Άλλο επίπεδο η Μακάμπι, με τεσσάρα έσπρωξε τον Απόλλωνα στο Europa

Δημοσιεύθηκε 3.8.2022
Άλλο επίπεδο η Μακάμπι, με τεσσάρα έσπρωξε τον Απόλλωνα στο Europa
Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη (9/8, 20:00) στο ΓΣΠ με τον Απόλλωνα να καλείται όχι να ανατρέψει το αποτέλεσμα καθώς κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο, αλλά τουλάχιστον να πάρει μια νίκη

Αλλιώς ονειρεύονταν στον Απόλλωνα το πρώτο τους παιχνίδι στο Champions League μετά από 16 χρόνια, όμως η Μακάμπι Χάιφα αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο. Οι πρωταθλητές μας ηττήθηκαν με το βαρύ 4-0 στο «Σάμι Οφέρ» και η ποιότητα του αντιπάλου ήταν τέτοια που δεν τους επιτρέπει καν να σκέφτονται το ενδεχόμενο ενός... «θαύματος» στον επαναληπτικό, με αποτέλεσμα οι κυανόλευκοι να σκέφτονται ήδη το Europa League.

Η ομάδα της Λεμεσού δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την ταχύτητα μιας ομάδας που πέραν από πιο έτοιμη (ήταν ο τέταρτος αγώνας της, ενώ ο πρώτος για τον Απόλλωνα), είναι και σαφώς πιο ποιοτική. Μετά την τεσσάρα επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι Ισραηλινοί έκαναν πάρτι και κόντρα στην ομάδα μας, σκοράροντας στο 38' με αυτογκόλ του Πεϊμπέρν έπειτα από γύρισμα του Χαζίζα, στο 54' και το 62' με τον Μοχάμεντ και στο 79' με τον Πιερό.

Η Μακάμπι κυριάρχησε κι αυτό αποτυπώνεται και στα στατιστικά, με τους Ισραηλινούς να έχουν 20 τελικές προσπάθειες έναντι τριών του Απόλλωνα, ενώ 11 εξ αυτών ήταν στον στόχο και άλλες δύο κατέληξαν στο δοκάρι (μηδέν στον στόχο οι πρωταθλητές μας).

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη (9/8, 20:00) στο ΓΣΠ με τον Απόλλωνα να καλείται όχι να ανατρέψει το αποτέλεσμα καθώς κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο, αλλά τουλάχιστον να πάρει μια νίκη και να αποχαιρετίσει το Champions League με το κεφάλι ψηλά. Υπενθυμίζουμε πως σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί ο αποκλεισμός τους, οι Λεμεσιανοί θα μεταφερθούν στα πλέι οφ του Europa League όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός-Σλόβαν, με στόχο να αγωνιστούν στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης κι όχι σ' αυτούς του Conference, τους οποίους έχουν εξασφαλισμένους στο χειρότερο σενάριο.

Ο αγώνας

Όπως αναμενόταν η Μακάμπι Χάιφα μπήκε πιο δυνατά στο ματς, όμως ο Απόλλωνας κρατούσε σχετικά καλά μέχρι το ημίωρο. Οι Ισραηλινοί απείλησαν αρχικά με Πιερό στο 4', στο 19' ακυρώθηκε γκολ τους με υπόδειξη οφσάιντ, ενώ οι κυανόλευκοι είχαν την πρώτη τους τελική στο 22' με κεφαλιά του Πίττα μετά από εκτέλεση κόρνερ και στο 28' είχαν κι ένα κακό σουτ του Σπόλιαριτς. Οι γηπεδούχοι... ανέβασαν στροφές στη συνέχεια και μετά από δύο μεγάλες ευκαιρίες, στο 33' με Χαζίζα και στο 35' με Πιερό και Τσέρι, κατάφεραν στο 38' να ανοίξουν το σκορ, όταν μετά από γύρισμα που επιχείρησε από πλάγια αριστερά ο Χαζίζα, η μπάλα κόντραρε στον Πεϊμπέρνς και κατέληξε στα δίχτυα του Γιοβάνοβιτς.

