Μεγάλος ο προβληματισμός...

ΜΥΡΙΑ ΣΑΒΒΑ

Δημοσιευτηκε:

Μεγάλος ο προβληματισμός...

Στην Ομόνοια επικρατεί προβληματισμός, όχι τόσο για τη χαμηλή της βαθμολογική θέση, αλλά κυρίως για τη μέτρια απόδοση που παρουσιάζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με την έναρξη του πρωταθλήματος κανείς δεν πίστευε ότι οι πράσινοι, όντας ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, μέσα σε τέσσερα παιχνίδια θα μετρούσαν μόλις μια νίκη με τη Δόξα (2-1) και αυτή ήρθε με δραματικό τρόπο.


Το τριφύλλι μέχρι στιγμής έχει δύο ήττες από ΑΕΚ (2-1) και Ολυμπιακό (1-0) αντίστοιχα, ενώ μετρά και μία ισοπαλία (1-1) με την Πάφο. Στον βαθμολογικό πίνακα βρίσκεται στην 9η θέση με μόλις τέσσερις βαθμούς, ωστόσο αυτό δεν προκαλεί τόσο μεγάλο προβληματισμό, καθώς η Ομόνοια την περσινή σεζόν απέδειξε ότι μπορεί να καλύψει τη διαφορά (σ.σ. αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -8 από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα).


Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Ομόνοια, η οποία είναι πολύ κάτω από τις προσδοκίες των οπαδών της. Είναι μια ομάδα με αρκετούς ποιοτικούς παίκτες (ίσως έχει και το πιο γεμάτο ρόστερ από όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος) σε όλες τις γραμμές και με φάρο τις περσινές εξαιρετικές εμφανίσεις προκαλεί έκπληξη αυτή η εξέλιξη. Με τον ίδιο βασικό κορμό και με τις πολύ λίγες προσθήκες που έγιναν, όλοι περίμεναν ότι η αγωνιστική κατάσταση του τριφυλλιού θα ήταν ακόμη καλύτερη από την περσινή, ωστόσο τα πράγματα ήρθαν αλλιώς.


Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Χένινγκ Μπεργκ, ο ίδιος γνωρίζει τους λόγους για αυτή την κατάσταση, ανέλαβε την ευθύνη και έδωσε την υπόσχεση ότι θα δουλέψει πολύ προκειμένου η απόδοση των πρασίνων να φτάσει στα επιθυμητά αποτελέσματα. Στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα (17/10, 17:00) ο Νορβηγός προπονητής θα πρέπει να παρουσιάσει μια εντελώς διαφορετική ομάδα, έτσι ώστε η ψυχολογία των παικτών να ανέβει και να ξεκινήσει να καλύπτει σιγά- σιγά το χαμένο εδαφός για να μην απομακρυνθεί τόσο νωρίς από τον μεγάλο της στόχο.