Λύγισε στην Πράγα ο Άρης

Δημοσιεύθηκε 21.9.2023
Λύγισε στην Πράγα ο Άρης

Με ήττα 3-2 στην Τσεχία από την Σπάρτα Πράγας έκανε αρχή ο Άρης, στον τρίτο όμιλο του Europa League, στην πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο. Οι πρωταθλημάτος μπήκαν ιδανικά, πετυχαίνοντας το πρώτο ιστορικό τέρμα στην κύρια φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όμως στη συνέχεια προδόθηκε από αδράνειες στην άμυνα σε τρεις στατικές φάσεις και δεν μπόρεσε να αποκομίσει βαθμολογικό κέρδος.

Ο επόμενος ευρωπαϊκός αγώνας για τον Άρη είναι προγραμματισμένος για τις 5 Οκτωβρίου (19:30), στο στάδιο «Alphamega», απέναντι στην Ρέιντζερς η οποία στη ψεσινή πρεμιέρα επικράτησε στην έδρα της, με 1-0, της Ρεάλ Μπέτις από γκολ που πέτυχε στο 68' ο Σίμα.

Ο αγώνας

Τα πράγματα ξεκίνησαν πολύ καλά για την ομάδα της Λεμεσού που στο 11’ ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Μπρόρσον σε μαρκάρισμα από τον Κρέιτσι και το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κακόριν σκοράροντας το πρώτο γκολ του Άρη σε ευρωπαϊκό όμιλο. Η χαρά της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» χάθηκε πολύ γρήγορα, μιας και μέχρι το 25’ ο Κρέιτσι αντίστρεψε τα δεδομένα για την ομάδα και με δυο προσωπικά του γκολ, της έδωσε το προβάδισμα με 2-1, με φάσεις που ξεκίνησαν από στημένες φάσεις (πλάγιο άουτ και κόρνερ). Μάλιστα, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο απειλώντας την εστία του Βανά Άλβες και γι’ άλλα τέρματα, σε αντίθεση με τον Άρη που υπέπεσε σε πολλά λάθη.

Στο 61’ η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον τερματοφύλακα των Τσέχων να κόβει την προσπάθεια του Μπέγκτσον και στο 67’ οι γηπεδούχοι, ξανά μετά από κόρνερ, πέτυχαν και τρίτο γκολ από έναν άλλο αμυντικό τον Βίτικ, που έκανε το 3-1. Η τελευταία λέξη στον αγώνα ανήκε στον Μπαμπίκα, ο οποίος με βολίδα - έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα για το τελικό 3-2.

Η εξέλιξη:

90΄ΓΚΟΛ ο Άρης, μειώνει σε 3-2 δυνατό σουτ του Μπαμπίκα εκτός περιοχής!

83΄Ο Ζελένι το σουτ εντός περιοχής, φοβερός Βανά του λέει «όχι».

80΄Τελευταίο δεκάλεπτο στο ματς.

67΄ΓΚΟΛ, 3-1 οι Τσέχοι με τον Βίτικ. Οι του Άρη δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα που έμεινε στην περιοχή πριν φτάσει στον Βίτικ ο οποίος από κοντά την έστειλε στα δίκτυα.

61΄Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Άρη! Ο Μπέγκτσον απέναντι νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των Τσέχων στο πλασέ που έκανε στο ύψος της περιοχής.

54΄Ο Άρης προσπαθεί να βρει τρόπους να απειλήσει.

50΄Οι Τσέχοι έχουν την μπάλα στην κατοχή τους και γυροφέρνουν την περιοχή του Βανά.

Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Άρης πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στην άμυνα του.

Ημίχρονο, 2-1

45΄Τέσσερα λεπτά ο έξτρα χρόνος.

33΄Ο Λάτσι έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Άρη, έκανε το σουτ όμως δεν βρήκε στόχο.

26΄ΓΚΟΛ, 2-1 Τσέχοι με πλάσε του Κρέτσι εντός περιοχής, το γυρίζει η Σπάρτα. Δύο γκολ για τον αρχηγό.

25΄Κίτρινη στον Σπιλέφσκι για διαμαρτυρίες.

20΄ΓΚΟΛ, 1-1 οι Τσέχοι με κεφαλιά του Κρέτσι

10΄ΓΚΟΛ, εύστοχος ο Κακόριν 0-1!

9΄Πέναλτι για τον Άρη! Ο Μπρόρσον το κέρδισε, πήγε για την κεφαλιά ο Σουηδός, ύψωσε το πόδι ο Κρέτσι και τον βρήκε. Κίτρινη στον αρχηγό των Τσέχων.

8΄Γρήγορος ρυθμός στο ματς, χωρίς ωστόσο την μεγάλη ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες.

1΄Σέντρα...

ΓΚΟΛ: Κρέτσι (2), Βίτικ/Κακόριν, Μπαμπίκα

Κίτρινες: Κρέτσι, Σόρενσεν, Παβέλκα/Κακόριν

Κόκκινες:

Εντεκάδες:

Σπάρτα Πράγας: Γένσεν, Βίτικ, Σόρενσεν, Κρέτσι, Πρεντιάντο, Λάτσι (78΄Παβέλκα) Κάρινεν (31΄Σάντιλεκ) Ζελένι, Κούτσκα (65΄Κάραμπετς) Ολατούντζι (78΄Σεκ) Χάρασλιν (65΄Μπιρμπάντσεβιτς

Στον πάγκο: Βορέλ, Γκόμεθ, Παβέλκα, Κάραμπετς, Μπιρμπάντσεβιτς, Σάντιλεκ, Μεντρ, Πέσεκ, Βύντρα, Πανάκ, Ράινς, Σεκ

Άρης: Βανά, Καζού, Μπρόρσον, Ουρόσεβιτς, Μποακί, Στρούσκι, Ζόκε (65΄Μπράουν) Μπέγκντσον (85΄Μοντνόρ) Κακόριν (75΄Στεπίνσκι) Μπαγιαμπέλα (85΄Μουσούντα) Γκομίς (65΄Μπαμπίκα)

Στον πάγκο: Χρυσοστόμου, Σωφρονίου, Μουσούντα, Μπράουν, Σπόλιαριτς, Στεπίνσκι, Δημητρίου, Γιαγκό, Μοντνόρ, Μπαμπίκα

Διαιτητής: Ζερόμ Μπρισάρτ

Α΄βοηθός: Αλέξις Ογκέρ

Β΄βοηθός: Αουρελιάν Μπερτομί

VAR: Έρικ Γοτελιέρ

AVAR: Γουίλι Ντελαζόντ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες