Με φοβερό Γιάννη οι Μπακς νίκησαν τους Μάβερικς των Ντόντσιτς-Ίρβινγκ

Δημοσιεύθηκε 19.11.2023
Με φοβερό Γιάννη οι Μπακς νίκησαν τους Μάβερικς των Ντόντσιτς-Ίρβινγκ

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πραγματοποιεί φοβερή εμφάνιση με 40 πόντους, 15 ριμπάουντ και 7 ασίστ, οι Μιλγουόκι Μπακς «λύγισαν» σε ματσάρα τους Ντάλας Μάβερικς (132-125) των εξαιρετικών Ίρβινγκ (39π.) και Ντόντσιτς (35π.)

«Αν έχεις Αντετοκούνμπο... διάβαινε» θα μπορούσαν στο Μιλγουόκι να παραφράσουν τη γνωστή παροιμία για χάρη του Γιάννη!

Ο Έλληνας σούπερ σταρ ήταν συγκλονιστικός στην αναμέτρηση με τους Ντάλας Μάβερικς και εκείνος που έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο παιχνίδι! Από την αρχή έως και το τέλος! Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 4ο και τελευταίο δωδεκάλεπτο, ο Αντετοκούνμπο πέτυχε 15 πόντους έχοντας μάλιστα 6/6 εντός παιδιάς. Ουσιαστικά έριξε και την χαριστική βολή στους Τεξανούς, οι οποίοι πήραν περισσότερους από τους μισούς πόντους τους δια χειρός Ίρβινγκ και Ντόντσιτς.

Αυτή η νίκη ήταν η 4η συνεχόμενη για τους Μπακς, οι οποίοι έφτασαν στο 9-4 ρεκόρ ενώ έχουν 6-1 μέσα στο «Fiserv Forum» του Γουισκόνσιν. Επόμενος αντίπαλος για τον Greek Freak και την παρέα του είναι οι Γουάσινγκτον Γουίζαρντς (21/11, 02:00) εκτός έδρας. Ο Γιάννης μπορεί να «καθάρισε» στο τέλος για λογαριασμό των Μπακς, αλλά αποτελούσε μια μόνιμη απειλή για την ομάδα του Ντάλας.

«Άγγιξε» το triple double ο Γιάννης

«Έγραψε» μία ακόμα «40άρα» στην καριέρα του έχοντας γεμίσει τη στατιστική του με 17/23 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/5 βολές, 15 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα και 3 λάθη σε 38 λεπτά συμμετοχής. Ένα ματς στο οποίο «έλαμψαν» όλα τα «αστέρια» των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο παρκέ. Το Μιλγουόκι είχε φτάσει να προηγείται και με +11 πόντους διαφορά (55-44) δύο λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρονου, ωστόσο οι Μαβς «ψαλίδισαν» τη διαφορά και έκλεισαν το πρώτο μισό με το σκορ στο 60-58 υπέρ των γηπεδούχων.

Έκτοτε οι Ντόντσιτς και Ίρβινγκ ηγήθηκαν για ένα 13-0 σερί της ομάδας τους με αποτέλεσμα να δώσουν εκείνοι στο Ντάλας προβάδισμα 11 πόνων (60-71) πριν «απαντήσουν» άμεσα οι Μπακς και μειώσουν στο ένα καλάθι. Ακόμα και έτσι, ο Καϊρί δεν ήθελε να νιώθει την... ανάσα των «Ελαφιών» και με προσωπικές ενέργειες έκλεισε την 3η περίοδο στο +9 για τους Μαβς (89-98). Ο Γιάννης ωστόσο έμελλε να πάρει «φωτιά» στο 4ο δωδεκάλεπτο με 15 πόντους και 6/6 σουτ, δίνοντας προβάδισμα στους Μπακς με 114-113. Αυτό ήταν. Οι Μάβερικς δεν μπόρεσαν να ανακτήσουν ξανά τα ηνία του αγώνα και έφυγαν από το Μιλγουόκι με την ήττα, με την οποία βρέθηκαν στο ίδιο ρεκόρ με τους Μπακς (9-4).

Ο Λίλαρντ και οι 74 πόντοι από Ίρβινγκ και Ντόντσιτς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ένιωθε... μοναξιά στο παρκέ του «Fiserv Forum» καθώς είχε και τον Ντέιμιαν Λίλαρντ σε εξαιρετική βραδιά. Ο «Dame» είχε με τη σειρά του double double στο ματς, καθώς μέτρησε 27 πόντους με 3/7 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 9/10 βολές, 12 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Ο Πατ Κόνατον ήρθε από τον πάγκο και ήταν κομβικός στο παιχνίδι, ειδικά στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν μ' ένα κρίσιμο τρίποντο δεν άφησε τους Μάβερικς να πιστέψουν σε κάτι περισσότερο. Συγκεκριμένα μέτρησε 16 πόντους και 5 ριμπάουντ έχοντας 4/9 τρίποντα.

Στον αντίποδα οι «διόσκουροι» του Ντάλας είχαν 74 από τους 125 πόντους της ομάδας τους! Ο Καϊρί Ίρβινγκ μέτρησε 39 πόντους με 13/19 δίποντα, 3/10 τρίποντα και 4/4 βολές, ενώ ο Λούκα Ντόντσιτς έφτασε μια... ανάσα από το «triple double» έχοντας 35 πόντους με 11/17 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 1/4 βολές, 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Τα δωδεκάλεπτα: 33-34, 60-5, 89-98, 132-125.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πρώτος μπασκετμπολίστας σημαιοφόρος των ΗΠΑ

ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πρώτος μπασκετμπολίστας σημαιοφόρος των ΗΠΑ

ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πρώτος μπασκετμπολίστας σημαιοφόρος των ΗΠΑ