Συνέντευξη Πάμπου Χαραλάμπους στο «Γήπεδο»: «Αυτή η ΑΕΛ έχει μέταλλο νικητή!» 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΑΛΤΗΣ Δημοσιεύθηκε 3.3.2024
Συνέντευξη Πάμπου Χαραλάμπους στο «Γήπεδο»: «Αυτή η ΑΕΛ έχει μέταλλο νικητή!» 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Αντρέας Ψάλτης

Η σεζόν στο Φούτσαλ μπαίνει στην τελική ευθεία, με την ΑΕΛ και την Ομόνοια να χρειάζονται μία νίκη στα παιχνίδια τους με τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ αντίστοιχα προκειμένου να διεκδικήσουν στους τελικούς το πρωτάθλημα. Εκεί όπου η ομάδα της Λεμεσού έχει το πλεονέκτημα έδρας, το υπέρ της προβάδισμα (3-0 στις νίκες) και χρειάζεται δύο για να κατακτήσει τον δεύτερο σερί τίτλο.

Ο προπονητής της ΑΕΛ Πάμπος Χαραλάμπους παραχώρησε συνέντευξη στο «Γήπεδο». Μίλησε για την πορεία της ομάδας φέτος η οποία ξεκίνησε με την συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τους στόχους της φετινής ΑΕΛ, τους τελικούς με την Ομόνοια, το μέλλον του κυπριακού φούτσαλ και άλλα πολλά.

Διαβάστε όσα μας είπε:

Κόουτς, θα ήθελα ένα πρώτο σχόλιο για τη φετινή σεζόν, αρχής γενομένης από τη συμμετοχή της ΑΕΛ στην Ευρώπη.

«Η ομάδα πρώτη φορά αγωνίστηκε στην Ευρώπη. Ξεκινήσαμε από το Preliminary Round και καταφέραμε να κερδίσουμε σχεδόν όλα τα παιχνίδια. Είχαμε μία ισοπαλία, αν και ήμασταν η τέταρτη ομάδα στη σειρά. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και προκριθήκαμε. Ήταν μοναδικές στιγμές για μας. Στη συνέχεια κερδίσαμε το Σούπερ Καπ. Παράλληλα με το πρωτάθλημα είχαμε το Main Round στη Λιθουανία, εκεί όμως δεν καταφέραμε. Μαζέψαμε εμπειρίες και ήρθαμε στην Κύπρο».

4786539966876386 828d9d76-c1d6-433c-affb-2f139221fa53

Πόσο μεγάλη είναι η διαφορά από εκείνες τις ομάδες;

«Έχουμε απόσταση, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη αν η ομάδα προετοιμαστεί σωστά με τα κυπριακά δεδομένα. Παίζει ρόλο το μπάτζετ σίγουρα. Κάθε ομάδα που πάει, το κάνει με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Εμείς πάμε με δύο επαγγελματίες. Άλλες ομάδες εκεί πήγαν με 5 και 6 επαγγελματίες. Δεν είναι κάτι όμως που δεν μπορείς να το πετύχεις αν προετοιμαστείς».

Πώς είδες την πορεία της ΑΕΛ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος;

«Κάναμε πολύ καλό πρωτάθλημα. Σε 16 παιχνίδια είχαμε τρεις ισοπαλίες. Ηττηθήκαμε από την ΑΕΚ στο τελευταίο ματς, σ΄ένα παιχνίδι που δεν είχε βαθμολογική σημασία για μας και μας έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα. Καταφέραμε και προκριθήκαμε και στον τελικό του κυπέλλου αφού αποκλείσαμε την Ομόνοια που είναι πολύ καλή ομάδα. Έχουμε το πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Στους ημιτελικούς με τον ΑΠΟΕΛ θέλουμε μόνο μία νίκη. Το ίδιο και η Ομόνοια που κερδίζει 4-0 την ΑΕΚ».

4786540391846873 25ee7837-f01d-469c-befe-6574d4c87d3d (1)

Πώς περιμένεις την Ομόνοια στους τελικούς;

«Σίγουρα την περιμένω διαφορετική. Εμείς δουλεύουμε για το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ και μετά θα δούμε την Ομόνοια. Είμαστε έτοιμοι και γεμάτοι για να ξεκινήσουμε με νίκη και μετά θα συγκεντρωθούμε στους τελικούς με την Ομόνοια».

Η ΑΕΛ είναι ένα επίπεδο πάνω από τις άλλες ομάδες. Εσείς, πώς το διαχειρίζεστε αυτό στα αποδυτήρια με τους παίκτες;

«Είναι δύσκολο κομμάτι. Αυτά τα τρία χρόνια δημιουργήσαμε ομάδα πρωταθλητισμού και αλλάξαμε το μέταλλο της ΑΕΛ. Πλέον η ΑΕΛ έχει νοοτροπία νικητή. Πέρυσι πήραμε το πρωτάθλημα και χάσαμε στον τελικό του κυπέλλου. Κάθε χρόνο οι στόχοι ήταν πιο μεγάλοι από της προηγούμενης χρονιάς. Υπάρχει μεγάλος ζήλος από τα παιδιά στην ομάδα».

