Βαριά ήττα για τον ΑΠΟΕΛ και βλέπει τους ομίλους να απομακρύνονται

Δημοσιεύθηκε 17.8.2022
Βαριά ήττα για τον ΑΠΟΕΛ και βλέπει τους ομίλους να απομακρύνονται

Βαρύ σκορ και το όνειρο των ομίλων απομακρύνεται… Ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε 3-0 από τη Τζουργκάρντεν στη Σουηδία στο πλαίσιο των πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ και πλέον ο στόχος για είσοδο σε ευρωπαϊκό όμιλο, απομακρύνεται. Οι δύο ομάδες θα τα πουν ξανά την ερχόμενη Τρίτη στο ΓΣΠ, ωστόσο οι Σουηδοί έχουν σοβαρό προβάδισμα και η προσπάθεια των γαλαζοκιτρίνων μπορεί να χαρακτηριστεί ως… βουνό. Ο Αυγουστή, που δεν ήταν στο παιχνίδι λόγω ασθένειας και έμεινε Κύπρο, δεν υπολογίζει στον Κρέσπο που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 90’+5.

Το ματς…

Από την αρχή του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι έδειξαν τις προθέσεις τους καθώς μπήκαν με… επιθετικές διαθέσεις. Στο 9’ η Τζουργκάρντεν κατάφερε να προηγηθεί με εκπληκτικό σουτ του Έντβαρντσεν από το κέντρο (!) του γηπέδου, καθώς ο ποδοσφαιριστής των Σουηδών εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Μπέλετς ήταν εκτός εστίας. Στο πρώτο μέρος, οι φάσεις ήταν ελάχιστες, ο ρυθμός μέτριος και οι γηπεδούχοι απλά διαχειρίζονταν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο κίπερ του ΑΠΟΕΛ απέκρουσε στη γραμμή κεφαλιά του Έκνταλ, ενώ στο… ριμπάουντ ο Ραντέτινατς έστειλε τη μπάλα μόλις έξω.

Στο δεύτερο μέρος η Τζουργκάρντεν μπήκε με σκοπό να… τελειώσει τη δουλειά από το πρώτο ματς. Στο 54’ ο Εκντάλ με κεφαλιά νίκησε ξανά τον Μπέλετς. Ωστόσο, το γκολ θα έπρεπε να ακυρωθεί (δεν υπάρχει VAR) καθώς στο ξεκίνημα της φάσης υπήρχε οφσάιντ (ήταν εκτεθειμένος ο παίχτης που έδωσε την ασίστ). Οι Σουηδοί ανέβασαν τον δείχτη του σκορ στο 3-0, μετά από μακρινό σουτ του Βικχάιμ (65’). Έξι λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίχτες καθώς ο Σούλερ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη για δυνατό μαρκάρισμα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ΑΠΟΕΛ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησε σημαντικές προϋποθέσεις χωρίς όμως να απειλεί ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Στο 90’+4 ο Μάγκλιτσα σκόραρε με κεφαλιά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κρέσπο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη λόγω του ότι σταμάτησε υποσχόμενη αντεπίθεση. Ο Ισπανός θα απουσιάσει και από τον επαναληπτικό της ερχόμενης εβδομάδας.

Η εξέλιξη του αγώνα…

90'+5 Τέλος του αγώνα.

90'+5 Απευθείας κόκκινη στον Κρέσπο.

90'+3 Σκόραρε ο ΑΠΟΕΛ όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Δεν ξεκαθαρίζει το ριπλέι των Σουηδών.

80' Κεφαλιά του Κοσταντίνοφ, δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ο Καρώ.

78' O AΠΟΕΛ πιέζει τα τελευταία λεπτά όμως σημειώνει πολλά ατομικά λάθη και χάνονται σημαντικές προϋποθέσεις.

71' Δεύτερη κίτρινη στον Σούλερ για δυνατό μαρκάρισμα. Με 10 οι Σουηδοί.

65' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ! Μακρινό σουτ από τον Βικχάιμ που μόλις μπήκε στο παιχνίδι και 3-0 στη Σουηδία.

