Όλα για όλα στο ΓΣΠ, δεν υπάρχει περιθώριο απώλειας!
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ
Δημοσιευτηκε:

Οι γαλαζοκίτρινοι του Ντούσαν Κέρκεζ εκτρατεύουν σήμερα στη Λευκωσία για να τα παίξουν όλα για όλα, με στόχο να μείνουν στις ράγες του τίτλου μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Μετά τις ήττες από τον Απόλλωνα και τον Ολυμπιακό, αποτυχίες που μείωσαν τις ελπίδες της ΑΕΛ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την έθεσαν νοκ - άουτ από τον θεσμό του κυπέλλου, το σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο την Ομόνοια στο ΓΣΠ (19:30) είναι πολύ σημαντικό.
Τρεις στροφές πριν από το πέσιμο της αυλαίας του πρωταθλήματος, η ομάδα του Κέρκεζ έχει την ευκαιρία να διαφοροποιήσει τα δεδομένα και, αν μη τι άλλο, να παραμείνει σε τροχιά κατάκτησης του πρωταθλήματος. Παρά το ότι αυτή τη στιγμή έχει την ετικέτα του αουτσάιντερ, όσον αφορά το κυνήγι για τον τίτλο, η ΑΕΛ θέλει να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες, και αυτό θα γίνει αν σήμερα καταφέρει να μειώσει τη διαφορά από την Ομόνοια στο -1. Ενδεχόμενη ήττα στο ΓΣΠ θα θέσει την ομάδα οριστικά εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος.
Οι γαλαζοκίτρινοι είναι αποφασισμένοι να δώσουν τα πάντα ώστε να πετύχουν την πρώτη τους φετινή νίκη απέναντι στο τριφύλλι, επιτυχία που θα είναι πολύ σημαντική και ίσως παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του μαραθωνίου. Τις μέρες που προηγήθηκαν, ο Βόσνιος προπονητής έδωσε έμφαση στις αδυναμίες που παρατηρήθηκαν στους προηγούμενους αγώνες, και εκτός από τις... εντολές του, τις οποίες αναμένει από τους παίκτες του να τηρήσουν κατά γράμμα, θέλει από αυτούς να βγάλουν πάθος και ψυχή στο γήπεδο της πρωτεύουσας.
Όσον αφορά το πιθανότερο σχήμα που θα παρατάξει ο Βόσνιος προπονητής, κάτω από τα γκολπόστ θα βρίσκεται ο Βοζίνια, δεξιά στην άμυνα ο Σάντος, αριστερά ο Αβραάμ και στο κέντρο της άμυνας οι Τεσέιρα και Πάντιτς. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Κέρκεζ θα επιλέξει τρεις από τους Ριέρα, Μεντόγεβιτς, Νταβόρ και Ντανίλο, ενώ τον επιθετικό Μαέ θα πλασιώνουν οι Τόρες και Γεωργίου. Για τη σημερινή αναμέτρηση δεν υπολογίζονται οι Αντωνίου, Μπουνόζα και Έουλερ.