Εφιαλτικό ήταν το πρώτο μισό του δεύτερου ημιχρόνου για τους πρωταθλητές μας. Παρότι στα πρώτα λεπτά η Μακάμπι δεν απείλησε, στη συνέχεια... έβγαζε φωτιές. Στο 54' η ομάδα του Ισραήλ διπλασίασε τα γκολ της με δυνατό σουτ του Χαζίζα, στο 56' και το 58' έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Νταβίντ-Χαζίζα για το τρίτο γκολ, ενώ στο 60' ο Απόλλωνας έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Β. Γιοβάνοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 3-0, με τον Μοχάμεντ να σκοράρει ξανά και ουσιαστικά να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση από το πρώτο ματς, κάτι που... οριστικοποιήθηκε με το 4-0 του Πιερό στο 79'. Στο 85' ο Απόλλωνας είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Χαμάς που για λίγο δεν βρήκε στόχο ενώ στο 92' οι γηπεδούχοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ, με τον Ρουκαβίτσια να σημαδεύει το δοκάρι.

Η εξέλιξη του αγώνα

94' Αλλαγή για τον Απόλλωνα, Σαχάρ αντί Χαμάς

92' Δοκάρι για τη Μακάμπι Χάιφα με σουτ του Ρουκαβίτσια από πλάγια θέση.

-Tέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις

85' Σουτ του Χαμάς, μόλις έξω. Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα.

82' Σουτ του Ρουκαβίτσια, άστοχο.

80' Αλλαγές για τη Μακάμπι, ο Τσιμπότα στη θέση του Χαζίζα και ο Ρουκαβίτσια στη θέση του Πιερό.

79' ΓΚΟΛ, 4-0 η Μακάμπι Χάιφα με τον Πιερό.

76' Ευκαιρία για τη Μακάμπι με τον Ατζίλι, απέκρουσε σε κόρνερ ο Γιοβάνοβιτς.

74' Αλλαγές για τη Μακάμπι, Αμπού Φάνι αντί Μοχάμεντ και Μεναχέμ αντί Κορνούντ.

65' Αλλαγή για τη Μακάμπι, ο Ατζίλι αντικαθιστά τον Νταβίντ.

64' Αλλαγές για τον Απόλλωνα, Καμπράλ αντί Ντιγκινί και Γιάνγκα αντί Φιλιώτη.

62' ΓΚΟΛ, 3-0 η Μακάμπι Χάιφα με τον Μοχάμεντ να διπλασιάζει τα γκολ του.

60' Aποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη ο Β. Γιοβάνοβιτς, συνεχίζει με δέκα ο Απόλλωνας.

58' Νέα ευκαιρία για τους Ισραηλινούς, σώζει ο Γιοβάνοβιτς στο πλασέ του Χαζίζα.

56' Σπουδαία απόκρουση του Γιοβάνοβιτς σε πλασέ του Νταβίντ, ο Σέρβος κρατά τον Απόλλωνα ζωντανό.

-Άσχημη εξέλιξη για τους πρωταθλητές μας οι οποίοι πλέον πρέπει να σκοράρουν για να διατηρήσουν ρεαλιστικές ελπίδες και ταυτόχρονα να προσέξουν μην δεχθούν τρίτο γκολ.

54' ΓΚΟΛ, 2-0 η Μακάμπι Χάιφα με δυνατό σουτ του Μοχάμεντ.

50' Κεφαλιά του Β. Γιοβάνοβιτς, δεν ανησυχεί τον Κοέν.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο

-Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις για το πρώτο μέρος.

45' Αλλαγές για τον Απόλλωνα, Χάμπος και Βα αντί Σπόλιαριτς και Ογκεντά.

-Τυχερό το γκολ της Μακάμπι, καθώς ακόμη και η πάσα από τον Κορνούντ κόντραρε για να φτάσει στον Χαζίζα. Οι Ισραηλινοί πάντως ήταν ανώτεροι κι έστω κι έτσι εξαργύρωσαν την υπεροχή τους.

38' ΓΚΟΛ, 1-0 η Μακάμπι Χάιφα με τον Χαζίζα. Επιχείρησε το γύρισμα από πλάγια θέση, η μπάλα κόντραρε στον Πεϊμπέρν και κατέληξε στα δίχτυα του Γιοβάνοβιτς.