62' Mετά από τις επαναληπτικές προβολές, ενδέχεται το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων να μην έπρεπε να μετρήσει λόγω οφσάιντ.

54' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ! Κεφαλιά από τον ανενόχλητο Έκνταλ και στα δίχτυα η μπάλα.

54' Eκπληκτική απόκρουση του Μπέλετς σε σουτ-βολίδα του Φίντελ.

49' Μακρινό πλασέ του Ντάλσιο, στα χέρια του Ζέτερστρομ η μπάλα.

47' Φαλτσαριστό πλασέ του Έντβαρντσεν, απέκρουσε δύσκολα ο Μπέλετς.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

45'+5 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

45'+4 Κεφαλιά του Έκνταλ, ο Μπέλετς απέκρουσε στη γραμμή, ενώ στο... ριμπάουντ ο Ραντέτινατς έστειλε τη μπάλα μόλις έξω.

42' Σουτ του Εφραίμ μετά από εκτέλεση κόρνερ, στα σώματα η μπάλα.

33' Σουτ του Έρικσον, μόλις έξω η μπάλα.

29' Ο ΑΠΟΕΛ προσπαθεί να επιτεθεί όμως έχει κλείσει τους χώρους η Τζουργκάρντεν. Μέτριος ο ρυθμός μετά το πρώτο 10λεπτο.

18' Χωρίς άλλη ευκαιρία στο παιχνίδι μετά το γκολ που δέχθηκε ο ΑΠΟΕΛ. Διαχειρίζεται το υπέρ της αποτέλεσμα η ομάδα της Σουηδίας.

9' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ! Κλέψιμο στο κέντρο του γηπέδου, ο Έντβαρντσεν έπιασε το σουτ αφού ο Μπέλετς ήταν εκτός εστίας και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Εκπληκτικό γκολ από τους Σουηδούς.

7' Έδιωξε με το κεφάλι ο Κρέσπο ένα δυνατό σουτ που είχε κατεύθυνση την εστία του Μπέλετς.

1' Έναρξη του αγώνα.

Τζουργκάρντεν (Τόμας Λάγκερλοφ): Ζέτερστρομ, Γιόχανσον, Χιέν, Έκνταλ, Άντερσον, Φίντελ, Σούλερ, Έρικσον, Ασόρο, Ραντέτινατς, Έντβαρντσεν.

ΑΠΟΕΛ (Μάκης Σεργίδης): Μπέλετς, Τσεμπάκ, Καρώ, Κρέσπο, Φεράρι, Νταουσβίλι (46' Βιγιαφάνιες), Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο (84' Μάγκλιτσα), Ντονγκαλά (75' Μαρκίνιος), Εφραίμ (66' Θεοδώρου), Ηλία (66' Μπλουμ).

Σκόρερ: 9' Έντβαρντσεν, 54' Έκνταλ , 65' Βικχάιμ/ -

Κίτρινες: 44' Σούλερ, 76' Ραντέτινατς, 84' Ζέτερστρομ, 85' Άντερσον / 37' Τσεμπάκ

Αποβολές: 71' Σούλερ (2η κίτρινη) / 90'+5 Κρέσπο (απευθείας)

Διαιτητής: Τζούτζιν Τσάτσα (Αλβανία)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ: Μετά τα στοπ από Αναστασίου-Μπεργκ... ισορροπία

Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ: Μετά τα στοπ από Αναστασίου-Μπεργκ... ισορροπία

Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ: Μετά τα στοπ από Αναστασίου-Μπεργκ... ισορροπία

Υπέταξε τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ κι έκανε το 1-0 στα ημιτελικά

Υπέταξε τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ κι έκανε το 1-0 στα ημιτελικά

Υπέταξε τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ κι έκανε το 1-0 στα ημιτελικά

ΑΠΟΕΛ: Πιο… άνετος αλλά με ερωτηματικά

ΑΠΟΕΛ: Πιο… άνετος αλλά με ερωτηματικά

ΑΠΟΕΛ: Πιο… άνετος αλλά με ερωτηματικά

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών