Σχεδόν ο χειρότερος της ιστορίας

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 6.6.2022
Σχεδόν ο χειρότερος της ιστορίας

Η βελτίωση που έδειξαν οι διεθνείς μας στον αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία (0-0) σε σχέση με την ήττα από το Κόσοβο (2-0) δεν αρκούσε για να πανηγυρίσει ο Νίκος Κωστένογλου τη μόλις τρίτη νίκη του, μετά από 16 αγώνες, στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας.


Ο Ελλαδίτης ομοσπονδιακός προπονητής έχει πλέον απολογισμό δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δέκα ήττες κι από τη στιγμή που έχουμε ήδη παίξει τα δύο θεωρητικά πιο εύκολα από τα έξι ματς του ομίλου, δεν είναι και ευοίωνη η προοπτική να αυξηθούν τα... τρίποντά του μέχρι το τέλος του Nations League.


Ο απολογισμός του Κωστένογλου είναι τόσο κακός, που σύμφωνα με την έρευνα του ΓΗΠΕΔΟΥ, είναι ο δεύτερος χειρότερος για προπονητή της σύγχρονης ιστορίας της Εθνικής Κύπρου (από το 1990 κι έπειτα), εν συγκρίσει με τα πρώτα 16 παιχνίδια των υπολοίπων. Μάλιστα, αυτό ισχύει όχι μόνο με τους προπονητές που μέτρησαν 16 αγώνες και πάνω (Παπαδόπουλος, Αναστασιάδης, Μιχαηλίδης, Βούκοτιτς, Μπεν Σιμόν, Νιόπλιας) αλλά και γενικότερα με όσους κάθισαν στον πάγκο σε διψήφιο αριθμό αγώνων (15 Γεωργίου, 13 Πάμπος, 10 Χριστοφόρου)!


Από τους άλλους εννέα προπονητές που καθοδήγησαν την εθνική μας ομάδα σε τουλάχιστον δέκα παιχνίδια, μόνο ο Νίκος Νιόπλιας είχε χειρότερο απολογισμό από τον συνονόματο και συμπατριώτη του, αν και με τον ίδιο αριθμό νικών (2-2-12). Οι άλλοι οκτώ, είχαν όλοι τους περισσότερες νίκες, ακόμη και οι τρεις προπονητές που είχαν μικρότερο αριθμό αγώνων από τον Κωστένογλου.


Δείτε τον σχετικό πίνακα:


333

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Συνηθίσαμε στις... πτώσεις

Συνηθίσαμε στις... πτώσεις

Συνηθίσαμε στις... πτώσεις