35' Nέα μεγάλη ευκαιρία για τους Ισραηλινούς, αρχικά ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε το σουτ του Πιερό και στη συνέχεια ο Τσέρι από ευνοϊκή θέση σούταρε έξω.

33' Σπουδαία ευκαιρία για τη Μακάμπι με τον Χαζίζα από πλάγια θέση δεξιά να σουτάρει στο δοκάρι.

30' Κίτρινη κάρτα στον Χαμάς.

28' Σουτ του Σπόλιαριτς, πολύ άστοχο.

25' Cooling break για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές.

24' Κίτρινη κάρτα στον Φιλιώτη.

22' Κεφαλιά του Πίττα μετά την εκτέλεση του κόρνερ, άστοχη.

21' Επικίνδυνη σέντρα του Χαμάς για τον Πίττα, έδιωξε σε κόρνερ ο Πλάνιτς.

-Επικυρώνεται η απόφαση για ακύρωση του γκολ.

-Γίνεται έλεγχος από το VAR.

19' Ακυρώνεται γκολ της Μακάμπι Χάιφα με υπόδειξη οφσάιντ από τον βοηθό. Ο Νταβίντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από «ριμπάουντ» όμως ο Χαζίζα που νωρίτερα με κεφαλιά βρήκε δοκάρι ήταν εκτεθειμένος.

-«Καυτή» η ατμόσφαιρα από τους 27.000 οπαδούς της Μακάμπι Χάιφα.

13' Εκτέλεση φάουλ του Τσέρι, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

4' Πρώτη απειλή από πλευράς Μακάμπι, ο Πιερό πλάσαρε από δεξιά, λίγο έξω.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση. Καλή επιτυχία στον Απόλλωνα!

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κόρνουντ (74' Μεναχέμ), Τσέρι, Λαβί, Μοχάμεντ (74' Άμπου Φάνι), Χαζίζα (80' Τσιμπότα), Νταβίντ (65'Aτζίλι), Πιερό (80' Ρουκαβίτσια)

ΑΠΟΛΛΩΝ: Α. Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης (65' Γιάνγκα), Ρομπέρζ, Β. Γιοβάνοβιτς, Πεϊμπέρν, Χαμάς (94' Σαχάρ), Σπόλιαριτς (45' Χάμπος), Κολ, Ογκεντά (45' Βα), Πίττας, Ντιγκινί (65' Καμπράλ).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: - / 24' Φιλιώτης, 30' Χαμάς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / 60' Β. Γιοβάνοβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαουρίτσιο Μαριάνι (Ιταλία)

VAR: Μασιμιλιάνο Ιράτι (Ιταλία)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Μπαραόνα και Ζμέρχαλ «καθάρισαν» για λογαριασμό του Απόλλωνα κόντρα στην Ομόνοια Αρ.

Μπαραόνα και Ζμέρχαλ «καθάρισαν» για λογαριασμό του Απόλλωνα κόντρα στην Ομόνοια Αρ.

Μπαραόνα και Ζμέρχαλ «καθάρισαν» για λογαριασμό του Απόλλωνα κόντρα στην Ομόνοια Αρ.

Μπουαγκάρντ: «Το βλέπω σαν επανεκκίνηση» - ΦΩΤΟ

Μπουαγκάρντ: «Το βλέπω σαν επανεκκίνηση» - ΦΩΤΟ

Μπουαγκάρντ: «Το βλέπω σαν επανεκκίνηση» - ΦΩΤΟ

Έβγαλε φωτογραφία με τον Κίρζη ο Μπουαγκάρντ και έγινε το 9ος

Έβγαλε φωτογραφία με τον Κίρζη ο Μπουαγκάρντ και έγινε το 9ος

Έβγαλε φωτογραφία με τον Κίρζη ο Μπουαγκάρντ και έγινε το 9ος

Έδωσε συμβόλαιο στον Σοφοκλέους ο Απόλλων και τον στέλνει να «ψηθεί»

Έδωσε συμβόλαιο στον Σοφοκλέους ο Απόλλων και τον στέλνει να «ψηθεί»

Έδωσε συμβόλαιο στον Σοφοκλέους ο Απόλλων και τον στέλνει να «ψηθεί»