Ομόνοια: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι

ΑΓΑΘΗ ΚΛΩΝΑΡΗ Δημοσιεύθηκε 2.11.2022
Ομόνοια: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Μπόλικη σκόνη σήκωσε η πολυαναμενώμενη συνέντευξη του Σταύρου Παπασταύρου στην εκπομπή «Total Green» με αφορμή το κακό φεγγάρι στο οποίο βρίσκεται η Ομόνοια. Ο πρόεδρος των πρασίνων, αφού κλήθηκε να σχολιάσει την πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος στο πρωτάθλημα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες και πως η ομάδα της πρωτεύουσας θα καταφέρει να ανακάμψει. Παράλληλα, αποκάλυψε πως είναι στα πλάνα της διοίκησης η πρόσληψη αθλητικού διευθυντή, θέση η οποία έμεινε κενή μετά την αποχώρηση του Νεόφυτου Λάρκου. Σαφώς και η διοίκηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με τα ονόματα που αξιολογούνται, ενώ δεν έβαλε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα υλοποιηθεί η πρόσληψη.

Από εκεί και πέρα, το αγωνιστικό μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, καθώς, αφενός η νίκη επί της Ανόρθωσης έφερε ηρεμία και αφετέρου προέκυψαν αποκαλύψεις για τις προθέσεις του προέδρου των πρασίνων. Όπως ο ίδιος ανέφερε, επιθυμεί όπως αλλάξουν σημαντικά σημεία της συμφωνίας που επιτεύχθηκε το 2018.

«Ζήτησα εδώ και αρκετούς μήνες να αλλαχτεί το μάνατζμεντ που έχουμε με το σωματείο. Πρέπει να γίνουν αρκετές υποδομές, το 'Ηλίας Πούλλος', ιδιόκτητο γήπεδο και να μεγαλώσουμε παντού. Και για να μπορέσω εγώ να επενδύσω τα λεφτά που χρειάζονται, πρέπει να νιώθω κατοχυρωμένος ότι βάζω λεφτά κάπου και δημιουργώ. Αυτό ζήτησα από το σωματείο, αυτή η συμφωνία να μην είναι προσωρινή. Ζήτησα να πάρουν ένα ποσοστό μετοχών στην εταιρεία και να γίνει ένας συνεταιρισμός που να συνεχίσει για πάντα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Να γίνει ένας συνεταιρισμός με το σωματείο που να μείνει για πάντα, είτε είμαι εγώ, είτε κάποιος άλλος. Πρόσφερα στο σωματείο 10% της εταιρείας και 10% των μετοχών όταν κτιστεί ιδιόκτητο γήπεδο. Δεν μπορώ για 15-20 χρόνια να βάζω λεφτά και μια μέρα να τους πω ελάτε τα κλειδιά», πρόσθεσε.

Όπως διέρρευσε χθες, ο Παπασταύρου ζήτησε (γραπτώς) να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση, ώστε να μπορέσει να εξηγήσει το πλάνο του στα μέλη του σωματείου και επομένως στον κόσμο της ομάδας, ωστόσο πήρε αρνητική απάντηση. Παρά το γεγονός πως το σωματείο δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, θα επιχειρήσει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και οι δύο πλευρές να δώσουν, εν τέλει, τα χέρια.

Η διαφωνία που προκύπτει μεταξύ των δύο πλευρών αφορά, όπως ήταν αναμενόμενο, και το γηπεδικό. «Aν καταφέρουμε συμφωνία με το σωματείο, θέλουμε να κτίσουμε το γήπεδο στο Μακάρειο. Ο ΚΟΑ μας είπε ότι περιμένει γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία. Μετά πήραμε γράμμα από τον γενικό εισαγγελέα ότι δεν έχουν ιδέα τι τους ζητάμε. Περιμένουμε να μάθουμε τι γίνεται. Αυτή τη στιγμή μπαίνει στον πάγο, έχει έξι μήνες που συζητάμε με το σωματείο. Το Σάββατο μου είπαν ότι δεν συμφωνούν σε κανένα από τα σημεία που ζήτησα. Για να ξέρει ο κόσμος γιατί δεν προχωρούμε να βρούμε λύση στο Μακάρειο ή αλλού», κατέληξε ο πρόεδρος των πρασίνων.

Ηρεμία και τώρα Σέριφ

Στο αγωνιστικό, το «τριφύλλι» πήρε νίκη-ανάσα στο ντέρμπι με την Ανόρθωση. Επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από σχεδόν έναν μήνα (το τελευταίο τρίποντο καταγράφηκε 1/10 κόντρα στη Δόξα), ενώ βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα μετά από τον εντός έδρας αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (6/10). Ο Φερέρα εξέφρασε την αισιοδοξία του για καλύτερες μέρες, όμως η Ομόνοια χρειάζεται διάρκεια για να ανακάμψει. Βρίσκεται στο -11 από την κορυφή και στο -2 από την 6η ΑΕΛ. Από εκεί και πέρα, η αποστολή αναχωρεί για τη Μολδαβία όπου οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν τη Σέριφ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Την ερχόμενη Δευτέρα είναι προγραμματισμένος ο αγώνας με τον Άρη.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές