Χρονιά που θα τη θυμούνται

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 10.12.2023
Χρονιά που θα τη θυμούνται

Το 2023 μας αφήνει σε λίγες μέρες, όμως για κάποιους παίκτες αυτή η χρονιά θα αποτελέσει σημείο αναφοράς αφού μέσα από τις επιδόσεις τους ανέβασαν την αξία τους. Στο πρώτο μισό της περιόδου έκαναν το πρώτο βήμα και αναμένουν πως με την έλευση του νέου χρόνου θα ανεβεί κι άλλο η τιμή τους μιας και συνεχίζουν σε… υψηλές πτήσεις.

Η άνοδος στο ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο», σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermarkt, αντικατοπτρίζεται κυρίως στους παίκτες του πρωταθλητή Άρη, καθώς στην πρώτη «ενδεκάδα» συναντάμε τέσσερις παίκτες. Πρώτος και καλύτερος ο Κάρολ Στρούσκι, ο οποίος «χτυπά» την πόρτα του εκατομμυρίου. Ο Πολωνός που πρόσφατα πήρε και κλήση στην Εθνική του ομάδα εκτιμάται στις 900.000 και είδε την αξία του να διπλασιάζεται (100%) αφού ήταν στις 450.000. Ο Σάβι Μπαμπίκα κάνει πράματα και θάματα και έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο (77,8%). Ο ακραίος επιθετικός από την Γκαμπόν από τις 350.000 είδε τον Μάιο να πηγαίνει στις 800.000. Από… κοντά παρακολουθεί ο Μιχλάλι Μαγιαμπέλα, ο οποίος από τις 200.000 ανέβηκε στις 600.000 που αντιστοιχεί σε 71,4% ανόδου.

O Kέναν Πίριτς της ΑΕΚ είχε καλή παρουσία εντός και εκτός των τειχών στο πρώτο μισό της χρονιάς και αυτό τον έφερε στην 4η θέση με άνοδο 68,4% και με αξία πλέον στις 800.000 (από τις 325.000). Ακολουθεί ο συμπαίκτης του στη λαρνακιώτικη ομάδα Σάντος, ο οποίος είδε άνοδο 50% και είναι πλέον στις 600.000 αλλά και ο Λάσα Ντβάλι του ΑΠΟΕΛ με τα ίδια χρήματα.

Μοναδικός ο Νικόλας

Ο Νικόλας Παναγιώτου είναι αυτός που εκπροσωπεί το κυπριακό στοιχείο σε αυτή την «ειδική» κατηγορία, με τους παίκτες δηλαδή που πήραν… τα πάνω τους το 2023. Ο αμυντικός της Ομόνοιας βρίσκεται στην 7η θέση και κοστολογείται πλέον στις 700.000 έχοντας δει άνοδο 40% της χρηματιστηριακής του αξίας. Είναι πάνω από τους Σόκε του Άρη και Ζάιρο της Πάφου, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι δεν λογίζονται νεαροί, με την πορεία τους έχουν ανεβάσει κατά 33% την αξία τους. Ο πρώτος τιμάται στο 1 εκατομμύριο και ο δεύτερος στο 1,2.

Και τέλος, η ενδεκάδα που είναι… όμως ντουζίνα καθώς τρεις παίκτες έχουν δει το ίδιο ποσοστό ανόδου (33,8%), κλείνει με τους Πα Κονατέ της Νέας Σαλαμίνας, Γιόσεφ Κβίντα της Πάφου και Κίνγκσλεϊ Σαρφό του ΑΠΟΕΛ. Και οι τρεις έχουν αξία 900.000 ευρώ.

4713974484105071 pinakaas

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί