Ισχυρισμοί για στημένα στην Κύπρο με σύνδεση τον Λαρένα – Οι τρεις αγώνες με ΑΠΟΕΛ και ένας με Απόλλωνα

Amir Δημοσιεύθηκε 17.2.2020
Ισχυρισμοί για στημένα στην Κύπρο με σύνδεση τον Λαρένα – Οι τρεις αγώνες με ΑΠΟΕΛ και ένας με Απόλλωνα
Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ κατονομάζεται ως συνδετικός κρίκος με δίκτυο στημένων αγώνων και στο δημοσίευμα υπάρχουν ισχυρισμοί ότι η ισπανική Αστυνομία έχει στοιχεία που αμφισβητούν την καθαρότητα τεσσάρων αγώνων. Τρεις για το κύπελλο και ένας για το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18

Απίστευτα πράγματα ισχυρίζεται με δημοσίευμα της η ισπανική ιστοσελίδα «El Confidencial» σχετικά με στημένα στην Κύπρο, καθώς θέτει τον Χόρχε Λαρένα ως σύνδεσμο ενός δικτύου που εκτελούσε προσυννοημένους αγώνες. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται στο δημοσίευμα, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ ήταν ο κρίκος στην Κύπρο με το διεθνές κύκλωμα στημένων αγώνων.

Μάλιστα, στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρονται και τέσσερα παιχνίδια για τα οποία αμφισβητείται η γνησιότητά τους και σε αυτά συμμετείχε ο Χόρχε Λαρένα. Πρόκειται για τρία παιχνίδια των κιτρινοπρασίνων απέναντι στον ΑΠΟΕΛ και άλλο ένα απέναντι στον Απόλλωνα. Όλα αφορούσαν τη σεζόν 2017-18. Σύμφωνα με το ισπανικό ρεπορτάζ γι’ αυτά τα παιχνίδια η Αστυνομία της Ισπανίας έχει στοιχεία που δεν αμφισβητούνται.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του Χόρχε Λαρένα δεν συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά σε δημοσιεύματα σχετικά με ύποπτα παιχνίδια, καθώς τον Ιούλιο του 2018 η εφημερίδα «Εl Mundo» έκανε λόγο για εμπλοκή του μέσου της ΑΕΚ, Χόρχε Λαρένα σε υπό εξυγίανση από την Αστυνομία κύκλωμα στημένων αγώνων σε παιχνίδια της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας της Ισπανίας.


«Η Αστυνομία καλεί σιωπηλά τους Λαρένα και Xόρχε Γκαρσία Μορσίγιο (αρχηγός Χετάφε) ο οποίος συνελήφθηκε πριν δύο μήνες, να παραδεχθούν την εμπλοκή τους στο κύκλωμα και να υποδείξουν την “κεφαλή” του κυκλώματος», αναφέρει το δημοσίευμα» ανάφερε τότε το ρεπορτάζ της «Εl Mundo».


Το νέο ισπανικό δημοσίευμα, από την «El Confidencial», αποτελεί ακόμη μία κατηγορία προς τον Λαρένα. Στο θέμα, το οποίο υπογράφει ο Χοσέ Μαρία Όλμο, γίνεται λόγος για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση σε διαιτητή και την αναβολή του πρωταθλήματος. Εμπλέκει την Ελλάδα (όπου υπήρξε πυροβολισμός εναντίον του Ντάρκο Κοβάσεβιτς), ενώ για την Κύπρο σημειώνεται ότι: «υπεύθυνοι για την επιχείρηση “Οίκος” με επίκεντρο την Ουέσκα, έδειξαν πως στην Κύπρο υπήρχε οργανωμένο δίκτυο».


Κομμάτια από το δημοσίευμα:


«Η βόμβα ήταν η 16ή που τοποθετήθηκε εναντίον ενός διαιτητή την τελευταία δεκαετία και πιθανότατα σχετίζεται με τη χειραγώγηση τριών αγώνων δεύτερης Κατηγορίας και δύο παιχνιδιών Κυπέλλου, αλλά το φαινόμενο έχει ήδη εξαπλωθεί στη χώρα και έχει μεταφερθεί και σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, όπου ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πειραιώς Ντάρκο Κοβάσεβιτς πυροβολήθηκε στο δρόμο στις 6 Ιανουαρίου».


«Η UEFA πιστεύει ότι η Υπηρεσία Ελέγχου των Παιχνιδιών της Εθνικής Αστυνομίας της Ισπανίας έχει τα κλειδιά για να σταματήσει το κύκλωμα. Όπως επιβεβαιώνεται από την “El Confidencial” το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας έχει απευθύνει έκκληση στην Αστυνομία να ζητήσει τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων “Πιζάρο” και “Κόρτες”, δύο υποθέσεις που καταχωρήθηκαν  στο δικαστήριο του Badajoz τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο του 2018 , αντιστοίχως, με τη σύλληψη περισσότερων από πενήντα παικτών, εκπροσώπων και μεσαζόντων για εμπλοκή τους σε χειραγώγηση αγώνων στην Ισπανία».


«Η δράση του κυκλώματος είχε ξεκινήσει να ενεργεί και στο εξωτερικό.  Η άρση των τηλεφωνικών κλήσεων κατέστησαν δυνατή την ανακάλυψη ότι οι ηγέτες του κυκλώματος είχαν επαφή στην Κύπρο που τους παρείχε στοιχεία. Αυτό είναι το κομμάτι που ενδιαφέρει την UEFA. Ο σύνδεσμος του δικτύου ήταν ο Χόρχε Λαρένα, πρώην παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης (2001-2006), που το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε στην ΑΕΚ. Ο Λαρένα παρέμεινε στην ομάδα αυτή μέχρι τον Ιούλιο του 2019».


