ΓΣΠ: 130 Χρόνια Αφιερωμένα στον Κλασικό Αθλητισμό

Δημοσιεύθηκε 15.5.2024
ΓΣΠ: 130 Χρόνια Αφιερωμένα στον Κλασικό Αθλητισμό

Άρθρο Φοίβου Κωνσταντινίδη για τα 130 χρόνια του ΓΣΠ

Η επέτειος των 130 χρόνων από την ίδρυση του Γυμναστικού Συλλόγου «Τα Παγκύπρια» (ΓΣΠ) της Λευκωσίας αποτελεί μια σημαντική στιγμή για τον Σύλλογό μας, καθώς και για την Κύπρο και γιατί όχι και την Ελλάδα. Αυτή η επέτειος είναι άλλη μια ευκαιρία να ανασκοπήσουμε την ιστορία μας, τα επιτεύγματα και τη συνεισφορά του ΓΣΠ στον κλασικό αθλητισμό και να θέσουμε νέους στόχους.

Ο ΓΣΠ ιδρύθηκε το 1894, με σκοπό να προωθήσει τον κλασικό αθλητισμό στην κοινότητα. Κατά τη διάρκεια αυτών των 130 χρόνων, ο Σύλλογός μας έχει εξελιχθεί σ’ έναν από τους πρωτοπόρους φορείς προώθησης του κλασικού αθλητισμού στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Για να έρθει όμως αυτή η επιτυχία, έπρεπε κάποιοι οραματιστές, σε μια εποχή που το νησί μας είχε περιέλθει από τα χέρια ενός κατακτητή στα χέρια ενός νέου, με πείσμα και θάρρος να θέσουν στόχο την προετοιμασία αθλητών από την Κύπρο για να συμμετάσχουν στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα. Πρωτοστάτες τα αδέλφια Αντώνιος και Θεοφάνης Θεοδότου και ο Αριστόδημος Φοινιεύς.

Στο πέρασμα του χρόνου, η προσφορά του ΓΣΠ στον κλασικό αθλητισμό αποδεικνύεται σπουδαία, καθώς οι αθλητές μας έχουν σημειώσει σημαντικές επιτυχίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αναδεικνύοντας το όνομα του ΓΣΠ και της Κύπρου στον αθλητικό χάρτη.

Είμαστε υπερήφανοι που ο ΓΣΠ περιλαμβάνεται στα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) στην Ελλάδα και αργότερα, πολύ πιο πρόσφατα, της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Αθλητισμού (ΚΟΕΑΣ). Αυτή η συμμετοχή αντικατοπτρίζει τη στενή μας σχέση και την προσήλωσή μας στις αξίες του Ολυμπισμού. Κατά τη διάρκεια αυτών των 130 χρόνων, αντιμετωπίστηκαν πολλές προκλήσεις, αλλά πάντα οι άνθρωποι του ΓΣΠ παρέμεναν δυνατοί και αφοσιωμένοι στον σκοπό τους.

Καθώς γιορτάζουμε αυτήν την επέτειο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους αθλητές, τους προπονητές, τους γονείς και όλους όσους έχουν στηρίξει τον ΓΣΠ κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων. Είναι μια κοινή προσπάθεια που κατέστησε τον Σύλλογό μας έναν από τους κορυφαίους στον αθλητισμό.

Με ευγνωμοσύνη και υπερηφάνεια, συνεχίζουμε την πορεία μας προς το μέλλον, διατηρώντας ζωντανή τη φλόγα του κλασικού αθλητισμού και συνεισφέροντας στην υγιή ανάπτυξη των νέων της κοινότητάς μας.

Η Ακαδημία Στίβου του ΓΣΠ είναι ένας φάρος του κλασικού αθλητισμού στη Λευκωσία, αποτελώντας τον μοναδικό σύλλογο που προάγει την αθλητική αριστεία και την εξέλιξη του αθλητή σε όλες τις φάσεις της πορείας εξέλιξής του. Μέσα από την προσήλωσή μας στις αξίες του αθλητισμού και της εκπαίδευσης, διαμορφώνουμε μια ομάδα που αντιπροσωπεύει την υγεία, την πειθαρχία και τη συνεργασία. Η αθλητική ανάπτυξη των νέων θα αποτελεί πάντοτε προτεραιότητα για εμάς. Στηρίζουμε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, προσφέροντας προγράμματα προπόνησης που ενισχύουν όχι μόνο τις φυσικές δεξιότητες αλλά και τον χαρακτήρα και την κοινωνική συνείδηση των αθλητών μας. Ο κλασικός αθλητισμός δεν είναι απλώς μια σειρά από αθλήματα, αλλά ένας τρόπος ζωής που αναπτύσσει την αυτοπεποίθηση και την ηθική.

Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, και με τον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2023, με τον διορισμό του προπονητή μας και παλιού πρωταθλητή, Σπύρου Σπύρου, στη θέση του Υπεύθυνου Προπονητών Στίβου ΓΣΠ, εισερχόμαστε σε μία τροχιά προηγμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλής ποιότητας, που βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και την πρακτική εμπειρία. Οι προπονητές μας είναι εξειδικευμένοι επαγγελματίες με διεθνή αναγνώριση, διασφαλίζοντας ότι οι αθλητές μας έχουν πρόσβαση σε εμπειρίες αλλά και στις τελευταίες τάσεις στον χώρο του στίβου.

Πρέπει να σημειώσω ότι ένας από τους κύριους πυλώνες της πολιτικής μας είναι η προσήλωση στην προσωπική εξέλιξη κάθε αθλητή. Αναγνωρίζουμε ότι κάθε άτομο έχει μοναδικά χαρίσματα και δυνατότητες. Στηρίζουμε την ατομική ανάπτυξη, προωθώντας τη διακριτικότητα και την αυτοεκτίμηση. Ο στίβος είναι πεδίο που απαιτεί όχι μόνο φυσική δύναμη, αλλά και ψυχολογική ανθεκτικότητα. Εκπαιδεύουμε τους αθλητές μας όχι μόνο για τις διακρίσεις σε αγώνες, αλλά και για τη ζωή.

Η Ακαδημία Στίβου ΓΣΠ είναι περήφανη για τις επιτυχίες των αθλητών της σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά πέρα από τα μετάλλια και τις διακρίσεις, επικεντρωνόμαστε στον χαρακτήρα του αθλητή και την προσφορά του στην κοινωνία. Οι αξίες της αλληλεγγύης και του σεβασμού είναι ενσωματωμένες στην καθημερινή μας πρακτική, διαμορφώνοντας μια γενιά αθλητών που θα γίνουν εποικοδομητικά μέλη της κοινωνίας.

Το μέλλον του κλασικού αθλητισμού στη Λευκωσία περνά από την Ακαδημία Στίβου ΓΣΠ. Επιδιώκουμε την εξέλιξη, την καινοτομία και τη συνεχή πρόοδο, ενώ παράλληλα διατηρούμε τις παραδοσιακές αξίες που καθιστούν τον αθλητισμό δυνατό παράγοντα κοινωνικής ένωσης και ανάπτυξης. Η Ακαδημία Στίβου ΓΣΠ θα παραμείνει πρωτοπόρος στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στη Λευκωσία. Με προσήλωση στην εκπαίδευση, την αθλητική αριστεία και τις αξίες, δημιουργούμε μια κοινότητα αθλητικού πνεύματος που εμπνέει και αναπτύσσει τις επόμενες γενιές αθλητών.

Φοίβος Κωνσταντινίδης

Γενικός Διευθυντής ΓΣΠ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Καμία καταγγελία στην Αστυνομία για ροζ βίντεο της Έλενας Κουλιτσένκο

Καμία καταγγελία στην Αστυνομία για ροζ βίντεο της Έλενας Κουλιτσένκο

Καμία καταγγελία στην Αστυνομία για ροζ βίντεο της Έλενας Κουλιτσένκο

Ευρωπαϊκό Κ18: Στην 11η θέση η Ραφαέλα Αριστοτέλους

Ευρωπαϊκό Κ18: Στην 11η θέση η Ραφαέλα Αριστοτέλους

Ευρωπαϊκό Κ18: Στην 11η θέση η Ραφαέλα Αριστοτέλους

Στην πρώτη πεντάδα των αθλητριών που έτρεξαν κάτω από 54 δευτερόλεπτα τα 400μ. η Κουντούρη

Στην πρώτη πεντάδα των αθλητριών που έτρεξαν κάτω από 54 δευτερόλεπτα τα 400μ. η Κουντούρη

Στην πρώτη πεντάδα των αθλητριών που έτρεξαν κάτω από 54 δευτερόλεπτα τα 400μ. η Κουντούρη

Ευρωπαϊκό Κ18: Πρόκριση στον τελικό για την Αριστοτέλους!

Ευρωπαϊκό Κ18: Πρόκριση στον τελικό για την Αριστοτέλους!

Ευρωπαϊκό Κ18: Πρόκριση στον τελικό για την Αριστοτέλους!