Η μάχη πάει μέχρι τέλους

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 13.11.2023
Η μάχη πάει μέχρι τέλους
people hold Cyprus flag in stadium arena. field 3d photorealistic render illustration

Στο φινάλε των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενδεχομένως και ακόμη αργότερα (στα νοκ-άουτ), θα διαφανεί το κατά πόσο η Κύπρος θα κρατηθεί στην 22η θέση της UEFA για την πενταετία 2019/20 – 2023/24, υλοποιώντας τον μοναδικό ρεαλιστικό στόχο που είχε την τρέχουσα σεζόν, καθώς το σκηνικό δεν ξεκαθάρισε και η μάχη πάει... μέχρι τέλους. Οι δύο ήττες του Άρη από την Μπέτις στην 3η και 4η αγωνιστική του Europa League ναι μεν είχαν αποτέλεσμα να μην... εδραιωθεί το προβάδισμα της Κύπρου, όμως, αν μη τι άλλο δεν στοίχισαν, με βάση τα αποτελέσματα των δύο ομάδων των χωρών οι οποίες μας κυνηγούν.

Θυμίζουμε πως, για να κατακτήσουμε την 22η θέση, η οποία κερδίζει γύρο για τον πρωταθλητή της σεζόν 2024/25 (η πενταετία που ολοκληρώνεται φέτος καθορίζει τα εισιτήρια για τη σεζόν 2025/26), θα πρέπει να κρατήσουμε από κάτω μας τη Σουηδία (την είχαμε προσπεράσει χάρη στη νίκη του Άρη επί της Ρέιντζερς) και την Ουγγαρία, οι οποίες εκπροσωπούνται από Χάκεν και Φερεντσβάρος αντίστοιχα.

Η πρωταθλήτρια Σουηδίας ηττήθηκε μέσα-έξω στα δύο... σκανδιναβικά ντέρμπι που έδωσε με τη Μόλντε με αποτέλεσμα να μείνει στους μηδέν βαθμούς. Παρότι αγωνίζεται στο Europa League κι είχε την ευκαιρία να συνεχίσει στην Ευρώπη ακόμη και τερματίζοντας τρίτη, χάρη στο... μηδενικό της έχει ήδη αποκλειστεί, καθώς οι Νορβηγοί πήγαν στους έξι βαθμούς, όσους έχει και η Καραμπάχ (στους 12 η Λεβερκούζεν). Αυτό, δεν σημαίνει πως... γλιτώσαμε οριστικά από τους Σουηδούς. Η διαφορά μας είναι (ακόμη) στους μόλις 350 βαθμούς, οι οποίοι καλύπτονται με μία νίκη (500β.) ή δύο ισοπαλίες (250β. + 250β.) και με τη Χάκεν να έχει ακόμη δύο ματς να δώσει, δεν έχουμε... ξεμπερδέψει, αν και εννοείται πως δύσκολα θα πάρει τα αποτελέσματα που χρειάζεται απέναντι σε Λεβερκούζεν (εντός) και Καραμπάχ (εκτός).

Η μοναδική άλλη χώρα η οποία έχει πιθανότητες να μας ξεπεράσει, η Ουγγαρία, βρίσκεται μεν πιο πίσω αλλά έχει προοπτική να πάρει περισσότερους βαθμούς. Χάρη στις δύο ισοπαλίες της Φερεντσβάρος με την Γκενκ, μείωσε τη διαφορά μας από τους 1.475 στους 975 βαθμούς και, στο σενάριο που ο Άρης δεν θα πάρει άλλο θετικό αποτέλεσμα, θα μπορεί να μας ξεπεράσει με δύο νίκες ή μία νίκη και δύο ισοπαλίες (νοουμένου πως δεν θα αποκλειστεί και θα δώσει περισσότερα από δύο παιχνίδια). Το καλό για την Κύπρο είναι ότι αγωνίζεται στο Conference League κι επομένως θα συνεχίσει στην Ευρώπη μόνο αν τερματίσει στις πρώτες δύο θέσεις. Προς το παρόν, είναι δεύτερη, ισόβαθμη όμως με την Γκενκ, ενώ δύο βαθμούς περισσότερους έχει η Φιορεντίνα. Την 5η αγωνιστική θα παίξει εκτός έδρας με την Τσουκαρίτσκι (έχει μηδέν βαθμούς) ενώ στο φινάλε θα υποδεχθεί τη Φιορεντίνα και με βάση τη βαθμολογία μπορεί να τερματίσει από πρώτη μέχρι τρίτη.

Θυμίζουμε πως μπροστά από την Ουγγαρία στη βαθμολογία βρίσκεται η Ρουμανία όμως δεν έχει ομάδα στη φάση ομίλων και δεν μπορεί να αυξήσει τη συγκομιδή της.

4691404349144096 image

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί