Επιστρέφουν… σοφότεροι
ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ
Δημοσιευτηκε:

Δεν είναι και… κακό το ότι η Ανόρθωση ολοκλήρωσε τη σειρά φιλικών επί πολωνικού εδάφους χωρίς νίκη.
Άλλωστε, το σημαντικό στους αγώνες προετοιμασίας δεν είναι να κερδίζει η ομάδα, αλλά να έχει την ευκαιρία ο προπονητής να εξαγάγει συμπεράσματα σε σχέση με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η ομάδα του (και κάθε παίκτης ξεχωριστά), πού υστερεί κι επομένως πού πρέπει να δουλέψει περισσότερο στο υπόλοιπο διάστημα της προετοιμασίας ώστε να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.
Κι οι εμφανίσεις της «Κυρίας» απέναντι σε Χάποελ Πετάχ Τίκβα, Ομόνοια και Ραντόμιακ, αναμφίβολα δίνουν στον Ντάρκο Μίλανιτς αυτή την ευκαιρία. Ανά διαστήματα και κυρίως στα πρώτα της ημίχρονα η Ανόρθωση έβγαλε καλή εικόνα, ενίοτε και πολύ ενθαρρυντική. Ωστόσο, τα πέντε γκολ που δέχθηκε στους πρώτους δύο αγώνες, όπως και η μεγάλη αστάθεια στην απόδοσή της, είναι κάποια από τα στοιχεία που χρήζουν διόρθωσης από τον Σλοβένο κόουτς.
Ως έναν βαθμό, βεβαίως, η αστάθεια είναι αναμενόμενη, καθώς αφενός πρόκειται για την πρώτη σειρά φιλικών αγώνων, αφετέρου δεδομένα επηρεάζουν οι μαζεμένες αλλαγές που γίνονται στην επανάληψη. Το δεδομένο είναι ότι οι κυανόλευκοι επιστρέφουν σήμερα στη βάση τους…. πολύ σοφότεροι.
Ο Μίλανιτς κι οι συνεργάτες του έχουν πλέον εικόνα από το πού βρίσκεται η ομάδα τους και στις τρεις βδομάδες που μεσολαβούν μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα προσπαθήσουν να κάνουν όσα χρειάζεται για να τη φέρουν στην κατάσταση που θέλουν. Η προετοιμασία θα επαναρχίσει τη Δευτέρα (8/8), στο «Αντώνης Καρράς» πλέον, με τον Ουάρντα να ενσωματώνεται στις προπονήσεις.