Οι Ράφαελ και Φαμπρίτσιο ξεχωρίζουν. Πώς είναι στα αποδυτήρια αυτοί οι δύο παίκτες;

«Υπάρχει οικογενειακό κλίμα. Εμείς κάναμε το «εγώ», «εμείς». Είναι εξαιρετικοί παίκτες. Τον Φαμπρίτσιο τον έφερα στην Κύπρο το 2019 στον ΑΠΟΕΛ. Ο Ράφαελ ήταν ήδη εκεί. Όταν έφυγα το 2020 από το ΑΠΟΕΛ, έφυγαν κι αυτοί. Πίστευα σε αυτούς και τους έφερα στην ΑΕΛ. Είναι καλά παιδιά, καταλαβαίνουν την κυπριακή νοοτροπία και μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα στο γήπεδο».

4786541668151706 428643483 887085036547429 4682663654159983798 n

Τι πρέπει να αλλάξει για να μην υπάρχει αυτό το κλίμα αβεβαιότητας της αρχής της σεζόν στο κυπριακό φούτσαλ;

«Εγώ έζησα εποχές με τρεις κατηγορίες. Πρέπει να βρεθούν κίνητρα. Μετά το 2012-2013 τα πράγματα πηγαίνουν πίσω - πίσω. Φέτος καταλήξαμε να είμαστε πέντε ομάδες. Δεν είναι ό,τι καλύτερο γιατί μιλάμε για ένα συναρπαστικό άθλημα γρήγορο, με σασπένς, με τακτική, με επιθέσεις, με γκολ. Πρέπει η ΚΟΠ να βοηθήσει τα σωματεία για να μπουν περισσότερες ομάδες. Υπάρχουν σωματεία όμως δεν μπορούν να μπουν στο πρωτάθλημα. Φτάσαμε στον πάτο. Εμείς θέλουμε να ενισχυθεί το άθλημα».

Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνεται από την ΚΟΠ;

«Είναι αβέβαιο με αυτά που ξέρω εγώ. Δεν ξέρουμε αν θα παραμείνει το ίδιο ή θα μπουν νέες ιδέες. Αν δεν έγιναν ακόμα κινήσεις, το πιο πιθανό είναι να πάμε και του χρόνου στο ίδιο μοτίβο. Πρέπει τα σωματεία που αποχώρησαν να μπουν στον χώρο».

4786542084402816 7db82ce9-4e67-475c-9412-28e53ef6450e

Για τον κόσμο της ΑΕΛ:

«Είμαι περήφανος για τον κόσμο της ΑΕΛ. Όταν η ομάδα δεν ήταν τόσο ανταγωνιστική, ο κόσμος πάντα ήταν εκεί. Ο ΑΕΛίστας έχει ιδιαίτερη αγάπη για το φούτσαλ. Είναι μοναδικός ο κόσμος μας. Η βοήθεια που μας δίνει δεν υπάρχει αλλού. Πήγαμε Λιθουανία και είχαμε πάνω από 350 άτομα μαζί μας».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΣΑΜΑΝΗΣ:

4786544139813437 Karasamanis-AEL-scaled

Ο Πάμπος Χαραλάμπους στάθηκε στη συνέντευξή του και στον Νικόλα Καρασαμάνη και τη διοίκησή του, τον οποίο θεωρεί ως λόγο που η ΑΕΛ έγινε υπεδύναμη στο Φούτσαλ:

«Ό,τι ζητήσαμε ο ένας με τον άλλο, συμφωνήσαμε. Το μυστικό είναι ότι ο καθένας έχει τη δουλειά του και δεν μπλέκεται στα πόδια του άλλου. Η ΑΕΛ του Καρασαμάνη είναι η μοναδική ομάδα στην Κύπρο που φεύγει ο μήνας και οι όλοι πληρώνονται. Δεν το συνάντησα ποτέ αυτό το πράγμα. Αυτό δείχνει τον σεβασμό του προέδρου στην ομάδα και το αντίθετο».

Και εξέφρασε και την άποψή του για το γεγονός ότι ο Νικόλας Καρασαμάνης ανέλαβε πόστο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

«Ήταν μία μεταβατική και δύσκολη χρονιά φέτος για την ΑΕΛ στο ποδόσφαιρο. Έγινε πολλή δουλειά όμως απ΄όλους. Με τα λάθη και τα σωστά τους. Εγώ πιστεύω πολύ στον Νικόλα Καρασαμάνη και τον τρόπο που σκέφτεται. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει και έχει πολλά να δώσει στην ομάδα της ΑΕΛ».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Δεκτό το αίτημα της ΑΕΛ, με κόσμο στην Αυστρία

Δεκτό το αίτημα της ΑΕΛ, με κόσμο στην Αυστρία

Δεκτό το αίτημα της ΑΕΛ, με κόσμο στην Αυστρία