να προχωρούν και να φτάνουν όσο πιο μακριά γίνεται στις ανανεωμένες διοργανώσεις της UEFA.

Καλό Πρωτάθλημα σε όλους και καλό καλοκαίρι».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Aνέβηκαν στο... Μαξ οι προσδοκίες στον ΑΠΟΕΛ!

Aνέβηκαν στο... Μαξ οι προσδοκίες στον ΑΠΟΕΛ!

Aνέβηκαν στο... Μαξ οι προσδοκίες στον ΑΠΟΕΛ!

Με οδηγό τα φιλικά και στο επίσημο η Πάφος FC

Με οδηγό τα φιλικά και στο επίσημο η Πάφος FC

Με οδηγό τα φιλικά και στο επίσημο η Πάφος FC

H εκτίμηση του Όρι Γκούτμαν για τον Αντελέγιε για την εστία της

H εκτίμηση του Όρι Γκούτμαν για τον Αντελέγιε για την εστία της 'Ενωσης

H εκτίμηση του Όρι Γκούτμαν για τον Αντελέγιε για την εστία της 'Ενωσης

Πορτογαλική ενίσχυση για την Ομόνοια Αραδίππου

Πορτογαλική ενίσχυση για την Ομόνοια Αραδίππου

Πορτογαλική ενίσχυση για την Ομόνοια Αραδίππου