Παραίτηση με… σκιές

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 22.12.2020
Παραίτηση με… σκιές

Περίπου δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του (είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2019), ο Μπερτράντ Λαγιέκ λέει αντίο από την… Κύπρο αφού, όπως ενημέρωσε χθες η ΚΟΠ, ο Γάλλος πρώην διεθνής διαιτητής που κατείχε τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας στην Ομοσπονδία υπέβαλε την παραίτησή του και έγινε δεκτή.


Παραίτηση που έρχεται λίγες μέρες μετά το μπάχαλο που προκλήθηκε με τα ηλεκτρονικά μηνύματα για την επίμαχη φάση στον αγώνα Ομόνοιας - Πάφου. Τότε αρχικά είχε γράψει στο μήνυμά του προς τους διαιτητές πως έπρεπε να δοθεί πέναλτι στη φάση του 93ου λεπτού, ενώ λίγα λεπτά μετά, με νέο ηλεκτρονικό μήνυμα, σημείωνε πως το προηγούμενό του μήνυμα είχε λάθος διατύπωση. Αυτό που έκανε εντύπωση είναι ότι το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ είχε κρίνει ότι στη συγκεκριμένη φάση έπρεπε να δοθεί έμμεσο και όχι ελεύθερο όπως ήταν η απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης Βασίλη Δημητρίου. Τυχαίο ή όχι, η παραίτηση Λαγιέκ ήρθε λίγες μέρες μετά από αυτό το περιστατικό!


Πέραν αυτών, το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν τα παράπονα προς τον πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα για τον Λαγιέκ και το έργο που επιτέλεσε στην ιεραρχία της Επιτροπής Διαιτησίας. Τελευταίος που ζήτησε την παραίτηση Λαγιέκ ήταν ο πρόεδρος της ΑΕΛ Ανδρέας Σοφοκλέους, κατά τη διάρκεια τοποθετήσεών του κατά τη χθεσινή μέρα.


Αναλαμβάνει ο Μάζιτς


Εκ των έσω καλύφθηκε η θέση αφού χθες βράδυ η ΚΟΠ ανακοίνωσε πως νέος πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας αναλαμβάνει ο Μίρολαντ Μάζιτς, ο οποίος από τον περασμένο Σεπτέμβριο εργοδοτείται από την ομοσπονδία ως επικεφαλής της εκπαίδευσης των διαιτητών. Θεωρούν λοιπόν πως αυτήν τη στιγμή είναι ο καταλληλότερος γι' αυτό το πόστο αφού γνωρίζει τους διαιτητές από πρώτο χέρι.


Ήταν μέχρι πρόσφατα εν ενεργεία διεθνής διαιτητής ενώ διετέλεσε διαιτητής κατηγορίας FIFA Elite από το 2013. Το 2018 διαιτήτευσε τον τελικό του Champions League και το 2016 το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Διηύθυνε επίσης αγώνες της τελικής φάσης στα Μουντιάλ του 2014 και του 2018, τον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών το 2017 και αγώνες της τελικής φάσης του Euro 2016.

Tags

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