Ήταν ένας τζάμπα αποκλεισμός για τον Άρη

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 17.8.2023
Ήταν ένας τζάμπα αποκλεισμός για τον Άρη

H Ρακόφ δεν έδειξε κάτι το σπουδαίο. Και ο Άρης μπορούσε να την αποκλείσει και να βρεθεί αυτός στα πλέι οφ του Champions League. Όμως το ζητούμενο ήταν η ουσία και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν την είχε στον επαναληπτικό με τους Πολωνούς στην αναμέτρηση το βράδυ της Τρίτης. Έχασε ξανά από μία ισοδύναμη ομάδα και μαζί την ευκαιρία να ταξιδέψει στ' αστέρια. Ειδικά στο πρώτο μέρος το συγκρότημα του Αλεξέι Σπιλέφσκι ήταν καταιγιστικό και θα μπορούσε να πετύχει ένα τουλάχιστον γκολ αφού βρήκε ξεκάθαρες ευκαιρίες. Στάθηκε και άτυχο με το δοκάρι του Στεπίνσκι στο 45΄ όμως σε γενικές γραμμές, δεν είχε καθαρό μυαλό.

Και εκεί που ο Σπιλέφσκι πήγε να κάνει τις κινήσεις στη σκακιέρα, ήρθε το γκολ του αντιπάλου να βραχυκυκλώσει την ομάδα του Άρη που δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να αντιδράσει. Έτσι χάθηκε αρκετός χρόνος με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να μπει ξανά στο… κόλπο της πρόκρισης.

Ο Άρης οφείλει όμως να κοιτάξει μπροστά. Χάθηκε ένας μεγάλος στόχος αλλά πλέον θα πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που έχει μπροστά του. Πριν από τις μάχες με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας προέχει το ντέρμπι με την ΑΕΚ για την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, το οποίο εν τέλει θα γίνει Κυριακή ή Δευτέρα αφού πλέον δεν υπάρχει το ενδεχόμενο αναβολής.

Δεν είναι φόβητρο

Έχοντας διασφαλισμένη συμμετοχή στους ομίλους του Conference League, o Άρης θα επιδιώξει να εισέλθει σε αυτούς του Europa. Και το εμπόδιο στον δρόμο του είναι η Σλόβαν Μπρατισλάβας. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στη Σλοβακία στις 24 Αυγούστου και ο επαναληπτικός στη Λεμεσό στις 31 Αυγούστου. Απέναντί του έχει μία ομάδα που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φόβητρο. Πρόκειται για την πρωταθλήτρια Σλοβακίας που το transfermarkt την κοστολογεί στα 16,5 εκατομμύρια ευρώ. Πιο... γνωστός μας στο ρόστερ της είναι ο Κέναν Μπάιριτς που την περσινή χρονιά έπαιξε δανεικός στην Πάφος FC, ωστόσο δεσπόζει η φυσιογνωμία του Βλάντιμιρ Βάις που έπαιξε στον Ολυμπιακό Πειραιώς και σε άλλες γνωστές ομάδες (Ρέιντζερς, Μάντσεστερ Σίτι, Εσπανιόλ). Πιο «ακριβοί» της παίκτες είναι ο αμυντικός μέσος Μάρκο Τόλιτς και ο ακραίος επιθετικός Αλεξάνταρ Γκάβριτς που κοστολογούνται στο 1,3 εκατομμύριο. Προπονητής της είναι ο 58χρονος Βλάντιμιρ Βάις που κάθεται στον πάγκο από τον Μάιο του 2021. Χρησιμοποιεί ως έδρα το «Tehelne pole», χωρητικότητας 22.500 θεατών.

Φέτος ξεκίνησε με δύο ισοπαλίες και μία νίκη την προσπάθεια για να διατηρήσει το στέμμα της ενώ για να προκριθεί στον γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League δεινοπάθησε απέναντι στη Ζρίνσκι (0-1 εκτός και 2-2 εντός). Με δύο ήττες αποκλείστηκε από τη Μακάμπι Χάιφα (1-2 και 3-1) και έτσι βρέθηκε στον δρόμο του Άρη.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες