NBA, οι Λέικερς κόντρα στην ιστορία: Ούτε μία ομάδα που ξεκίνησε με 0-4 έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα

Δημοσιεύθηκε 27.10.2022
NBA, οι Λέικερς κόντρα στην ιστορία: Ούτε μία ομάδα που ξεκίνησε με 0-4 έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα
Η ήττα των Λέικερς από τους Νάγκετς έριξε το ρεκόρ τους στο 0-4. Παράλληλα όμως τους έβαλε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση σε σχέση με την ίδια ιστορία του NBA, αφού ποτέ μία ομάδα που ξεκίνησε με 4 ήττες δεν κατάφερε στο φινάλε της σεζόν να αναδειχθεί πρωταθλήτρια.

Οι Λέικερς ηττήθηκαν και από τους Νάγκετς (110-99). Έχουν πλέον ρεκόρ 0-4 και τα πράγματα δεν δείχνουν καλά. Βασικά, αν εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι στοχεύουν στον τίτλο θα πρέπει να γράψουν ιστορία.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του "StatMuse" στο twitter, ούτε μία ομάδα που ξεκίνησε με ρεκόρ 0-4 κατέκτησε τον τίτλο! Συγκεκριμένα:

26 προηγούμενες πρωταθλήτριες ξεκίνησαν την σεζόν με 4-0

28 πρωταθλήτριες ξεκίνησαν την σεζόν με 3-1

17 πρωταθλήτριες ξεκίνησαν την σεζόν με 2-2

5 πρωταθλήτριες ξεκίνησαν την σεζόν με 1-3

Παράλληλα, αυτή είναι η πρώτη φορά έπειτα από την ρούκι σεζόν του ΛεΜπρόν Τζέιμς όπου ομάδα που αγωνίζεται ξεκίνησε με 0-4 μετά τους Καβαλίερς της σεζόν 2003/04. Για την ιστορία, τρεις ομάδες που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν ο ΛεΜπρόν έχουν ξεκινήσει με 0-3: Οι Καβαλίερς της σεζόν 2003/04, οι Καβαλίερς της σεζόν 2004/05 και οι Λέικερς της σεζόν 2018/19. Αυτές είναι οι τρεις μοναδικές σεζόν που δεν κατάφερε να αγωνιστεί ο "Βασιλιάς" στα playoffs. Κοινώς, αυτό το 0-4 δεν είναι καθόλου καλός οιωνός, τόσο για τον Τζέιμς, όσο και για τους Λέικερς.

SPORT24

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πρώτος μπασκετμπολίστας σημαιοφόρος των ΗΠΑ

ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πρώτος μπασκετμπολίστας σημαιοφόρος των ΗΠΑ

ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πρώτος μπασκετμπολίστας σημαιοφόρος των ΗΠΑ