Αυτοί του δίνουν τον τίτλο!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΑΛΤΗΣ Δημοσιεύθηκε 8.5.2024
Αυτοί του δίνουν τον τίτλο!

Στον ΑΠΟΕΛ δεν σκέφτονται τίποτα πέρα από τον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Εκεί όπου η ομάδα με νίκη ή ισοπαλία θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. Σε μία σεζόν με διάφορες εξελίξεις, εντός και εκτός γηπέδου, ο ΑΠΟΕΛ διατηρήθηκε σχεδόν σε όλη της τη διάρκεια σε τροχιά πρωταθλήματος και αυτό που θέλει να κάνει το ερχόμενο Σάββατο (11/5) είναι να τελειώσει τη δουλειά επιστρέφοντας στον θρόνο του μετά από πέντε χρόνια.

Αυτοί τον έφεραν σε αυτό το σημείο

Παίκτες-κλειδιά. Παίκτες με προσωπικότητα που σε συνδυασμό με την απόδοσή τους κατέστησαν τον ΑΠΟΕΛ ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Κι αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να δώσουν άλλη μία παράσταση στο ΓΣΠ.

Άμυνα από ατσάλι

4844002545443186 GM0 4290

Με 23 γκολ μόλις κατά, ο ΑΠΟΕΛ έχει με διαφορά την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Και σ΄αυτό είχαν μεγάλη προσφορά τόσο ο Βιντ Μπέλετς όσο και ο Ράντοσαβ Πέτροβιτς. Ο Σλοβένος τερματοφύλακας, βασικός και αναντικατάστατος σε όλα τα παιχνίδια, είπε ουκ ολίγες φορές «όχι» κρατώντας είτε το «μηδέν» στην άμυνα είτε το προβάδισμα του ΑΠΟΕΛ. Όσον αφορά τον Σέρβο αμυντικό, εγκαταστάθηκε για τα καλά στα στόπερ, αποδεικνύοντας από πολύ νωρίς πόσο καλά έκαναν στην ομάδα όταν τον απέκτησαν. Απόλυτα προσηλωμένος στα καθήκοντα αλλά και με ισχυρή προσωπικότητα, ο Πέτροβιτς θέλει να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο μια εξαιρετική γι' αυτόν σεζόν.

Καλύτερος από ποτέ ο Ντάλσιο

Γράφτηκαν ύμνοι για τον ίδιο φέτος. Ο Ντάλσιο αποτελεί άλλον έναν παίκτη-κλειδί της πορείας του ΑΠΟΕΛ. Με 30 συμμετοχές και τρία γκολ, ο Ντάλσιο Γκόμες διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Ταίριαξε απόλυτα στο πλάνο του Σα Πίντο και είναι κι αυτός ένας από τους παίκτες που έχουν σταθερά καλή απόδοση στη σεζόν. Το προσωνύμιο «ντούρασελ», που του έχουν δώσει οι ΑΠΟΕΛίστες, προφανώς και ταιριάζει απόλυτα στον ρόλο του στο γήπεδο.

4844002923673022 thumbnail preview

Ο αρχηγός, το βέλος, ο σκόρερ!

Ο Γκιόργκι Κβιλιτάια είναι άλλος ένας σημαντικός κρίκος για τον ΑΠΟΕΛ φέτος. Ο Γεωργιανός δεν φόρεσε μόνο το περιβραχιόνιο, αλλά λειτουργεί και ως πραγματικός αρχηγός, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Στο γήπεδο καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, δίνοντας και κερδίζοντας πολλές μάχες, ενώ η… δουλειά του δεν σταματά μόνο εκεί. Σε μία δύσκολη σεζόν και στο οικονομικό, ο «Κβίλι» κατάφερε να διατηρήσει ισχυρούς τους δεσμούς μεταξύ των ποδοσφαιριστών στα αποδυτήρια. Κάτι δύσκολο, απαραίτητο ωστόσο για μία ομάδα που έχει συγκεκριμένα οικονομικά προβλήματα. Όσον αφορά τους Μαρκίνιος και Εντογκαλά, αμφότεροι έχουν πολύ καλές επιδόσεις στο σκοράρισμα βοηθώντας τα μέγιστα σε αυτόν τον στόχο. Εννέα γκολ πέτυχε ο Μαρκίνιος και εφτά ο «Ντίντι». Ο Βραζιλιάνος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, οπότε δίκαια βρίσκεται στη μικρή αυτή λίστα. Όσον αφορά τον Κονγκολέζο ακραίο επιθετικό κάνει φοβερή σεζόν όντας η κύρια απειλή του ΑΠΟΕΛ για τις αντίπαλες άμυνες.

4844003190071254 thumbnail preview (1)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί