Διχασμός, αναβρασμός και στο βάθος εξηγήσεις
Δημοσιευτηκε:

Για τους φίλους του Απόλλωνα και γενικά για το φίλαθλο κοινό, η απόλυση του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Για όσους όμως βρίσκονται κοντά στην ομάδα, το διαζύγιο είχε φανεί πολύ νωρίτερα καθώς τα μαύρα σύννεφα μαζεύτηκαν πριν από εβδομάδες στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Η αποδέσμευση του Γερμανού τεχνικού ήρθε μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση και νίκη κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα, γεγονός που προξένησε πολλά ερωτηματικά. Ωστόσο, αυτό που προκύπτει είναι πως ο Τσόρνιγκερ δεν αποχώρησε λόγω του 0-4 του πρώτου αγώνα και ως κατ’ επέκταση λόγω του αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι κακές σχέσεις με τους παίχτες και ο τρόπος που διαχειριζόταν κάποιες καταστάσεις, όπως επίσης και το ότι δεν δεχόταν με ευκολία την κριτική, ήταν στοιχεία που δεν άφησαν άλλη επιλογή στον Κίρζη και στους συνεργάτες του.
Την ίδια ώρα, το διοικητικό επιτελείο του Απόλλωνα, χρωστάει πλέον κάποιες απαντήσεις. Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γίνεται ένας μικρός χαμός, με τα πυρά να στρέφονται τόσο στον πρόεδρος της ομάδας όσο και στον Πέτρο Κονναφή. Αμφότεροι δέχονται… έντονη κριτική για το γεγονός πως έδωσαν χαρτί απόλυσης στον άνθρωπο που τους οδήγησε στην κορυφή μετά από 16 χρόνια. Παράλληλα, ο στενός συνεργάτες του Κίρζη, Κονναφής, βρίσκεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο στόχαστρο, και αυτή τη φορά δεν έμεινε στην απ’ έξω.
Το Δ.Σ. του Απόλλωνα πέρα από την προσπάθεια εξεύρεσης του νέου προπονητή, καλείται να δώσει και εξηγήσεις για τους λόγους που οδήγησαν στο διαζύγιο. Ο κόσμος του Απόλλωνα δείχνει την δρόμο στήριξης στην ομάδα, έσπασε το φράγμα των 5000 διαρκείας, όμως ο διχασμός έκανε την εμφάνιση του με το καλημέρα της σεζόν. Κι αν η διοίκηση θέλει να… σώσει από την αρχή τη νέα αγωνιστική περίοδο, καλείται να προχωρήσει με διαφάνεια.