Ανόρθωση-Πάφος: Χορταστικό φιλικό στην πρόβα-τζενεράλε

Δημοσιεύθηκε 20.8.2022
Ανόρθωση-Πάφος: Χορταστικό φιλικό στην πρόβα-τζενεράλε

Πρόβα-τζενεράλε με γκολ και θέαμα! Η Πάφος επικράτησε 4-3 της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους. Αμφότερες είναι πλέον έτοιμες για την πρώτη αγωνιστική. Υπενθυμίζουμε πως η Πάφος θα αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ και η Ανόρθωση τον Ολυμπιακό, το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Οι δύο προπονητές είχαν την ευκαιρία να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα, δοκίμασαν πρόσωπα και συστήματα, και πλέον μένει να οριστικοποιήσουν τα πλάνα τους ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων. Τόσο ο Μίλετιτς όσο και ο Μπεργκ δεν σταμάτησαν να δίνουν οδηγίες, ενώ σημείωσαν και σημαντικά σημεία προς βελτίωση.

Στα αξιοσημείωτα, η επιστροφή των οργανωμένων της Ανόρθωσης που επέστρεψαν στα γήπεδα. Με ασταμάτητο τραγούδι, πυρσούς και καπνογόνα έκαναν δυναμικό… come back και έστειλαν μήνυμα στήριξης στην ομάδα τους.

Το ματς…

Από την αρχή του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες μπήκαν φουριόζας και έτοιμες να προσφέρουν ελκυστικό θέαμα, καθώς μόλις στο 3’ ο Ουάρντα σημάδεψε το δοκάρι. Η Πάφος όμως ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 14’ όταν ο Ζάιρο απέφυγε τους προσωπικούς του αντιπάλους και με εύστοχο πλασέ νίκησε τον Λόρια.

Δύο λεπτά αργότερα, η Ανόρθωση έφερε το ματς στα ίσα με πλασέ του Εμπραλίτζε ο οποίος μετά από κούρσα, μπήκε στην περιοχή και ευστόχησε. Το παιχνίδι ήταν ισοζυγισμένο, με την «Κυρία» να έχει πρωτοβουλία των κινήσεων και 24’ ο σκόρερ του πρώτου γκολ, πέτυχε και το δεύτερο αφού αξιοποίησε τη σέντρα-σουτ του Αμπαρτζουμιάν και με κοντινή προβολή ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στο πλεχτό. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και πάλι με κεφαλιά του Ζάιρο ο οποίος διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου (2-2).

Στο δεύτερο μέρος, παρά τις αλλαγές των δύο προπονητών, τα γκολ έπεφταν… βροχή. Στο 53’ ο Εμπραλίτζε έβγαλε φάτσα τον Φερέιρα με τον Ολαθαμπάλ, ο οποίος με πλασέ έδωσε προβάδισμα στην Ανόρθωση. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξαιρετικός, ενώ η Πάφος κατάφερε να σκοράρει δύο γκολ στο φινάλε. Στο 77’ ο Κβίντα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων και έγραψε το 3-3, ενώ στο 83’ ο Βαλακάρι με εύστοχο πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Προηγήθηκε φάουλ του Ουάρντα στον Ντράγκομιρ.

Η εξέλιξη του αγώνα…

90'+2 Tέλος του αγώνα.

83' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΦΟ. Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαλακάρι.

82' Πέναλτι για την Πάφο. Ανατροπή του Ντράγκομιρ από τον Ουάρντα.

77' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΦΟ! Αδράνεια στην άμυνα της Ανόρθωσης, ο Κβίντα το εκμεταλλεύτηκε και με πλασέ έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσα.

71' Εξαιρετική ενέργεια του Νινγκά, μπήκε στην περιοχή όμως το φαλτσαριστό του σουτ κατέληξε μόλις έξω.

66' Αρχίζει ξανά το παιχνίδι.

61' Για λίγο διακοπή στο παιχνίδι καθώς οι φίλοι της Ανόρθωσης άναψαν καπνογόνα και έχει μειωθείη ορατότητα.

53' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Υποδειγματική ασίστ του Εμπραλίτζε και ο Φερέιρα φάτσα με τον Ολαθαμπάλ κάνει το 3-2.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

45' Τέλος πρώτου ημίχρνου.

39' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΦΟ! Μετά από εξαιρετικά σέντρα, ο Ζάιρο έπιασε τη κεφαλιά και η μπάλα στα δίχτυα!

35' Μακρινό σουτ από τον Κβίντα, απέκρουσε ο Λόρια.

30' Έχασε τον έλεγχο της μπάλας ο Ζουνίνιο ενώ έβγαινε μόνος από πλάγια θέση εντός περιοχής.

24' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Σέντρα-σουτ από τον Αμπαρτζουμιάν, η μπάλα στο δοκάρι και ο Εμπραλίτζε εντελώς ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στο πλεχτό.

19' Aπευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα, μόλις έξω η μπάλα.

16' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Μπήκε στην περιοχή ο Εμπραλίτζε και με εύστοχο πλασέ φέρνει το φιλικό στα ίσα.

14' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΦΟ! Κάθετη στον Ζάιρο, ο οποίος απέφυγε δύο αντιπάλους και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λόρια.

8' Τετ-α-τετ από πλάγια θέση ο Τάνκοβιτς, έκανε την προβολή όμως ο Λόρια απέκρουσε δύσκολα.

3' Κεφαλιά του Ουάρντα μετά από εκτέλεση κορνερ, στο δοκάρι η μπάλα.

1' Έναρξη του αγώνα.

Ανόρθωση (Ντάρκο Μίλανιτς): Λόρια, Παισίνιο, Χαρογιάν, Κορέια, Αμπαρτζουμιάν, Αρτυματάς, Πάντσeον, Εμπραλίτζε, Φερέιρα, Ουάρντα, Νινγκά.

Πάφος (Χένινγκ Μπεργκ): Ολαθαμπάλ (65' Άντσος), Κβίντα, Μπάιριτς, Ζουνίνιο, Δημητρίου (65' Φουρ), Ντράγκομιρ, Χότσκο, Χέσταντ, Τάνκοβιτς, Βαλακάρι, Ζάιρο.

Σκόρερ: 16', 24' Εμπραλίτζε, 53' Φερέιρα / 14', 35' Ζάιρο, 77' Κβίντα, 84' Βαλακάρι (πέν.)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»