Και έβαλαν και... έφαγαν ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ στην πρόβα Ευρώπης

Δημοσιεύθηκε 12.7.2022
Και έβαλαν και... έφαγαν ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ στην πρόβα Ευρώπης
Αμφότερες οι ομάδες έδειξαν αρετές αλλά και αδυναμίες μία βδομάδα πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους.

Ισόπαλο 2-2 ολοκληρώθηκε το φιλικό ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ που διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης (12/7) στο ΓΣΠ.

Σε ένα παιχνίδι το οποίο αποτέλεσε την πρόβα τζενεράλε και για τις δύο ομάδες ενόψει των πρώτων τους ευρωπαϊκών αγώνων την επόμενη βδομάδα, έδειξαν αμφότερες αρετές αλλά και αδυναμίες.

Ανώτερος ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο προηγήθηκε με αυτογκόλ του Πίριτς έπειτα από ενέργεια του Ντάλσιο στο 15', ενώ η ΑΕΚ βελτιώθηκε και είχε τα ηνία στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης, στην οποία επετεύχθησαν τρία γκολ σε διάστημα έξι λεπτών. Στο 67' οι κιτρινοπράσινοι ισοφάρισαν με τον Άλτμαν έπειτα από ασίστ του Ολατούντζι, στο 71' ο ΑΠΟΕΛ πήρε ξανά το προβάδισμα με εκτέλεση φάουλ του Σαρφό ενώ στο 73' η ΑΕΚ διαμόρφωσε το 2-2 με εξαιρετικό εκτός περιοχής σουτ του Μιλίτσεβιτς.

Σωφρόνης Αυγουστή και Χοσέ Λουίς Όλτρα είχαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν απέναντι σε δυνατό αντίπαλο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα τους μια βδομάδα πριν την έναρξη των υποχρεώσεών τους. Υπενθυμίζουμε πως η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Μίντιλαντ στις 19/7 και ο ΑΠΟΕΛ την Μπότεφ Πλόβντιφ στις 20/7, για τον β' γύρο του Champions League και του Conference League αντίστοιχα.

Πέραν του Κβιλιτάια ο ΑΠΟΕΛ είχε εκτός αποστολής και τους Σόουζα, Μάγκλιτσα που αποκόμισαν προβλήματα, ενώ την πρώτη τους (ανεπίσημη) συμμετοχή ως βασικοί κατέγραψαν οι Σούσιτς, Εντονγκαλά και Ηλία (έπαιξαν όλοι αλλαγή με την Πετρόφ). Στην ΑΕΚ, ντεμπούτο έκαναν οι Λόπες (βασικός) και Γκάμα (αλλαγή).

Η εξέλιξη του φιλικού

Τέλος αγώνα

87' Καλή φάση για την ΑΕΚ με πλασέ του Λέδες, έξω.

80' Κάσας, Γκονζάλεθ και Ρόμο αντί Χριστοφόρου, Μιλίτσεβιτς και Σανχούρχο.

76' Πολυκάρπου, Έσελινκ, Γαβριήλ, Τζιαμάς, Μούγιανιτς και Γεωργίου αντί Καρώ, Κρέσπο, Γουίλερ, Σαρφό, Ντάλσιο και Ηλία.

73' ΓΚΟΛ, 2-2 έφερε ξανά στα ίσα το ματς η ΑΕΚ. Ο Μιλίτσεβιτς προωθήθηκε και με τρομερό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Μπέλετς!

71' ΓΚΟΛ, 2-1 ξανά μπροστά στο σκορ ο ΑΠΟΕΛ, με τον Σαρφό. Ο Γκανέζος εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή χαμηλή γωνία του Πίριτς.

67' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει η ΑΕΚ με τον Άλτμαν. Ο Ισραηλινός σκόραρε εύκολα μετά από ασίστ του Ολατούντζι. Είχε προηγηθεί εξαιρετική κάθετη του Σανχούρχο στον Νιγηριανό. Διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ ο ΑΠΟΕΛ, μετράει κανονικά το γκολ.

65' Σατσιάς αντί Θεοδώρου.

63' Γκάμα αντί Φαράζ, Άλτμαν αντί Τρισκόφσκι, Ολατούντζι αντί Λόπες.

59' Ντιαβαρά αντί Κρέσπο.

50' Πλασέ του Ράφα Λόπες μετά από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, άστοχο.

46' Επικίνδυνη μπαλιά του Σεπάκ, δεν πρόλαβε ο Ηλία.

46' Σεπάκ αντί Σούσιτς στον ΑΠΟΕΛ, Ροσάλες-Μάμας αντί Εγγλέζου-Γκιούρτσο στην ΑΕΚ.

Δεύτερο ημίχρονο

37' Πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ με δυνατή εκτέλεση φάουλ του Γκιούρτσο από πλάγια θέση και απόκρουση του Μπέλετς σε κόρνερ.

34' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με τον Ηλία, ο οποίος με προβολή μετά από γύρισμα του Γουίλερ έστειλε την μπάλα έξω.

15' ΓΚΟΛ, 1-0 ο ΑΠΟΕΛ με αυτογκόλ του Πίριτς μετά από ενέργεια του Ντάλσιο. Μετά από μπαλιά του Σαρφό και ανεπιτυχή προσπάθεια του Φάραζ να διώξει, ο Αφρικανός με ωραία προσπάθεια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και μετά από κόντρα στον Πίριτς κατέληξε στα δίχτυα.

-Συμπληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο, με μοιρασμένο ματς και χωρίς καμία μεγάλη ευκαιρία.

4' Σουτ του Ντάλσιο, μαζεύει ο Πίριτς.

-Ξεκίνησε ο αγώνας

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς (46' Σεπάκ), Κρέσπο (76' Πολυκάρπου), Καρώ (76' Έσελινκ), Γουίλερ (76' Τζιαμάς), Νταουσβίλι, Σαρφό (76' Μούγιανιτς), Ντάλσιο (76' Γαβριήλ), Θεοδώρου (65' Σατσιάς), Εντονγκαλά (59' Ντιαβαρά), Ηλία (76' Γεωργίου)

ΑΕΚ: Πίριτς, Χριστοφόρου (80' Κάσας), Μιλίσεβιτς (80' Γκονζάλεθ), Τόμοβιτς, Εγγλέζου (46' Ροσάλες), Σανχούρχο (80' Ρομό), Λέδες, Φαράζ (63' Γκάμα), Γκιούρσκο (46' Μάμας), Τρισκόφσκι (63' Άλτμαν), Λόπες (63' Ολατούντζι).

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση