Τι έκανε η Ομόνοια το 1987…

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 6.6.2021
Τι έκανε η Ομόνοια το 1987…

Η φανέλα που θα φορέσει η Ομόνοια τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν αποκαλύφθηκε στην εκδήλωση της περασμένης Παρασκευής – στο αμφιθέατρο της Λακατάμιας – με αφορμή τη συμπλήρωση των 73 χρόνων ζωής της. Όπως είχε γίνει γνωστό από προηγουμένως, η φανέλα είναι παρόμοια με αυτήν που φόρεσαν οι πράσινοι τη σεζόν 1986-87.


Με αυτό τον τρόπο η Ομόνοια τιμάει το ρόστερ της σεζόν αυτής που είχε φέρει το 15ο πρωτάθλημα στον σύλλογο. Τη χρονιά εκείνη η Ομόνοια τερμάτισε στην πρώτη θέση με 52 βαθμούς, πέντε μπροστά από τον συμπολίτη ΑΠΟΕΛ. Σε σύνολο 30 αγώνων πέτυχε 26 νίκες και δέχθηκε τέσσερις ήττες, ενώ δεν είχε καμία ισοπαλία. Σύμφωνα με το σύστημα βαθμολόγησης της τότε εποχής, η νίκη έδινε δύο βαθμούς και η ισοπαλία ένα. Στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας συμμετείχαν 16 ομάδες και είχε διεξαχθεί σε δύο γύρους, δηλαδή όλες οι ομάδες αναμετρήθηκαν αναμεταξύ τους από δύο φορές, μία εντός και μία εκτός έδρας.


Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Σπας Τσεβίζοφ, ο οποίος είχε βγει πρώτος σκόρερ με 32 τέρματα. Η επίδοση του Βούλγαρου επιθετικού, ο οποίος φόρεσε για τέσσερα χρόνια (1984-88) τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος, είναι η τρίτη καλύτερη όλων των εποχών, ακολουθώντας τους Σωτήρη Καϊάφα και Ράινερ Ράουφμαν που είχαν πετύχει σε μία χρονιά 44 και 42 γκολ αντίστοιχα.


Στο κύπελλο της χρονιάς 1986-87, η πορεία της Ομόνοιας σταμάτησε νωρίς, καθώς είχε αποκλειστεί με ήττα 2-0 από τον ΑΠΟΕΛ στον β’ γύρο. Τον τίτλο στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση πήρε η ΑΕΛ, την οποία η Ομόνοια κέρδισε μετέπειτα στον αγώνα του Σούπερ Καπ (σ.σ. Ασπίδα Στυλιανάκη όπως ονομαζόταν) με 2-1 και πήρε τον τίτλο.


Τα χαρακτηριστικά


Η φανέλα είναι ριγέ, έχοντας δύο αποχρώσεις του πράσινου. Στον γιακά αυτής της ρετρό εμφάνισης θα αναγράφονται όλα τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που ήταν μέλη της ομάδας του 1987. Μία ξεχωριστή λεπτομέρεια είναι ο στίχος από τον ύμνο της ομάδας της Λευκωσίας, «και του λαού ομάδα», που αναγράφεται στο κάτω μέρος της φανέλας. Όπως έχει αναφερθεί, θα βγουν προς διάθεση 250 συλλεκτικές φανέλες, οι οποίες θα είναι υπογεγραμμένες από τους ποδοσφαιριστές.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Κόουτς, άναψε ξανά τη... φλόγα

Κόουτς, άναψε ξανά τη... φλόγα

Κόουτς, άναψε ξανά τη... φλόγα

Οι μεγάλοι αντιδρούν

Οι μεγάλοι αντιδρούν

Οι μεγάλοι αντιδρούν

Υπάρχουν «γλυκές» ήττες;

Υπάρχουν «γλυκές» ήττες;

Υπάρχουν «γλυκές» ήττες;

Ξένος ΒΑΡ σε «Αλφαμέγα» και ΓΣΠ!

Ξένος ΒΑΡ σε «Αλφαμέγα» και ΓΣΠ!

Ξένος ΒΑΡ σε «Αλφαμέγα» και ΓΣΠ!