Αυγουστή: «Σίγουρα μας προβληματίζει - Είναι ντροπιαστικό, δεν δεχόμαστε να μας μειώνουν σαν χώρα»

Δημοσιεύθηκε 11.8.2022
Αυγουστή: «Σίγουρα μας προβληματίζει - Είναι ντροπιαστικό, δεν δεχόμαστε να μας μειώνουν σαν χώρα»

Διαβάστε όσα δήλωσε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Σωφρόνης Αυγουστή στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση στα πλέι οφ του Conference League με το 0-0 με την Κιζιλζάρ στην Αστάνα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Σίγουρα είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι, η ομάδα πέρασε στον επόμενο γύρο. Για ακόμη ένα παιχνίδι η αμυντική λειτουργία ήταν πάρα πολύ καλή. Σίγουρα το πρώτο ημίχρονο μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ για να έχουμε πλεονέκτημα περισσότερο στο παιχνίδι. Τα τελευταία λεπτά ο αντίπαλος ρίσκαρε πάρα πολύ κι έπαιξε με κάποια στημένα να μας δημιουργήσει προβλήματα όμως ανταποκριθήκαμε πάρα πολύ καλά κι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε και να περιμένουμε τον επόμενο αντίπαλο. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι η ομάδα δεν πήρε προκρίσεις σε αυτό το γήπεδο, σήμερα είναι η πρώτη φορά. Είναι ακόμη πιο σημαντικό για εμάς αυτό το επίτευμα».

Μετά την αρχική του τοποθέτηση, Καζάκος δημοσιογράφος τού ζήτησε σχόλιο για «αντιαθλητική συμπεριφορά των παικτών του» με τον Αυγουστή να... απορεί: «Οι παίκτες μου; Οι παίκτες μου δέχθηκαν πολύ σκληρά μαρκαρίσματα...»

Ο ΑΠΟΕΛ είναι πολύ δυνατή ομάδα, τι συνέβη στα τελευτάία λεπτά; «Από τη στιγμή που δεν βάλαμε γκολ οι αντίπαλοι ρίσκαραν, με το ύψος τους να εκμεταλλευτούν κάποια αδράνεια της άμυνας αλλά αντιθέτως οι παίκτες έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και δεν κινδυνεύσαμε καθόλου».

Για το αν τον προβληματίζει το ότι δεν σκοράρει εύκολα: «Σίγουρα μας προβληματίζει. Σίγουρα είναι ένα πράγμα που πρέπει να βελτιώσουμε όπως βελτιώσαμε την αμυντική λειτουργία, να μπορέσουμε να έχουμε το εύκολο γκολ για να μην μπορεί ο αντίπαλος να διεκδικεί κάτι στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή τη στιγμή όμως πρέπει να κρατήσουμε ότι σε τέσσερα παιχνίδια κρατήσαμε το μηδέν κι αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά».

Για τους αγώνες των πλέι οφ, μάλλον απέναντι στην Τζιουργκάρντεν: «Θα είναι ακόμη πιο δύσκολο το έργο μας στο επόμενο παιχνίδι. Θα περιμένουμε να δούμε τον αντίπαλο γιατί στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι να αναλύσουμε το παιχνίδι, να δούμε τι κάναμε λάθος, τι κάναμε σωστό για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα γιατί αν πάμε Σουηδία πάλι θα αγωνιστούμε σε πλαστικό και θέλουμε ακόμη περισσότερη προσαρμογή».

Για τις απουσίες Κβιλιτάια και την καλή παρουσία του Ηλία: «Σίγουρα είναι σημαντικό όπλο ο Κβιλιτάια. Ο Μάριος έκανε εξαιρετικά τρεξίματα, έδωσε αρκετές μονομαχίες, έκανε κάποιες προϋποθέις για να σκοράρει, σίγουρα Κβιλιτάια και Μάγκλιτσα που είναι τα δυνατά όπλα της ομάδας προσπαθούμε να τους έχουμε μαζί μας γιατί είναι σημαντικοί, μαζί με τον Μάριο να δώσουν μια δυναμική στη θέση της επίθεσης, σήμερα δοκιμάσαμε και κάτι άλλο με τον Μπλουμ για να είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί στο επόμενο παιχνίδι γιατί δεν ξέρουμε αν θα προλάβουν Κβιλιτάια και Μάγκλιτσα».

«Σήμερα είχαμε στην αρχική ενδεκάδα έξι νέους ποδοσφαιριστές, θέλουν κι αυτοί χρόνο να προσαρμοστούν στο παιοχνίδι της ομάδας αλλά είδαμε ότι ήρθαν να μας βοηθήσουν, είναι πολύ σημαντικό να δίνουν βοήθεια σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, για αυτό τους φέραμε, να μας βοηθήσουν».

Για τον κόσμο: «Να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε που ταξίδεψε μαζί μας αυτό το μεγάλο ταξίδι, παρόλο που ήταν λίγοι προσπάθησαν να μας βοηθήσουν. Σίγουρα τα τελευταία λεπτά ήταν όλοι στην πρίζα, να δώσουμε το σύνθημα ότι είναι μια πάρα πολύ διαφορετική ομάδα από την περσινή. Να τους ευχαριστούμε στον αγωνιστικό χώρο και να τους χαρίζουμε επιτυχίες».

Για τις τουρκικές σημαίες που ανήρτησαν οι Καζάκοι: «Aυτό είναι ντροπιαστικό. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι εγώ μετά το τέλος του παιχνιδιού κατευθύνομαι στα αποδυτήρια, δεν το είδα. Για εμένα είναι ντροπιαστικό. Δεν δεχόμαστε κανέναν να μας μειώνει σαν χώρα. Για αυτό τους αγνοούμε, σαν χώρα δεν έχουμε να ζηλέψουμε από κανέναν τίποτα και δεν φοβόμαστε για τίποτε».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί