Έχει λόγους να ελπίζει

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 8.9.2022
Έχει λόγους να ελπίζει
Παρά τις απουσίες, ο Μίλανιτς όφειλε να παρουσιάσει καλύτερη ομάδα

Δεν έχουν άδικο όσοι οπαδοί της Ανόρθωσης είναι προβληματισμένοι με την εικόνα της ομάδας τους στα δύο πρώτα παιχνίδια (γιατί ούτε και στη νίκη επί του Ολυμπιακού ήταν καλή) κι εκφράζονται με απαισιοδοξία ενόψει της συνέχειας.

Είναι υπερβολικοί, ωστόσο, αυτοί που έχουν ήδη… προδικάσει πως η σεζόν θα είναι αποτυχημένη καθώς, όσο κι αν η ομάδα δεν πείθει, είναι νωρίς για να λεχθεί κάτι τέτοιο. Αδιαμφισβήτητα φέρει ευθύνη η τεχνική ηγεσία για το γεγονός πως η «Κυρία» δεν παρουσιάστηκε έτοιμη στους πρώτους αγώνες και, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Μίλανιτς, απέχει πολύ από το επίπεδο στο οποίο πρέπει να βρίσκεται.

Η ανετοιμότητα δυο-τριών παικτών και η απουσία Χριστοδουλόπουλου λόγω τιμωρίας μπορεί να έπαιξαν κάποιον ρόλο, όμως ακόμη κι έτσι ο Σλοβένος όφειλε να παρουσιάσει μια ομάδα πολύ καλύτερη από αυτήν που είδαμε. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι λόγοι οι οποίοι δίνουν ελπίδα στους κυανόλευκους κι αισιοδοξία πως η συνέχεια θα είναι εντελώς διαφορετική. Μια πεντάδα παικτών, Χαρογιάν, Σάμπο, Χριστοδουλόπουλος, Γουαρίς και Ράντονιτς, δεν ήταν ακόμη σε θέση να αρχίσουν βασικοί και πλέον διεκδικούν όλοι τους θέση στην ενδεκάδα για τον αυριανό (9/9) αγώνα με την Καρμιώτισσα.

Ο Αρμένιος αμυντικός και ο Ελλαδίτης μεσοεπιθετικός, μάλιστα, φαίνεται πως έχουν έτοιμη τη φανέλα βασικού, ενώ είναι αρκετές οι πιθανότητες να δούμε και τον Ράντονιτς στην κορυφή, με τον Νινγκά να μετατοπίζεται στο δεξί άκρο της επίθεσης, όπου ο Φερέιρα απογοητεύει. Πέραν του πιο πάνω, είναι λογικό μια τόσο νέα ομάδα όσο η Ανόρθωση, με μόνο πέντε ενδεκαδάτους παίκτες να συνεχίζουν από πέρσι, να χρειάζεται κι άλλο χρόνο.

Αυτό, ναι μεν δεν δικαιολογεί την τόσο κακή εικόνα των πρώτων δύο αγώνων, όμως, αν μη τι άλλο, προσφέρει αισιοδοξία πως υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης. Συν τοις άλλοις, το ότι οι Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Αρτυματάς και Ουάρντα, παίκτες εκ των κορυφαίων της περσινής ομάδας, είναι προς το παρόν σκιά του εαυτού τους, δίνει επίσης ελπίδα πως, όταν επιστρέψουν στα γνωστά τους στάνταρ, σε συνδυασμό με το «δέσιμο» που θα προκύψει με τους νέους και την καλύτερη ετοιμότητα κάποιων παικτών, θα δούμε όντως μια ομάδα σκαλιά ανώτερη.

Στην Ανόρθωση ελπίζουν πως τα πιο πάνω θα αρχίσουν να φαίνονται από το αυριανό ματς (9/9, 20:00, «Αμμόχωστος»), όπου η νίκη επί της Καρμιώτισσας είναι αδιαπραγμάτευτος στόχος. Αφενός για να μπει στο σακούλι το δεύτερο τρίποντο και να μην «κόψει» η προσφυγική ομάδα κι άλλο πίσω βαθμολογικά, αφετέρου για να επανέλθει το καλό κλίμα και η αισιοδοξία και να πάρει η «Κυρία» ψυχολογία και δυναμική για τη συνέχεια.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σε σοβαρό κίνδυνο η ανταγωνιστικότητά της

Σε σοβαρό κίνδυνο η ανταγωνιστικότητά της

Σε σοβαρό κίνδυνο η ανταγωνιστικότητά της

Στο RIK HD το Πετρολίνα ΑΕΚ - Ανόρθωση

Στο RIK HD το Πετρολίνα ΑΕΚ - Ανόρθωση

Στο RIK HD το Πετρολίνα ΑΕΚ - Ανόρθωση

Ορισμοί διαιτητών: Ξένοι σε ΑΡΕΝΑ και ΓΣΠ, Κύπριοι στη Πάφο

Ορισμοί διαιτητών: Ξένοι σε ΑΡΕΝΑ και ΓΣΠ, Κύπριοι στη Πάφο

Ορισμοί διαιτητών: Ξένοι σε ΑΡΕΝΑ και ΓΣΠ, Κύπριοι στη Πάφο

Αλήθεια ποιος δεν θα τον ήθελε...

Αλήθεια ποιος δεν θα τον ήθελε...

Αλήθεια ποιος δεν θα τον ήθελε...