ΒΙΝΤΕΟ: Αφεντικό της Μαδρίτης η Ατλέτικο, αλλαγή στην κορυφή

Δημοσιεύθηκε 25.9.2023
ΒΙΝΤΕΟ: Αφεντικό της Μαδρίτης η Ατλέτικο, αλλαγή στην κορυφή

Με τρεις κεφαλιές – γκολ των Άλβαρο Μοράτα (2) και Αντουάν Γκριεζμάν, η ανώτερη Ατλέτικο νίκησε τη πολύ μέτρια Ρεάλ στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν (3-1) και την έριξε από την κορυφή της La Liga, την οποία μοιράζονται πλέον Μπαρτσελόνα και Τζιρόνα.

Με τις μέτριες εμφανίσεις της μέχρι τώρα, η Ρεάλ Μαδρίτης φλέρταρε συνεχώς με την «γκέλα», αλλά κατάφερνε να μείνει όρθια. Στο πρώτο πολύ απαιτητικό ματς της σεζόν, όμως, η Ατλέτικο δεν της συγχώρεσε τα λάθη και την αμυντική αστάθεια, τη νίκησε καθαρά με 3-1 στο κατάμεστο από 70 χιλιάδες φιλάθλους «Metropolitano» και επέφερε αλλαγή στην κορυφή της La Liga, την οποία μοιράζονται πλέον Μπαρτσελόνα και Τζιρόνα, στο +1 από την Ρεάλ.

Κόκε και Μέμφις Ντεπάι επέστρεψαν από τραυματισμό στην αποστολή των Ροχιμπλάνκος, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να ξεκινάει τον αρχηγό στην μεσαία γραμμή και τον Χοσέ Μαρία Χιμένες σε άμυνα με τρία στόπερ.

Ο Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος επέστρεφε στην αποστολή της Βασίλισσας μετά από τραυματισμό, έμεινε εν τέλει εκτός 18άδας λόγω γαστρεντερίτιδας, με τον Κάρλο Αντσελότι να ξεκινάει με Τόνι Κρόος και Λούκα Μόντριτς στην μεσαία γραμμή, αφήνοντας εκτός αυτής τον Ορελιέν Τσουαμενί.

Ερυθρόλευκο πάρτι και 2-0 στο 18’!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με πίεση ψηλά, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν την κόντρα, χωρίς αποτέλεσμα. Η ομάδα του «Τσόλο» ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς, αφού μόλις στο τέταρτο λεπτό ο Σαμουέλ Λίνο κινήθηκε από τα αριστερά προς τα μέσα, σέντραρε άψογα στην πλάτη του Νταβίντ Αλάμπα και ο Άλβαρο Μοράτα, με κεφαλιά λίγο πιο μπροστά από το σημείο του πέναλτι, νίκησε τον Κέπα και εκτέλεσε την ομάδα που τον μεγάλωσε και ανέδειξε.

Έγινε, μάλιστα, ο πρώτος παίκτης από το φυτώριο της Ρεάλ που σκοράρει εις βάρος της ως παίκτης της Ατλέτικο σε όλη την ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, ενώ πέρυσι τα είχε καταφέρει και στο Κύπελλο.

Για τέταρτο παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα (από τα συνολικά έξι), η Ρεάλ βρέθηκε πίσω στο σκορ με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, αφού πριν από το ντέρμπι με την Ατλέτικο είχαν προηγηθεί τα (νικηφόρα με ανατροπή) παιχνίδια με Αλμερία, Χετάφε και Ρεάλ Σοσιεδάδ. Στα δύο πρώτα, μάλιστα, τα γκολ προήλθαν επίσης από δικά της παιδιά (Σέρχιο Αρίμπας και Μπόρχα Μαγιοράλ)!

Σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες αγώνες, όμως, ο αντίπαλος δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι. Η Ρεάλ προσπάθησε να αντιδράσει, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν απείλησε επί της ουσίας την εστία του Γιάν Όμπλακ.

Η Ατλέτικο, αντίθετα, είχε κεφαλιά άουτ του Χιμένες και, προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο, πέτυχε και δεύτερο γκολ (18’)! Κίνηση και πάλι του Λίνο από τα αριστερά προς τα μέσα, κάθετη στον Σαούλ, εξαιρετική σέντρα του τελευταίου και ο Αντουάν Γκριεζμάν, με νέα κεφαλιά προκαλεί… παραλήρημα στο «Μετροπολιτάνο» για το 2-0.

Ο Γάλλος επιθετικός είχε εννέα παιχνίδια να σκοράρει εις βάρος της Ρεάλ (από τις 9 Φεβρουαρίου του 2019) και, κατά σύμπτωση, αυτό ήταν το ένατο γκολ του κόντρα στους Μερένγκες.

Γκολάρα - απάντηση του Κρόος

Η πρώτη, ουσιαστική, τελική προσπάθεια της Ρεάλ εντός εστίας ήρθε μετά την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, με τον Όμπλακ να μπλοκάρει με σιγουριά κεφαλιά του Φεδερίκο Βαλβέρδε στο πρώτο δοκάρι, μετά από σέντρα του Αλάμπα.

