Δεν φρενάρει ο ΑΠΟΕΛ, τεσσάρα στην… άφαντη Ομόνοια

Δημοσιεύθηκε 27.11.2022
Δεν φρενάρει ο ΑΠΟΕΛ, τεσσάρα στην… άφαντη Ομόνοια

Στο κυνήγι της κορυφής παραμένει ο ΑΠΟΕΛ που στο «αιώνιο» ντέρμπι απέναντι στην Ομόνοια πανηγύρισε με θριαμβευτικό τρόπο την 6η σερί του νίκη στο πρωτάθλημα (7η με αυτή του κυπέλλου), με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς να έχει πατήσει κυριολεκτικά το κουμπί της εκτόξευσης. Μάλιστα μαζί του ο ΑΠΟΕΛ δέχθηκε μόλις ένα γκολ.Οι γαλαζοκίτρινοι έφθασαν τους 27 βαθμούς και σκαρφάλωσαν στην 2η θέση. Έτσι θα δουν με… άνεση το σημερινό ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και Πάφο ώστε να ξέρουν που θα βρίσκονται με το πέρας της 12ης στροφής του πρωταθλήματος και ποια θα είναι η απόσταση από το πρώτο σκαλοπάτι.

Από την άλλη η Ομόνοια, δέχθηκε την 6η φετινή της ήττα, όμως με την όλη παρουσία της απογοήτευσε, παρόλο που από το 24ο λεπτό έπαιζε με παίκτη λιγότερο μετά από αποβολή του Λανγκ. Όμως μέχρι εκείνο το σημείο, είχε κάκιστη παρουσία. Τα… πειράματα του Φερέρα με τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα δεν έπιασαν τόπο και ήρθε η ήττα με κατεβασμένα τα χέρια. Η Ομόνοια έμεινε στους 16 βαθμούς και ο ρεαλιστικός της στόχος είναι η είσοδος στην εξάδα, όμως βλέπει και τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο να απομακρύνονται…

Όσον αφορά τώρα την αναμέτρηση, ο ΑΠΟΕΛ είχε περισσότερη πρωτοβουλία των κινήσεων, έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Σούσιτς, προτού αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Λανγκ. Η πίεση καρποφόρησε στο 45΄+1΄ με τον Ντβάλι να κάνει την προβολή και κάπου εκεί όλα πήραν τον δρόμο τους. Στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ είχε άριστη διαχείριση και «σκότωσε» πρόωρα το παιχνίδι στο 60΄ με τον Κβιλιτάια, ο οποίος από κοντά πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ. Λίγα λεπτά μετά (68΄), ο Μαρκίνιος δεν λάθεψε από το ύψος του πέναλτι σε παράβαση του Κούσουλου στον Βιγιαφάνες.

Στα τελευταία λεπτά, έπεσε ο ρυθμός, με τον ΑΠΟΕΛ να είναι πιο απειλητικός και τον Εφραίμ στο 90΄+2΄ να βάζει το κερασάκι της τούρτας στο… γαλαζοκίτρινο πάρτι.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

90΄+2΄ - ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ: Ο Εφραίμ με αριστερό πλασέ, δίνει διαστάσεις θριάμβου.

84΄ - Μετά από ωραία ενέργεια του Μπρούνο από αριστερά, το πλασέ του Κακουλλή ήταν πολύ κακό.

77΄ - Δοκάρι για τον ΑΠΟΕΛ μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνες.

73΄ - Ωραία ενέργεια από τον Λοΐζου, ο Μπέλετς τον πρόλαβε προτού κάνει το πλασέ.

68΄ - ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ: Ο Μαρκίνιος δεν αστοχεί από τα έντεκα βήματα σε πέναλτι που κέρδισε ο Βιγιαφάνες από τον Κούσουλο.

60΄ - ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ: Ο Κβιλιτάια μετά από κακό διώξιμο του Μίλετιτς, σκοράρει το πρώτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα.

