Απόλλων: Η εμφάνιση πρωταθλητή και το μήνυμα Καταλά σε παίκτη του
ΠΟΛΥΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Δημοσιευτηκε:

Από το 20ο λεπτό και μετά ο Απόλλωνας έπαιξε ως πρωταθλητής στο ντέρμπι με την Ομόνοια. Στη διάρκεια του περσινού μαραθωνίου ήταν πολύ λίγα τα παιχνίδια που έβγαλε τόσο πειστική εικόνα όπως κόντρα στους πράσινους. Το γεγονός που ικανοποίησε περισσότερο τον κόσμο ήταν η επιμονή και η υπομονή που έδειξε η ομάδα, αν και έχασε πολύ κραυγαλέες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να φέρει το ματς στα ίσα.
Φυσιολογικό ήταν το ξέσπασμα του Γιάννη Πίττα όταν έβαλε το γκολ της ισοφάρισης. Ο διεθνής επιθετικός ένιωσε να εξιλεώνεται για την κακή εκτέλεση πέναλτι στο φινάλε του ημιχρόνου. Ένα 20λεπτο νωρίτερα είχε πλασέ στο δοκάρι. Γενικότερα, ικανοποίησε η στόφα και η προσωπικότητα που φανέρωσε η ομάδα για 70 τόσα λεπτά, δείχνοντας να μη συμβιβάζεται με την απώλεια βαθμών.
Σκόραρε, αλλά ξανά στα... πιτς
Μετά από δέκα μήνες έβαλε γκολ (και τι γκολ!) ο Μπασέλ Ζράντι. Ο Λιβανέζος διεθνής μεσοεπιθετικός είχε σκοράρει για τελευταία φορά στις 5/11/2021 σε αναμέτρηση με τη Δόξα στο Τσίρειο. Ένιωσε ενοχλήσεις λίγο αργότερα και χάνει σίγουρα το μεθαυριανό παιχνίδι με την Ντνίπρο στο ΓΣΠ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ. Σύμφωνα με την χθεσινή επίσημη ενημέρωση, κανείς από τους τρεις επιθετικούς που έλειψαν την Κυριακή, Νταμπό, Χέντι, Ντιγκινί, δεν θα είναι διαθέσιμος στο παιχνίδι με τους Ουκρανούς.
Μήνυμα Καταλά στον Καμπράλ
Ξάφνιασε πολλούς η απόφαση του Νταβίντ Καταλά να χρησιμοποιήσει στο πρώτο ημίχρονο, σε ρόλο δεξιού μπακ, τον Γάλλο Ματιέ Πεϊμπέρν. Μπορεί να μεταφραστεί η συγκεκριμένη κίνηση και ως έλλειψη εμπιστοσύνης στον Καμπράλ. Με δεδομένο ότι στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε αλλαγή τον Φιλιώτη. Ο Κύπριος ακραίος μπακ είχε καλή απόδοση, βοήθησε αρκετά και στην ανάπτυξη της ομάδας από τη δεξιά πτέρυγα.
Από εκεί και πέρα, έκανε ντεμπούτο και ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά ο Ισπανός χαφ Χοσέ Ρέθιο. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν δηλώθηκε στον κατάλογο για τους ευρωπαϊκούς αγώνες.
Μένει μέχρι να... φύγει
Χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου, Φανούρης Κωνσταντίνου, σε ραδιοφωνικές εκπομπές, αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του Τσιρείου. Ρωτήθηκε αν κάνουν σκέψεις να πάνε προσωπικά σε άλλη έδρα μέχρι να ανοίξει το γήπεδο στο Κολόσσι. «Να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά. Ο Άρης δεν έχει τον κόσμο του Απόλλωνα και η απόφαση λήφθηκε με τη σκέψη να ναυλώσει και λεωφορεία για να καλύψει τη μετακίνηση του κόσμου. Ο Απόλλωνας δεν μπορεί να το κάνει αυτό».