«Η σύνδεση του κυπριακού ποδοσφαίρου με το διεθνές κύκλωμα στημένων αγώνων είναι γνωστή εδώ και χρόνια, αλλά οι συνομιλίες μεταξύ του Πιζάρο και του Κόρτες και άλλα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τους πράκτορες του Τμήματος Ελέγχου Ύποπτων Παιχνιδιών, υπεύθυνοι για την επιχείρηση “Οίκος” με επίκεντρο την Ουέσκα, έδειξαν πως στην Κύπρο υπήρχε οργανωμένο δίκτυο».


«Η πηγή της “El Confidencial” ανέφερε πως: «αυτό που έχει ανακαλυφθεί ξεπερνά τους απλούς παίκτες που αφήνουν να μπουν τέρματα για να κερδίσουν κάποια χρήματα με στοιχήματα. Αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο είναι μια θεσμική διαφθορά στο υψηλότερο επίπεδο, όπου οι σύλλογοι, οι διαιτητές και ακόμη και οι επίσημοι φορείς διανέμουν θριάμβους και θέσεις στη βαθμολογία για να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκούς αγώνες και στη συνέχεια να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά στους πράκτορες στοιχημάτων”».


«Η Αστυνομία της Ισπανίας έχει στοιχεία που αμφισβητούν την καθαρότητα τεσσάρων αγώνων του κυπριακού ποδοσφαίρου στο τέλος της σεζόν 2017-18. Η ομάδα του Χόρχε Λαρένα συμμετείχε σε όλα αυτά. Πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΑΠΟΕΛ στις 18 Απριλίου 2018 που έληξε 2-0. Ενός αγώνα Α’ Κατηγορίας τέσσερις ημέρες αργότερα ανάμεσα στις ίδιες ομάδες ξανά στην έδρα της ΑΕΚ με τελικό σκορ 1-3, του δεύτερου ημιτελικού αγώνα κυπέλλου στην έδρα του ΑΠΟΕΛ, το οποίο διεξήχθη στις 25 Απριλίου 2018 και τελείωσε 1-2 και ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ Λάρνακας και του Απόλλων Λεμεσού στις 16 Μαΐου 2018 με νικήτρια την ομάδα της Λάρνακας 2-1».


«Οι πηγές της “El Confidencial” ζήτησαν να εξηγηθεί ότι “όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι οι ηγέτες των ομάδων που έπαιξαν αυτά τα τέσσερα παιχνίδια θα συμφωνήσουν ότι η ΑΕΚ Λάρνακας θα κερδίσει το Κύπελλο, το οποίο δίνει θέση στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, ο ΑΠΟΕΛ θα πάρει το πρωτάθλημα και θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, και ο Απόλλων θα είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και θα παίξει επίσης στο Γιουρόπα Λιγκ».


«Οι πληροφορίες έφθασαν στην Ισπανία πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων. Υπολογίζεται ότι κέρδισαν, μαζί με τους ισπανικούς αγώνες που διοργανώθηκαν από το ίδιο δίκτυο, τουλάχιστον 840.000 ευρώ. Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικός, αλλά απέχει πολύ από τα χρήματα που κινούνται στην Κύπρο».


«Παρά την αναστολή των κύριων πρωταθλημάτων στην Κύπρο ως απάντηση της βομβιστικής επίθεσης τις επόμενες μέρες το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε αγώνες χαμηλότερων κατηγοριών. Το τμήμα ελέγχου τυχερών παιχνιδιών της Ισπανικής Αστυνομίας έχει ήδη υποβάλει τις έρευνες στην ΟΥΕΦΑ».  • Σημειώνεται ότι σε ένα από αυτά τα παιχνίδια που ισχυρίζονται οι Ισπανοί ότι υπήρξε νοθεία, ο Λαρένα δεν είχε αγωνιστεί. Συγκεκριμένα στον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ δεν είχε ούτε ένα λεπτό συμμετοχής, ενώ στα άλλα τρία είχε αγωνιστεί σε ολόκληρο το 90λεπτο.

]]>

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Γκαντεμιά με Ντιόν στον Απόλλωνα, τον χάνει για 1,5 μήνα!

Γκαντεμιά με Ντιόν στον Απόλλωνα, τον χάνει για 1,5 μήνα!

Γκαντεμιά με Ντιόν στον Απόλλωνα, τον χάνει για 1,5 μήνα!

Παίρνει θέση ο Φ. Κωνσταντίνου για τα παράπονα της Καρμιώτισσας: «Δικαιολογημένα αισθάνθηκαν θιγμένοι»

Παίρνει θέση ο Φ. Κωνσταντίνου για τα παράπονα της Καρμιώτισσας: «Δικαιολογημένα αισθάνθηκαν θιγμένοι»

Παίρνει θέση ο Φ. Κωνσταντίνου για τα παράπονα της Καρμιώτισσας: «Δικαιολογημένα αισθάνθηκαν θιγμένοι»

Κάνει κάτοικο Κολοσσίου τον Μπολί ο Απόλλωνας

Κάνει κάτοικο Κολοσσίου τον Μπολί ο Απόλλωνας

Κάνει κάτοικο Κολοσσίου τον Μπολί ο Απόλλωνας

Αυτό ισχύει στον Απόλλωνα σε σχέση με τη φημολογία για Κατσαντώνη

Αυτό ισχύει στον Απόλλωνα σε σχέση με τη φημολογία για Κατσαντώνη

Αυτό ισχύει στον Απόλλωνα σε σχέση με τη φημολογία για Κατσαντώνη