50΄- Μονοκόμματο βολέ του Λέτσιακς μετά από σέντρα του Ψάλτη, υποχρέωσε τον Μπέλετς σε δύσκολη επέμβαση.

Έναρξη β΄ ημιχρόνου

45΄+1΄ - ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ: Οι γαλαζοκίτρινοι σκοράρουν με προβολή του Ντβάλι. Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά για οφσάιντ στον Κβιλιτάια, όμως μετά από έλεγχο του VAR, το γκολ μέτρησε.

32΄ - Ο Σούσιτς από το ύψος της περιοχής, μετά από κόρνερ, σούταρε πολύ ψηλά.

30΄ - Σουτ από τον Σαρφό εκτός περιοχής, όμως και αυτό δεν ανησύχησε τον Ουζόχο.

27΄ - Το βολέ του Κβιλιτάια, βρήκε έτοιμο τον Ουζόχο.

24΄ - Με δέκα παίκτες θα συνεχίσει η Ομόνοια, μετά από αποβολή του Άνταμ Λανγκ, καθώς ανέτρεψε τον Κβιλιτάια που έβγαινε τετ-α-τετ με τον Ουζόχο.

13΄ - Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, με τον Σούσιτς να φεύγει μόνος μετά από εξαιρετική μπαλιά του Βιγιαφάνες, αλλά να πλασάρει έξω.

- Χωρίς τη μεγάλη φάση κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο του ντέρμπι, με τον ΑΠΟΕΛ να έχει κάπως περισσότερη κατοχή της μπάλας.

- Ξεκίνησε ο αγώνας στο ΓΣΠ

ΣΚΟΡΕΡ: 45΄+1΄ Ντβάλι, 60΄ Κβιλιτάια, 68΄ πέν. Μαρκίνιος, 90΄+2΄ Εφραίμ

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς (58΄ Σατσιάς), Κρέσπο, Ντβάλι, Γουίλερ, Κοσταντίνοφ, Βιγιαφάνες (81΄ Ντάλσιο), Σαρφό, Μαρκίνιος (81΄ Εφραίμ), Δώνης (15΄ Μπλουμ), Κβιλιτάια (81΄ Εντονγκαλά).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Ψάλτης (69΄ Λοΐζου), Λανγκ, Μίλετιτς, Λέτσιακς, Κούσουλος (69΄ Χαραλάμπους), Μπέζους (46΄ Παναγιώτου), Μπρούνο, Κασάμα (76΄ Μπασιρού), Κακουλλής, Χούπερ (28΄ Γιούστε).

KITΡΙΝΕΣ: 38΄ Γουίλερ, 61΄ Κβιλιτάια / 40΄ Ψάλτης, 43΄ Μπέζους, 59΄ Κούσουλος, 82΄ Λέτσιακς, 88΄ Χαραλάμπους

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 24΄ Λανγκ (απευθείας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Munuera Montero Jose Luis

Α' Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης

VAR: Figueroa Vazquez Jorge

AVAR: Αθανασίου Κυριάκος

Παρατηρητή: Γερασίμου Παναγιώτης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το θέλει από τα δικά της... πόδια

Το θέλει από τα δικά της... πόδια

Το θέλει από τα δικά της... πόδια

Όσο πιο γρήγορα ξεμπερδέψει...

Όσο πιο γρήγορα ξεμπερδέψει...

Όσο πιο γρήγορα ξεμπερδέψει...

Όλες οι αποφάσεις για τον τελικό Ομόνοια-Πάφος

Όλες οι αποφάσεις για τον τελικό Ομόνοια-Πάφος

Όλες οι αποφάσεις για τον τελικό Ομόνοια-Πάφος

Ο κόσμος της Ομόνοιας επιλέγει τη μασκότ!

Ο κόσμος της Ομόνοιας επιλέγει τη μασκότ!

Ο κόσμος της Ομόνοιας επιλέγει τη μασκότ!