FP3: Στην κορυφή ο Πέρεζ, έξοδος για Λεκλέρ

Δημοσιεύθηκε 27.8.2022
FP3: Στην κορυφή ο Πέρεζ, έξοδος για Λεκλέρ
O Σέρχιο Πέρεζ ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Σπα.

Η δράση συνεχίστηκε στο Σπα για το Grand Prix Βελγίου, με τον Σέρχιο Πέρεζ να ολοκληρώνει στην κορυφή του πίνακα των χρόνων. Ο Μεξικανός στο τέλος της διαδικασίας με τη μαλακή γόμα έγραψε το 1:45,047 και ήταν ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερος του teammate του Μαξ Φερστάπεν.

Η Red Bull Racing δείχνει εξαιρετικά γρήγορη και η διαφορά της από τη Scuderia Ferrari είναι κοντά στο ένα δευτερόλεπτο. Αρκετά μακριά είναι οι υπόλοιπες ομάδες, με τη Mercedes-AMG να συνεχίζει τη μέτρια εμφάνισή της.

Οι κατατακτήριες δοκιμές αναμένονται με έξτρα ενδιαφέρον, διότι αρκετοί είναι οι οδηγοί που έχουν ποινές για αλλαγή μονάδων ισχύος. Ανάμεσά τους είναι οι διεκδικητές του τίτλου, Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ, οι οποίοι θα δώσουν μάχη αυτή τη φορά από το πίσω μέρος του grid στον αγώνα της Κυριακής.

Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε στο FP3 του GP Βελγίου. Τα πρώτα μονοθέσια βγήκαν στην πίστα όταν ξεκίνησε η περίοδος, με την πλειοψηφία να χρησιμοποιεί τη μαλακή γόμα. Τα χρονόμετρα μαρτυρούσαν πως κάποιοι οδηγοί, όπως αυτοί της Alfa Romeo είχαν λίγα καύσιμα, ενώ άλλοι όπως αυτοί των Mercedes και Red Bull Racing είχαν πολλά καύσιμα στα μονοθέσιά τους.

Ο Ζου είχε τον ταχύτερο χρόνο με το 1:47,795, με τον Μπότας να τον ακολουθεί έπειτα από 15 λεπτά δράσης. Μέχρι εκείνο το σημείο, στο γκαράζ ήταν ακόμη οι δύο οδηγοί της Ferrari και ο Μάγκνουσεν.

Οι περισσότερες ομάδες είχαν εστιάσει σε μεγάλα stint ώστε να πάρουν δεδομένα για το ρυθμό αγώνα. Η κόκκινη σημαία και η βροχή στο FP2 εμπόδισε τα προγράμματα όλων και δεν πήραν τα δεδομένα που ήθελαν ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη συνέχεια του αγωνιστικού τριημέρου.

Λίγο πριν συμπληρωθούν 30 λεπτά είδαμε τα κόκκινα μονοθέσια στην πίστα με τη μαλακή γόμα ελαστικών. Ο Σάινθ ήταν ταχύτερος εκ των δύο με το 1:46,461, με τον Λεκλέρ να τον ακολουθεί όντας μισό δευτερόλεπτο πιο αργός. Όταν ακολούθησαν οι οδηγοί της Red Bull Racing, o Πέρεζ έριξε κατά μισό δευτερόλεπτο τα χρονόμετρα στο 1:45,972, όμως ο Φερστάπεν έκανε λάθος στο τελευταίο κομμάτι και έγραψε αργό χρόνο.

Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση της Mercedes, με τους οδηγούς της να μην μπορούν να μπουν εντός 10άδας. Ο Ράσελ κατάφερε να γράψει έναν καλύτερο χρόνο, όμως δεν μπορούσε να συγκριθεί με αυτόν του Φερστάπεν που ανέβηκε στην 1η θέση, όντας μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος του Πέρεζ. Ο Ολλανδός κινήθηκε ταχύτερα από το FP2 της Παρασκευής, γράφοντας το 1:45,480.

Στα τελευταία 15 λεπτά είδαμε και πάλι οδηγούς να βγαίνουν με φρέσκο σετ μαλακής γόμας για νέες προσομοιώσεις κατατακτηρίων. Ο Σάινθ έγραψε τη δεύτερη ταχύτερη επίδοση, με τον Νόρις να είναι μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργός. Η Mercedes έδειξε δείγματα ταχύτητας, τα οποία δεν ήταν αρκετά όμως για να απειλήσουν τις Red Bull και Ferrari.

Η διαδικασία διεκόπη με 8 λεπτά να απομένουν στη διαδικασία. Ο Σαρλ Λεκλέρ έκανε λάθος στο σικέιν Φάνια (στροφές 12 και 13) και χτύπησε ελαφρά στα προστατευτικά ελαστικά. Ο Μονεγάσκος κατάφερε να επιστρέψει στην πίστα όμως η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της.

Το FP3 συνεχίστηκε με 4 λεπτά να απομένουν, με τους οδηγούς να βγαίνουν και πάλι στην πίστα. Όπως συνέβη στο FP1 και στο FP2, οι ψιχάλες έκαναν την εμφάνισή τους στην πίστα, όμως η ένταση ήταν πολύ μικρή.

Ο Φερστάπεν βελτίωσε τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας, όμως αυτός που τον ξεπέρασε δεν ήταν άλλος από τον Πέρεζ, ο οποίος με το 1:45,047 πήρε την 1η θέση. Το χρόνο του βελτίωσε και ο Φερνάντο Αλόνσο, που ολοκλήρωσε εντός της πρώτης 5άδας.

Αποτελέσματα FP3 GP Βελγίου

4308496644350800 09

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πρώτος με 200 βάθρα στην F1 ο Λιούις Χάμιλτον

Πρώτος με 200 βάθρα στην F1 ο Λιούις Χάμιλτον

Πρώτος με 200 βάθρα στην F1 ο Λιούις Χάμιλτον

Φερστάπεν: «Όσοι με κριτικάρουν να πάνε να γ***»

Φερστάπεν: «Όσοι με κριτικάρουν να πάνε να γ***»

Φερστάπεν: «Όσοι με κριτικάρουν να πάνε να γ***»

Πρώτη νίκη του Πιάστρι στη Formula 1

Πρώτη νίκη του Πιάστρι στη Formula 1

Πρώτη νίκη του Πιάστρι στη Formula 1

Ο Νόρις πήρε την pole, η McLaren έκανε το 1-2

Ο Νόρις πήρε την pole, η McLaren έκανε το 1-2

Ο Νόρις πήρε την pole, η McLaren έκανε το 1-2