Σε τροχιά πλέι οφς ο Αστέρας

Δημοσιεύθηκε 2.12.2023
Σε τροχιά πλέι οφς ο Αστέρας

Στον Αστέρα είπαν... ευχαριστώ στο λάθος του Χόβαν, ο Μιριτέλο βρήκε δίχτυα και με το 1-0 της Τρίπολης οι Αρκάδες βρέθηκαν στην 6η θέση και σε τροχιά play offs. Σε περιπέτειες ο Πανσερραϊκός μετά την νέα ήττα. Μεγάλη επέμβαση Παπαδόπουλου στο 95'.

Σε ένα παιχνίδι με δύο πρόσωπα, το ένα κάκιστο του πρώτου ημιχρόνου και το άλλο, το καλό του δευτέρου, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε σημαντική νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό. Οι Αρκάδες επικράτησαν με 1-0 με ένα γκολ «δώρο» της άμυνας των αντιπάλων. Μια νίκη που ανέβασε τους Τριπολιτσιώτες στην 6η θέση με 17 βαθμούς, ενώ οι Σερραίοι έμειναν στην 9η με 13.

Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον γηπεδούχο Αστέρα Τρίπολης σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Παπαδόπουλος ήταν στην εστία, με τους τους Καρμόνα, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς και Άλβαρες μπροστά του. Γκος και Μουνάφο δίδυμο στα χαφ. Καλτσάς, Ρεγκίς και Ζουγλής ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάντζη.

Από την πλευρά του και ο Πάμπλο Γκαρσία κατέβασε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Ο Χόβαν ήταν στα δοκάρια με τους Δεληγιαννίδη, Μπέργκστρομ, Γκοτζαμανίδη και Πηλέα στην άμυνα. Ουντρεαόγκο και Στάικος ήταν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή. Μούργος, Χατζηστραβός και Μασαρίποφ ήταν μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον Άλεξιτς.

Κάκιστο πρώτο μέρος χωρίς καμία φάση

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που διεκδικεί το χρίσμα του χειρότερου που είδαμε σε όλο τον πρώτο γύρο. Αρχικά ο ρυθμός ήταν σχετικά γρήγορος, αλλά ουσιαστικά δεν είδαμε κάποια καλή φάση μπροστά στις δύο εστίες με το 0-0 να είναι το λογικό επακόλουθο των όσων είδαμε ή για την ακρίβεια όσων δεν είδαμε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Μεγάλες ευκαιρίες και γκολ από τραγικό λάθος

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού ήταν εντελώς διαφορετική. Και ήταν γιατί και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βγουν μπροστά, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά στο 48' οι φιλοξενούμενοι με τον Άλεξιτς βρέθηκαν κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Σέρβου από καλή θέση έφυγε άουτ. Στο 54' σειρά πήραν οι γηπεδούχοι με τον Μάντζη ανενόχλητος να κάνει κακή προβολή χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 1-0, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Δεληγιαννίδης με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Από εκείνο το σημείο μέχρι το 69' δεν είχαμε κάτι φοβερό, αλλά ένα λεπτό πριν τα 70, ο Καλτσάς από τα δύο μέτρα δεν μπόρεσε με κεφαλιά να σκοράρει χάνοντας ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία.

Και ενώ όπως αναφέραμε και οι δύο ομάδες έχαναν την μία ευκαιρία μετά την άλλη, το γκολ μπήκε από δύο τραγικά λάθη. Συγκεκριμένα στο 78' ο Μπέργκστρομ κάνει τραγικό γύρισμα, ο Χόβαν έχοντας βγει πολύ έξω από την περιοχή του δεν μπορεί να διώξει την μπάλα πλάγιο άουτ και ο Μπαρτόλο την κλέβει, πασάρει στον αμαρκάριστο Μιριτέλο που προ κενής εστίας κάνει το 1-0.

Ένα σκορ το οποίο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν ως το τέλος, καθώς ο Παπαδόπουλος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων σταμάτησε εξαιρετικά τον Άλεξιτς και πήραν έτσι την μεγάλη νίκη που τους ανεβάζει όπως αναφέραμε στην 6η θέση με 17 βαθμούς, ενώ αφήνει τους ηττημένους στην 9η με 13.

MVP: Θα βάλουμε τον Ράσταβατς. Ο Σέρβος βλέποντας την ομάδα του να μην πηγαίνει καλά στο πρώτο, έκανε τις αλλαγές που έπρεπε και αυτές του βγήκαν. Στο μοναδικό γκολ του αγώνα συνδυάστηκαν οι παίκτες που είχαν μπει ως αλλαγή και αυτό φτάνει για να γίνει πολυτιμότερος του ματς ο έμπειρος τεχνικός.

Στο ύψος του: Θα βάλουμε τον Παπαδόπουλο μόνο και μόνο για την απόκρουση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Μια απόκρουση που κράτησε το μηδέν στην άμυνα της ομάδας του και συνέβαλε τα μέγιστα στο να πάρει ο Αστέρας τη νίκη.

Αδύναμος κρίκος: Σε αυτό θα μπει ο Χόβαν όχι μόνο για την τεράστια γκάφα στο στο 1-0, αλλά και γιατί συνολικά δεν ενέπνεε σιγουριά.

Η «γκάφα»: Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην ήταν η φάση του γκολ. Μια γκάφα που αρχικά την κάνει και με το παραπάνω ο Μπέργκστρεμ που γυρίζει τραγικά την μπάλα και μετά ο Χόβαν που δεν μπόρεσε να την διώξει.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Νίκη εξάδας ο Αστέρας. Οι Αρκάδες εκμεταλλεύτηκαν το τραγικό λάθος της άμυνας του Πανσερραϊκού και πήραν έτσι μια μεγάλη νίκη σε ένα ματς που είχε ένα κάκιστο πρώτο μέρος και ένα σχετικά καλό δεύτερο.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Γκαντεμιά στην ΑΕΚ με Μπρινιόλι, μπαίνει στα πιτς για 2,5 μήνες!

Γκαντεμιά στην ΑΕΚ με Μπρινιόλι, μπαίνει στα πιτς για 2,5 μήνες!

Γκαντεμιά στην ΑΕΚ με Μπρινιόλι, μπαίνει στα πιτς για 2,5 μήνες!

Ανοιχτοί λογαριασμοί μεταξύ ΠΑΟ και… Κέρκεζ, με πράσινο ισχνό προβάδισμα

Ανοιχτοί λογαριασμοί μεταξύ ΠΑΟ και… Κέρκεζ, με πράσινο ισχνό προβάδισμα

Ανοιχτοί λογαριασμοί μεταξύ ΠΑΟ και… Κέρκεζ, με πράσινο ισχνό προβάδισμα

Κοντά στον Ολυμπιακό ο Βέλντε

Κοντά στον Ολυμπιακό ο Βέλντε

Κοντά στον Ολυμπιακό ο Βέλντε