ΑΜΚΕ: Έχασε την πρωτιά στο φινάλε η Κύπρος, ξανά δεύτερη

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 3.6.2023
ΑΜΚΕ: Έχασε την πρωτιά στο φινάλε η Κύπρος, ξανά δεύτερη

Οι Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης της Μάλτας ολοκληρώνονται με την Κύπρο να χάνει την πρωτιά για πέμπτη σερί διοργάνωση και να τερματίζει δεύτερη για τρίτη διαδοχική.

Η χώρα μας ξεκίνησε την τελευταία μέρα των αγώνων με οριακό προβάδισμα έναντι των διοργανωτών, καθώς είχαμε από 25 χρυσά μετάλλια και ήμασταν πρώτοι λόγω περισσότερων αργυρών (21 έναντι 18), όμως με τους Μαλτέζους να μαζεύουν το Σάββατο το ένα χρυσό μετάλλιο μετά το άλλο, εξασφάλισαν τη νίκη και μάλιστα με διαφορά.

Συγκεκριμένα η Μάλτα πήρε μέχρι στιγμής σήμερα (3/6) 13 χρυσά μετάλλια έναντι πέντε της Κύπρου, με αποτέλεσμα να φτάσει τα 38 χρυσά και τη χώρα μας να βρίσκεται στα 30. Σημειώνεται πως εκκρεμεί ακόμη ένα μετάλλιο καθώς διεξάγεται αυτή την ώρα ο τελικός της ανδρικής καλαθόσφαιρας (5Χ5) στον οποίον συμμετέχει η Μάλτα (απέναντι στο Λουξεμβούργο).

Τα χρυσά της Κύπρου στην τελευταία μέρα των αγώνων ήρθαν τρία από τον Στίβο και δύο από την ιστιοπλοΐα. Στον Στίβο χρυσά μετάλλια πήραν το Σάββατο η Ολίβια Φωτοπούλου στα 200μ. (με ρεκόρ αγώνων), η Καλυψώ Σταύρου στα 400μ. με εμπόδια και η γυναικεία ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 (Καλλιόπη Κουντούρη, Καλυψώ Σταύρου, Χρύσω Γεωργίου και Ραφαέλα Δημητρίου), ενώ στην ιστιοπλοΐα χρυσά πήραν οι Μαριλένα Μακρή - Αιμίλιος Μποέρος στην κατηγορία ILCA 6.

Σημειώνεται πως η Κύπρος παραμένει χωρίς νίκη στους ΑΜΚΕ από το 2011, χρονιά κατά την οποία μάλιστα κέρδισε τη διοργάνωση για πέμπτη διαδοχική φορά (έκτη συνολικά). Το 2013 και το 2015 τερματίσαμε τρίτοι, ενώ το 2017, το 2019 και φέτος (2023) δεύτεροι.

Ο πίνακας μεταλλίων λίγο πριν από την ολοκλήρωση των αγώνων:

4550521222672318 image

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Λεμεσός; Αγώνας δρόμου για το Eurobasket του 2025

Λεμεσός; Αγώνας δρόμου για το Eurobasket του 2025

Λεμεσός; Αγώνας δρόμου για το Eurobasket του 2025