Σχεδόν αμέσως μετά, η Ατλέτικο άγγιξε το 3-0, με τον Σαούλ να πιάνει δυνατό, συρτό σουτ από το ύψος του πέναλτι, με τον Κέπα να αποκρούει εντυπωσιακά και να κρατάει «ζωντανούς» τους φιλοξενούμενους.

Παρά το κάκιστο πρώτο ημίωρο και το εις βάρος της 2-0, η ομάδα του Αντσελότι δεν τα παράτησε, κάτι που άλλωστε δεν συνηθίζει. Στο 35’, ο πολύ δραστήριος Βαλβέρδε κινήθηκε από δεξιά και έκανε την σέντρα, με την άμυνα να μην διώχνει καλά και την μπάλα να φτάνει στον Κρόος έξω από την περιοχή.

Ο Γερμανός, με μια προσποίηση στον Μάρκος Γιορέντε και έναν συρτό «κεραυνό», γνωστή σπεσιαλιτέ του, αιφνιδίασε τον Όμπλακ και έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο μαδριλένικο ντέρμπι.

Η γκολάρα του Κρόος έδωσε ώθηση στη Ρεάλ, η οποία έκλεισε στα καρέ της την Ατλέτικο και, μάλιστα, σκόραρε και πάλι στο 45’ με τον Εντουάρντο Καμαβινγκά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε (ορθά) γιατί είχε προηγηθεί οφσάιντ του Αντόνιο Ρούντιγκερ.

Ο Μοράτα… ξαναχτυπά για το (τελειωτικό) 3-1

Άξελ Βίτσελ (αντί Κόκε) και Χοσέλου (αντί Μόντριτς) ήταν τα νέα πρόσωπα στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο: Με γκολ του Μοράτα με κεφαλιά, αυτή την φορά μόλις 33 δευτερόλεπτα μετά την σένρα.

Συνδυασμός Γκριεζμάν – Σαούλ και πάλι από τα αριστερά, σέντρα του τελευταίου και ο Μοράτα, εντελώς μόνος του στην μικρή περιοχή, νίκησε ξανά τον Κέπα για το 3-1, δίνοντας βαθιά ανάσα στην Ατλέτικο, η οποία είχε δεχθεί σημαντική πίεση στην τελική ευθεία του πρώτου μέρους.

Οι Ροχιμπλάνκος σκόραραν τρις με κεφαλιές για πρώτη φορά στη La Liga από τις 3 Ιανουαρίου του 2015 κόντρα στη Λεβάντε (Γκριεζμάν (2) και Γκοδίν), ενώ οι Μερένγκες δεχόντουσαν τρία γκολ με κεφαλιές στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από τις 18 Μαρτίου του 2018 απέναντι στην Τζιρόνα (Στουάνι (2) και Χουάνπε).

Το τρίτο γκολ της Ατλέτικο πλήγωσε (και ψυχολογικά) την Ρεάλ, η οποία λίγο έλειψε να δεχθεί και τέταρτο τέρμα, όταν η κεφαλιά (ναι, πάλι με κεφαλιά) του Μάριο Ερμόσο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι στο 55’, δύο λεπτά προτού ο Αντσελότι κάνει τριπλή αλλαγή, βάζοντας μαζί Νάτσο, Φερλάν Μεντί και Τσουαμενί, αλλάζοντας τα άκρα της άμυνας και τον αμυντικό του χαφ.

Ο Γκριεζμάν καθυστέρησε όταν είχε καλή θέση για σουτ, με την άμυνα της Ατλέτικο να είναι πολύ σταθερή και να αποσοβεί σουτ του Ροντρίγκο, με έναν «κεραυνό» του Ρούντιγκερ από τα σαράντα μέτρα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στην τελική ευθεία του αγώνα η Ατλέτικο ήλεγξε τον ρυθμό, δεν απειλήθηκε καθόλου, ο κόσμος άρχισε να φωνάζει «ολέ» στις πάσεις των παικτών του, με τον (άφαντο) Τζουντ Μπέλινγκχαμ να ξεσπάει με σκληρό φάουλ, το οποίο του στοίχισε την κίτρινη κάρτα.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Σάβιτς, Χιμένες (85’ Κορέα), Ερμόσο – Μολίνα (66’ Αθπιλικουέτα), Γιορέντε, Κόκε (46’ Βίτσελ), Σαούλ, Λίνο (86’ Χάβι Γκαλάν) – Μοράτα (82’ Ντεπάι), Γκριεζμάν.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κέπα – Λούκας Βάθκεθ (57’ Νάτσο), Ρούντιγκερ, Αλάμπα, Φραν Γκαρθία (57’ Μεντί) – Καμαβινγκά (57’ Τσουαμενί), Κρόος (71’ Μπραΐμ Ντίαθ), Βαλβέρδε, Μόντριτς (46’ Χοσέλου) - Μπέλινγκχαμ – Ροντρίγκο.

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 6 αγώνες): Μπαρτσελόνα 16, Τζιρόνα 16, Ρεάλ Μαδρίτης 15, Αθλέτικ Μπιλμπάο 13, Ατλέτικο Μαδρίτης 10, Βαλένθια 10, Ράγιο Βαγιεκάνο 10.

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας