Θα το παλέψει, αλλά…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 19.8.2022
Θα το παλέψει, αλλά…
Ο ΑΠΟΕΛ έχει ένα βουνό να ανέβει στον επαναληπτικό του ΓΣΠ

Όταν θέλεις να βρεις δικαιολογίες, βρίσκεις χίλιες, όχι δυο και τρεις. Όμως, η ουσία του αγώνα του ΑΠΟΕΛ στη Στοκχόλμη απέναντι στην Τζιουργάρντεν είναι η ήττα με το βαρύ 3-0 και ταυτόχρονα η αποβολή του Κρέσπο. Βέβαια στον ΑΠΟΕΛ κανείς δεν φαίνεται να το βάζει κάτω και όσο δύσκολη κι αν φαντάζει η ανατροπή, όλοι μαζί λένε ότι θα προσπαθήσουν να το κάνουν! Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που έστειλε χθες ο κορυφαίος στην Ευρώπη παίκτης των γαλαζοκιτρίνων, Ισάμ Τσεπάκ: «Είμαι πολύ λυπημένος από το αποτέλεσμα, αλλά τίποτε δεν έχει τελειώσει. Σας περιμένουμε στη Λευκωσία».

Θα το παλέψουν στον ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη Τρίτη στο ΓΣΠ (19:00) και το δηλώνουν όλοι μαζί, παίκτες - οπαδοί, όμως υπάρχει ένα μεγάλο αλλά…

Όσο κι αν μερικοί λένε ότι στοίχισε πολύ η απουσία του Σαρφό από τον αγώνα, το βασικό που έφταιξε σε αυτό το παιχνίδι, κατά την άποψή μας, είναι η ανετοιμότητα κάποιων παικτών που άργησαν να έρθουν στον Αρχάγγελο, κι αυτό φάνηκε μέσα από τον αγώνα και τις αλλαγές. Ο Βιγιαφάνες δεν μπορεί ακόμα να ηγηθεί της μεσαίας γραμμής, ο Μπλουμ δεν είναι ούτε στο μισό της ετοιμότητάς του, ενώ η μόνιμη απουσία σέντερ φορ που θα βγάζει φωτιές αρχίζει πλέον να φαίνεται όταν απέναντι υπάρχει οργανωμένη και καλή άμυνα.

Μπορεί να ελπίζει;

Από εδώ και πέρα τίθεται το ερώτημα αν ο ΑΠΟΕΛ δικαιούται να ελπίζει μετά το συντριπτικό 3-0. Κατ' αρχήν, όσο κι αν οι οπαδοί δεν το παραδέχονται, η Τζιουργκάρντεν είναι καλή και οργανωμένη ομάδα. Ναι, δεν έχει τεράστιους παίκτες, επαναλαμβάνουμε όμως, είναι ομάδα που τρέχει. Για να την αντιμετωπίσει με επιτυχία ο ΑΠΟΕΛ στον επαναληπτικό, πρέπει να τρέξει πολύ, να ανεβάσει την ετοιμότητά του στο 100% και παράλληλα να αποφύγει τα λάθη.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει πρόβλημα με την αποβολή του Άνχελ Κρέσπο, ο οποίος, παρ' όλο που έδειξε αδυναμίες στη Στοκχόλμη (αργός παίκτης), βοηθά με την τεράστια εμπειρία που κουβαλά. Ποιος θα τον αντικαταστήσει; Ο Λάσα Ντβάλι δεν είναι δηλωμένος, ούτε και ο Μπερτ Έσελινγκ. Μένει έτσι ο νεαρός Πάρης Πολυκάρπου, όμως εκεί θα χρειαστεί έμπειρος παίκτης και ίσως κληθεί να αναλάβει αυτό το ρόλο ο Γκεόργκι Κοσταντίνοφ. Στη μεσαία γραμμή, ο Κίνγκσλεϊ Σαρφό θα πρέπει να κάνει τον αγώνα της ζωής του για να ανεβάσει μαζί του ολόκληρη την ομάδα, ενώ ο Άντον Μαγκλίτσα θα έχει μια τελευταία, ίσως ευκαιρία, για να βοηθήσει την ομάδα που δαπάνησε τόσα λεφτά για να τον φέρει στον Αρχάγγελο.

Αν δουλέψουν όλα άριστα, τότε ο ΑΠΟΕΛ θα πετύχει τη νίκη στον επαναληπτικό και από εκεί και πέρα ποιος ξέρει; Προσοχή, όμως, η Τζιουργκάρντεν δεν είναι καμιά ομαδούλα, στο ΓΣΠ θα έρθει για τη νίκη, οπόταν αυτή τη φορά οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να τα δώσουν όλα προκειμένου να γίνουν τα αφεντικά για να ελέγξουν πλήρως το παιχνίδι.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί